Някой прал ли е салона

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Някой прал ли е салона

Мнение от 320 d » 25 Юни 2007, 15:49

Мисля утре да си изпера салона защото е светъл и е пооцапан тук там. Някой прал ли е досега да ми каже дали има някакви слаби места, с които да внимават в автомивката.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 25 Юни 2007, 17:02

да вмимават с датчиците на еърбега
на седалките, да не мокрят никакви
копчета където и да било...
това е което ми идва на акъла в момента
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Потребител
Аватар

Мнение от 320 d » 25 Юни 2007, 17:08

той датчика е заминал вече. Свети ми лампата :(

Потребител
Аватар

Мнение от mitko_d » 25 Юни 2007, 19:30

вероятно се е откачил, провери го

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 25 Юни 2007, 21:46

Дано да се е откачил ама не вярвам.Най вече се пре....ва / на автомивките обикновенно/ като си забият тъпите колена в седалките.Ако трябва стой при тях и ги гледай какво правят.Ще ти свършат работа за 5 лв. а ще нанесат щети за 500.
Изображение

Потребител
Аватар

ъх

Мнение от kifla » 29 Юни 2007, 12:20

Миналата седмица го праха..
:arrow: краен резултат: изръсване с 70лв.,светещ датчик на ербега (който сега не знам кво да го правя-под коя седалка да бъркам, кво да откачам и кво да закачам :shock: ) и СД нечетящо дискове (на което още по-малко знам какъв му е проблема и как да го лекувам..):help:
Е на тва му се вика Честито
брЪм

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 29 Юни 2007, 13:11

Баче не че нещо ма влизай с дървото в тая автомивка и мисля натам си знаеш работата -
Бахти капуте - българска му работа - мизерници нещастни :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Изминявам се за грубия език, но направо ме изби нервата рязко - мърлячи :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребител
Аватар

Мнение от 320 d » 29 Юни 2007, 15:00

Имах и аз някво усещане че ще ми осерат колата и така и стана.
Някой малоумник откачил ароматизатора (амби пур) и после го закачил обратно (с главата надолу). Всичката течност се изсипала върху копчетата за фаровете. И понеже има няква химия в тоя ароматизатор панелчето с копчетата обезобразено. Добре че го усетих навреме и разглобих и почистих та всичко си работи нормално. Обикалях по моргите и за мой късмет намерих в една да продават целия блок. Едва успях да убедя момчето от моргата да си разменим пласмасите (срещу 20 кинта). Сега всичко си е като ново, но времето и нервите които изхабих бяха много. Вече ще ходя на автомивка само за външно. Вътре ще си я чистя сам.
НЕ СИ ОСТАВЯЙТЕ КОЛИТЕ БЕЗ НАДЗОР ПО АВТОМИВКИТЕ !

ентусиаст
Аватар

Re: ъх

Мнение от add1cted » 29 Юни 2007, 20:59

kifla написа:Миналата седмица го праха..
:arrow: краен резултат: изръсване с 70лв.,светещ датчик на ербега (който сега не знам кво да го правя-под коя седалка да бъркам, кво да откачам и кво да закачам :shock: ) и СД нечетящо дискове (на което още по-малко знам какъв му е проблема и как да го лекувам..):help:

Мен ми праха салона в ГазКом-а в Младост за около 60 лева + миене на двигателя и много светна салона нищо, че е доста захабен. Не рискувайте с някви измислени автомивки.. :confused:
There is no replacement for displacement

Потребител
Аватар

Мнение от kifla » 30 Юни 2007, 22:45

Уж не е измислена автомивката, дето ходя, ама тоя път се изложиха..
И все пак някой идея за тва къде и какво под седалката трябва да ръчкам за да спре да ми свети датчика? И кво да му приложа на сд-то та да ми захапва дисковете?
:help: :help: :help:
брЪм

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61
Мечтае да кара: алпина

Мнение от ForzaBMW » 30 Юни 2007, 23:53

kifla написа:Уж не е измислена автомивката, дето ходя, ама тоя път се изложиха..
И все пак някой идея за тва къде и какво под седалката трябва да ръчкам за да спре да ми свети датчика? И кво да му приложа на сд-то та да ми захапва дисковете?
:help: :help: :help:

Направо отивай в Камор за нов датчик мисля, че беше около 120 лв.
Би трябвало да е изгорял този под предна дясна седалка
За ЦДто май е сложна работа ако не го оправиш пробвай с дискове на SONY
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: ъх

Мнение от Aurora » 01 Юли 2007, 9:21

kifla написа:Миналата седмица го праха..

По тази причина, последен път аз сам си прах салона(2 часа работа), не мога да кажа че го изчитих хипер готино, обаче всичко ми е наред и кожата не е пострадала грам, в отличието когато на мивката я миха(Софавто). А дали да я мия на мивка или сам се справих, след седмица каране ще се позамръси и няма да има разлика дали аз я мих ими някой друг, не се втърачвам много.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kifla » 02 Юли 2007, 13:30

Ау бясна съм, та да ви се оплача по тоя повод
Ходих в Дару - диагностики, нови сензори, блабла - всичко общо 330лв..
За СД-то ми казаха, че нищо не става вече от него, радиото бачка, но дискове забрави да захапе..с две думи - ново СД.
А с три думи тея от автомивката толкова добре са си свършили работата, че ми е*аха майката на колата :evil:
А казах ли колко съм бясна...
брЪм

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 02 Юли 2007, 14:05

Аз съм решила, че ако някога си подложа автомобила на подобна терапия (пране и почистване) първо съставяме протокол за автомобила в какво състояние е приет и ако се съгласят да го мият, а евентуалните нанесени щети са за тяхна сметка. Ако ли пък не - много им здраве. Веднъж на една автомивка ми бяха обърнали ароматизатора амби пур обратно и да не ви казвам какво става като се разтече по лайсната (въздуховода отдясно). От горещината (имам превид летни жеги) се обели лака на лайсната. Нова такава ми струваше 36 кинта и един месец чакане. А това че останаха и петна по кожата под лайсната и леко се наду самата кожа. Така че внимавайте и за ароматизаторите!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 02 Юли 2007, 14:10

kifla написа:Ау бясна съм, та да ви се оплача по тоя повод
Ходих в Дару - диагностики, нови сензори, блабла - всичко общо 330лв..
За СД-то ми казаха, че нищо не става вече от него, радиото бачка, но дискове забрави да захапе..с две думи - ново СД.
А с три думи тея от автомивката толкова добре са си свършили работата, че ми е*аха майката на колата :evil:
А казах ли колко съм бясна...

Пробвай с почистващ диск... може пък да вземе да се оправи :confused:
There is no replacement for displacement

Назад към E46