Някой прал ли е салона
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Някой прал ли е салона
Мисля утре да си изпера салона защото е светъл и е пооцапан тук там. Някой прал ли е досега да ми каже дали има някакви слаби места, с които да внимават в автомивката.
ъх
Миналата седмица го праха..
краен резултат: изръсване с 70лв.,светещ датчик на ербега (който сега не знам кво да го правя-под коя седалка да бъркам, кво да откачам и кво да закачам
) и СД нечетящо дискове (на което още по-малко знам какъв му е проблема и как да го лекувам..):help:
Е на тва му се вика Честито

брЪм
Имах и аз някво усещане че ще ми осерат колата и така и стана.
Някой малоумник откачил ароматизатора (амби пур) и после го закачил обратно (с главата надолу). Всичката течност се изсипала върху копчетата за фаровете. И понеже има няква химия в тоя ароматизатор панелчето с копчетата обезобразено. Добре че го усетих навреме и разглобих и почистих та всичко си работи нормално. Обикалях по моргите и за мой късмет намерих в една да продават целия блок. Едва успях да убедя момчето от моргата да си разменим пласмасите (срещу 20 кинта). Сега всичко си е като ново, но времето и нервите които изхабих бяха много. Вече ще ходя на автомивка само за външно. Вътре ще си я чистя сам.
НЕ СИ ОСТАВЯЙТЕ КОЛИТЕ БЕЗ НАДЗОР ПО АВТОМИВКИТЕ !
Някой малоумник откачил ароматизатора (амби пур) и после го закачил обратно (с главата надолу). Всичката течност се изсипала върху копчетата за фаровете. И понеже има няква химия в тоя ароматизатор панелчето с копчетата обезобразено. Добре че го усетих навреме и разглобих и почистих та всичко си работи нормално. Обикалях по моргите и за мой късмет намерих в една да продават целия блок. Едва успях да убедя момчето от моргата да си разменим пласмасите (срещу 20 кинта). Сега всичко си е като ново, но времето и нервите които изхабих бяха много. Вече ще ходя на автомивка само за външно. Вътре ще си я чистя сам.
НЕ СИ ОСТАВЯЙТЕ КОЛИТЕ БЕЗ НАДЗОР ПО АВТОМИВКИТЕ !
Re: ъх
kifla написа:Миналата седмица го праха..
краен резултат: изръсване с 70лв.,светещ датчик на ербега (който сега не знам кво да го правя-под коя седалка да бъркам, кво да откачам и кво да закачам
) и СД нечетящо дискове (на което още по-малко знам какъв му е проблема и как да го лекувам..):help:
Мен ми праха салона в ГазКом-а в Младост за около 60 лева + миене на двигателя и много светна салона нищо, че е доста захабен. Не рискувайте с някви измислени автомивки..

There is no replacement for displacement
- ForzaBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61
- Мечтае да кара: алпина
kifla написа:Уж не е измислена автомивката, дето ходя, ама тоя път се изложиха..
И все пак някой идея за тва къде и какво под седалката трябва да ръчкам за да спре да ми свети датчика? И кво да му приложа на сд-то та да ми захапва дисковете?
![]()
![]()
Направо отивай в Камор за нов датчик мисля, че беше около 120 лв.
Би трябвало да е изгорял този под предна дясна седалка
За ЦДто май е сложна работа ако не го оправиш пробвай с дискове на SONY

Re: ъх
kifla написа:Миналата седмица го праха..
По тази причина, последен път аз сам си прах салона(2 часа работа), не мога да кажа че го изчитих хипер готино, обаче всичко ми е наред и кожата не е пострадала грам, в отличието когато на мивката я миха(Софавто). А дали да я мия на мивка или сам се справих, след седмица каране ще се позамръси и няма да има разлика дали аз я мих ими някой друг, не се втърачвам много.
Ау бясна съм, та да ви се оплача по тоя повод
Ходих в Дару - диагностики, нови сензори, блабла - всичко общо 330лв..
За СД-то ми казаха, че нищо не става вече от него, радиото бачка, но дискове забрави да захапе..с две думи - ново СД.
А с три думи тея от автомивката толкова добре са си свършили работата, че ми е*аха майката на колата
А казах ли колко съм бясна...
За СД-то ми казаха, че нищо не става вече от него, радиото бачка, но дискове забрави да захапе..с две думи - ново СД.
А с три думи тея от автомивката толкова добре са си свършили работата, че ми е*аха майката на колата

брЪм
Аз съм решила, че ако някога си подложа автомобила на подобна терапия (пране и почистване) първо съставяме протокол за автомобила в какво състояние е приет и ако се съгласят да го мият, а евентуалните нанесени щети са за тяхна сметка. Ако ли пък не - много им здраве. Веднъж на една автомивка ми бяха обърнали ароматизатора амби пур обратно и да не ви казвам какво става като се разтече по лайсната (въздуховода отдясно). От горещината (имам превид летни жеги) се обели лака на лайсната. Нова такава ми струваше 36 кинта и един месец чакане. А това че останаха и петна по кожата под лайсната и леко се наду самата кожа. Така че внимавайте и за ароматизаторите!

kifla написа:Ау бясна съм, та да ви се оплача по тоя повод
А с три думи тея от автомивката толкова добре са си свършили работата, че ми е*аха майката на колата![]()
Пробвай с почистващ диск... може пък да вземе да се оправи

There is no replacement for displacement
15 мнения
• Страница 1 от 1