За и Против чип-тунинга

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

За и Против чип-тунинга

ЗА
65
76%
ПРОТИВ
20
24%

Общо гласове : 85
Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 25 Юни 2007, 16:38

The_Ancient написа:
Kenslay написа:Според мен най-добрият вариант е да се сложи турбо, което да не духа силно, след тва да се чипоса.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Важното е турбото да не духа по-силно от кака Пенка Раздавачката от Орландовци :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 26 Юни 2007, 0:47

bam-bam написа:
PARADOX_sf написа:
Pitbull_Germany написа:
WeiSTD написа:Зависи от чипа.

Но пак много зависи от самия чип. Ако си намериш чип от опитна БМВ тунинг къща (Dinan, Racing Dynamics, Jim Comforti и т.н.) няма да имаш проблеми.

А откъде мога да го намеря??? Кажи някоя читава фирма, ако знаеш!!! Аз мисля за ProSpeed, но може и от DigitalTuning. Чип за 200 лв. няма да си взема - за мен реална цена на хубав чип е към 1000 лв.

А какво значи да се престаравам с газта??? Аз под престараване разбирам да я вкарвам в кетчупа всеки път :) Аз искам просто като съм на 4-та на 80 и я настъпя да усетя как захапва, а не едвам да почне да ускорява!!!

Не знам - вие ще кажете, защото си признавам, че опит с БМВ-та нямам!!!

Аз имам от тия за по 1000лв :D
За теб специално примоция на 500 :lol:

и аз имам като за него 200 същия 1:1 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ама да си остане между нас после може да каже че е за 1000 от някоя тюнинг фирма :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Абе, Яне Сандански, що първо не вземеш да влезеш в някой сайт, например на Racing Dynamics, и не провериш колко пари им е един чип??? Аз проверих - $ 499!!! Това според теб колко лева прави??? А и нали преди да слагам такова нещо ще искам да го видя!!! Нали на него все няква марка ще пише - ако е неква черна кутийка е ясно, че няма да го взимам!!!

А що се отнася до това каква е разликата - качеството на изработката, материалите (платки, чипове) и това колко пъти е тестван!!!

А иначе на вас групичката дилърчета мога да ви предложа на чичо Гошо от Обеля чиповете - мноооооо са яки и са по 30 кинта :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Потребител
Аватар

Мнение от mitko_d » 26 Юни 2007, 9:22

при мен намаше смяна на чип,а с програма. http://www.vimaxtuning.com/[/quote]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 26 Юни 2007, 21:30

Pitbull_Germany написа:
bam-bam написа:
PARADOX_sf написа:
Pitbull_Germany написа:

Но пак много зависи от самия чип. Ако си намериш чип от опитна БМВ тунинг къща (Dinan, Racing Dynamics, Jim Comforti и т.н.) няма да имаш проблеми.

А откъде мога да го намеря??? Кажи някоя читава фирма, ако знаеш!!! Аз мисля за ProSpeed, но може и от DigitalTuning. Чип за 200 лв. няма да си взема - за мен реална цена на хубав чип е към 1000 лв.

А какво значи да се престаравам с газта??? Аз под престараване разбирам да я вкарвам в кетчупа всеки път :) Аз искам просто като съм на 4-та на 80 и я настъпя да усетя как захапва, а не едвам да почне да ускорява!!!

ама да си остане между нас после може да каже че е за 1000 от някоя тюнинг фирма :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Абе, Яне Сандански, що първо не вземеш да влезеш в някой сайт, например на Racing Dynamics, и не провериш колко пари им е един чип??? Аз проверих - $ 499!!! Това според теб колко лева прави??? А и нали преди да слагам такова нещо ще искам да го видя!!! Нали на него все няква марка ще пише - ако е неква черна кутийка е ясно, че няма да го взимам!!!

А що се отнася до това каква е разликата - качеството на изработката, материалите (платки, чипове) и това колко пъти е тестван!!!

А иначе на вас групичката дилърчета мога да ви предложа на чичо Гошо от Обеля чиповете - мноооооо са яки и са по 30 кинта :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++ :++

да баце пише марка .. специално за тебе пише "Made In BMW Zavoda"

толко си куха кратуна че нема смисал и да ти обяснявам и да ти отварям очите .. тфа като другия тунинг калъпите готови наливат и аидеее земи тоя оргинален спойлер от илиенци ... и мноооого други такива примери нема да ми стигнат 1000 страници да ти ги напиша всичките ... или ти си купуваш маркови дрешки от МОЛ-а :mhihi:
ела да черпиш по една бира да ти покажем в кои села при нас се шият :mhihi: :mhihi: :mhihi:

за чипа какво има в него софт най обикновен искаш да кажеш че ако си копирам чип на друг няма да стане щото не съм дал 1000 лева за още един на някоя чип тюнинг фирма ли ... ей веселяк си
а чипа само да те светна понеже няма в наличност в БГ и става с поръчка може да си земеш няколко от "чети внимателно" СТАРИ КАСОВИ АПАРАТИ (чипа се води 27ц256/512 вече не помня бех намерил няколко трият се на лампа и се пълни с една елементарна платка ... стига да имаш само софта които едва ли струва 1000 ЕУРО) така че освен ако не си некое рекламно лице на някоя водеща чип тюнинг фирма значи си мнооооооооого ЯЯЯЯЯЯЯКо заблуден но какво ли да ти отварям още очите бегаи давай си парите друго е да кажеш че имаш чип от фирма нали .. тфа като да ми кажеш ама моита кола е подържана само в Дару Кар докато има балъци ше има и терикати ;) :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 27 Юни 2007, 1:40

bam-bam написа:
Pitbull_Germany написа:
bam-bam написа:
PARADOX_sf написа:
Pitbull_Germany написа:

да баце пише марка .. специално за тебе пише "Made In BMW Zavoda"

толко си куха кратуна че нема смисал и да ти обяснявам и да ти отварям очите .. тфа като другия тунинг калъпите готови наливат и аидеее земи тоя оргинален спойлер от илиенци ... и мноооого други такива примери нема да ми стигнат 1000 страници да ти ги напиша всичките ... или ти си купуваш маркови дрешки от МОЛ-а :mhihi:
ела да черпиш по една бира да ти покажем в кои села при нас се шият :mhihi: :mhihi: :mhihi:

за чипа какво има в него софт най обикновен искаш да кажеш че ако си копирам чип на друг няма да стане щото не съм дал 1000 лева за още един на някоя чип тюнинг фирма ли ... ей веселяк си
а чипа само да те светна понеже няма в наличност в БГ и става с поръчка може да си земеш няколко от "чети внимателно" СТАРИ КАСОВИ АПАРАТИ (чипа се води 27ц256/512 вече не помня бех намерил няколко трият се на лампа и се пълни с една елементарна платка ... стига да имаш само софта които едва ли струва 1000 ЕУРО) така че освен ако не си некое рекламно лице на някоя водеща чип тюнинг фирма значи си мнооооооооого ЯЯЯЯЯЯЯКо заблуден но какво ли да ти отварям още очите бегаи давай си парите друго е да кажеш че имаш чип от фирма нали .. тфа като да ми кажеш ама моита кола е подържана само в Дару Кар докато има балъци ше има и терикати ;) :mhihi:

Ей, добре, че беше ти да ме светнеш за тайните в автомобилостроенето...щях да си умра непросветен :mhihi: Ти сигурно си някой от БМВ Заубер... Въобще няма и да ти обяснявам за какво говоря. Идеята ми беше дали тук има читави чипове или да си взема от Германия например!!! И сега, ако ми кажеш, че чиповете на Racing Dynamics са същите като тия твойте от 200 кинта...е ше ти сложа собственоръчно един портрет 10х10 метра на ГУМ-а у центъра на Благоевград!!! Ама знам ли...можеш да имаш и по-добри...за 100 кинта :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.С.- И "баце" не пазарувам от МОЛ-а...мноо ми е евтино и затова ходя до Илиянци...там е само маркова стока...даже май и от тия твойте чипове има :mhihi:
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 27 Юни 2007, 14:16

Човека с поста преди теб искаше да каже че ако интегралната схема е EPROM 27с256 или 27с512 наистина може да я вземеш от касов апарат и изтриеш с ултравиолетова лампа.Може да си купиш и чисто нова празна памет(EPROM) за 3-5 лева.Най-скъпия програматор(платката) е около 70 лв.(може да се сглоби и за 15лв. саморъчно).Останалото е софта(записа в EPROM-а).Ако имаш познат с такава чипосана кола като твоята(със същия електронен блок) просто четете чипа с програматора и го записвате на твоя чип.И точка.
Повечето фирми разпостраняват чипове с един и същи запис на различни цени.Естественно можеш да избереш най-скъпата.Аз обаче съм против чипове които не са направени специално за определената кола.Всеки си решава сам обаче.Точно затова аз сметнах че от чипове нямам нужда и си сложих Мегаскуирт.
Megasquirt & Megaview user

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 27 Юни 2007, 16:36

Pitbull_Germany написа:И сега, ако ми кажеш, че чиповете на Racing Dynamics са същите като тия твойте от 200 кинта...е ше ти сложа собственоръчно един портрет 10х10 метра на ГУМ-а у центъра на Благоевград!!! Ама знам ли...можеш да имаш и по-добри...за 100 кинта :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Само зарад тва си заслужава да ти шитна един чип за 200лв дето е по-добър от тия за 1000.
Ще ти дам най-простия пример. Чипа е от Муген и струва към 3500лв ма то с цял комптър, но тва е друга тема. Та значи бодваме компютъра на Муген и хоп имаш едни 6-7WHP отгоре. Сваляме го и забождаме моя компютър с моя "200 левов" чип и отчиташ още едни 4WHP прираст. Т.е. кво илиза? Чипа за 200лв по-добър. Престааш ли си. Ся слагай портрета.
Имам и още един чип за 500лв дето тряя даде около 6-7WHP нагоре от 200левовия 16-17whp или иначе казано 20 коня което си е доста солидно за атмосферка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 27 Юни 2007, 21:45

няма нужда да спорите с радиото .. оставете го да си купува чипове от Рацинг МАцинг фирми ... друго си е да има щампа на Чипа от некоя фирма :mhihi:

п.п. няма да си сложиш плакат иначе бих те светнал как става целата система (а и не мисля че си заслужава за 1 плакат да навредя на някои .. ) ... пък ако не ги е срам фирмите да си признаят от къде купуват Софта ... чиповете ясно от магазина празни ;)

а и не искам да говоря повече може да навредя на някои хора които са ме светнали но не мисля да ти отварям още очите айде бегаи у рацинг фирмата и даи 2000 лв ако искаш ;)

иначе щом имаш въпрос за идеята по добре намери човек с подобна на твойта кола и си го копираи поне ще знаеш че бачка на 100 % ... иначе съм чувал че и фирмите си купуват от чужбина само софта или копират от разни чипосани коли и така си праят архив ... ама тфа само сам го чувал може и да не е верно ти си прецени дали от тука или ше търсиш някои от чужбина ... за без пари толко акъл ;)

п.п. мога да ти намеря чип за 100 лв за дизел пак ти купи един от некоя Рацинг фирма и може да ги сравним за спорта :winky:
ама айде стига съм дрънкал глупости че може да ме гръмнат че бъркам на някои в хлеба :mhihi:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 27 Юни 2007, 23:01

а има ли некое чипче, да намали мощноста на 16ката :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Юни 2007, 23:26

Бахти яката тема :mhihi: :mhihi: :mhihi: Перфектно мезе за пиячката :drinking: :drinking: :drinking:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 27 Юни 2007, 23:32

Явор написа:а има ли некое чипче, да намали мощноста на 16ката :mhihi:

Не си казал,не сме я направили 15-ка ;) 315-ка :mhihi:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 27 Юни 2007, 23:33

ооо сигурен съм :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 28 Юни 2007, 1:28

Явор написа:а има ли некое чипче, да намали мощноста на 16ката :mhihi:

аве за кво ще даваш пари .. махаш едната свещ и готово .. :mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 28 Юни 2007, 21:27

е тя нали е мрътвородена ве ... или поне така разправят тука ама аз мноо не им вервам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Tuning