няма мощност (без ламбда сонда)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
няма мощност (без ламбда сонда)
В момента карам с откачено реле на ламбдата, понеже е за смяна. Днес на път към вкъщи настъпих малко повече и в един момент взе да губи мощност. Подавам газ, а не ускорява. Едва успях да стигна до 50км/ч.
Възможно ли е да съм изпърдял нещо?
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Re: няма мощност (без ламбда сонда)
[Georgi] написа:В момента карам с откачено реле на ламбдата, понеже е за смяна. Днес на път към вкъщи настъпих малко повече и в един момент взе да губи мощност. Подавам газ, а не ускорява. Едва успях да стигна до 50км/ч.
Не знам дали си направил нещо ама при мен си върви перфектно без ламбда

GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
И аз така мисля що то съм го откачал докато работи колата и разлика няма, а ако се откачи сондата трябва да влезе в сервизен режим и да работи на по-обогатена смес и малко по-високи обороти.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ако се откачи сондата разбира че я няма и взема осреднени стойности на ламбдата ,върви си добре ,но ако сондата е закачена и дефектна подава грешни данни и тогава гори много ,дави се прекъсва и другите класически симптоми( в зависимост от конкретния дефект на сондата ,най честия е сондата да "лагва" - подава данни но със закъснение и работата на двг се влошава в междинните режими а разхода се вдига много) .. има и една друга особеност - докато двг е студен ЕКУ-то не взима данните от сондата .. ако мотора работи добре студен а после се влошава също е показателно
Смених ламбдата и работата се нормализира. Преди менеше оборотите от 500 до към 1200, а сега не мърдат. Само когато е студена и се вгледаш в стрелката съвсем леко подскача, но с не повече от 50 оборота. Това мисля е нормално.
Използвам случая да изкажа едно позитивно мнение за сервиз Юве. Пичовете си свършиха работата чудесно.

Използвам случая да изкажа едно позитивно мнение за сервиз Юве. Пичовете си свършиха работата чудесно.
6 мнения
• Страница 1 от 1