чистене воден радиатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

чистене воден радиатор

Мнение от pepy_81 » 27 Юни 2007, 10:30

става вапрос за радиатора за охлаждане на двигатела вчера махах пласмасовата кора отпред при бабреците и видях че почти целият радиатор е покрит с кал и гняс въпроса ми е с пароструйка или само с въздох е по добре да се изчисти без да се сваля радиатора ако някой го е правил да сподели :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 27 Юни 2007, 10:38

без да се свали трудно ще го изчистиш. (ако си с климатик)
иначе се чисти обратно на посоката дето е влизала гняста - от двигателя напред.
тогава половината боклуци дето са във водния радиатор ще застанат между 2-та и файдата е почти никаква ;)
иначе с всичко се чисти, стига да не изкривиш ламелите на радиатора.
има и препарати и с водна струя от маркуч става.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 27 Юни 2007, 10:44

с климатик съм и между двата радиатора има мвесто да се мушне и парустуйка и въздух но след като махнеш пласмасата от горе
но ако е с пароструйка да не е много силна и да дефектира самият радиатор знам че са многа фини ребрата :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 27 Юни 2007, 10:46

нищо няма да изчистиш докато не свалиш водния, мястото е колкото да си мушнеш пръста. а радиаторите се чистят доста трудно, не е като да минеш 1 път с вода и всичко да падне ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 27 Юни 2007, 11:22

аз така мисля да направя па квото стане
махам кажуха на перката и с пароструйка от вътре на вън да се издуха боклека и после пак с парострейка да се издуха боклука межде двата радиатора който е паднал от изчистения вече дано стане :) :) :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 27 Юни 2007, 12:45

Stanchev написа:нищо няма да изчистиш докато не свалиш водния, мястото е колкото да си мушнеш пръста. а радиаторите се чистят доста трудно, не е като да минеш 1 път с вода и всичко да падне ;)

:bowdown: Взе ми го от устата,много упорита мизерия,а колегата ще се увери в това ,след като не направи нищо с почистването, както го е замислил...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirogooo » 27 Юни 2007, 13:01

Здр.Колега.Наи добре ще да свалиш радиатора аз така направих и го намазах с нафта оставихго 10-20мин.И после с маркуч си го измих стана перфекно.само ребрата.Ако има и батак радиатора климата там е лошо много трудно се чисти.Преди да свалиш радиатора сваляш 1-на пласт маса (незнам как и викат) като я махнеш се вижда перката на климата,махаш бол4етата на перката 4 на бр.са и дарпаш леко напред и я пускаш надолу докто ти се освободи място даси бутнеш раката и започва да деистваш.Аз деиствах с телена 4етка :mhihi: но внимателно. Това е което аз направих ати сам си решаваи :winky:

Назад към E36