pioneer

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

pioneer

Мнение от PREDATORA » 21 Юни 2007, 22:05

взех си паинер усилвател говорител бокс ... от електрон.бг и усилвателя ми напи4а много.. немога го пипна... пари ... чак яйце мога си опържа що тъй някфи идей ?
усилвател =====Gm-5200T
говорител =====W307D2
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 21 Юни 2007, 22:40

Да не ти пука много много нормално е да грее така особенно ако го пържиш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 22 Юни 2007, 14:07

аве не го пържа не му давам зор... даже е на минимум-а от усилватела инак от сд-то е на макс :) какъв още говорител може си взема да го допълва
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 22 Юни 2007, 15:42

Нормално е да пече и в тея жеги ,а преполагам е и на 2 ома ? Кво ще рече говорител да го допълва ?
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 22 Юни 2007, 15:49

Ако е на 2 ома и е в бридж може и да не ти работи изобщо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 22 Юни 2007, 15:55

The_Ancient стабилен е тоя усилвател на 2 ома (изпробвано) макар че аз съм фен на 4 ома

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 22 Юни 2007, 16:48

Ако си мислиш че някой го гледа к'ъв е :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 22 Юни 2007, 17:26

оно да буа там один бас па другото го мани докато не изгори и после на дръвнико :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 22 Юни 2007, 17:59

bmw_e36_fen написа:The_Ancient стабилен е тоя усилвател на 2 ома (изпробвано) макар че аз съм фен на 4 ома

интересно.

айде да ме светнеш като си ТОЛКОВА разбирач, каква е точно разликата и какво се смята и взима предвид при 2 и при 4 ома?
след което да последва логически едно брутално за мен учудващо доказателство защо си 'фен на 4 ома'

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 22 Юни 2007, 18:31

Като за теб ти обяснявам елементарно :

на 4 свири по качествено от на 2 (макар и по слабо)

Предполагам си събрал 100тина лева и си си купил домашно кино НЕО то сега е модерно погледни басса на колко ОМА е с цел постигане на по-голямо качество макар че при НЕО трудно де

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 22 Юни 2007, 18:36

bmw_e36_fen написа:Като за теб ти обяснявам елементарно :

на 4 ома свири по качествено от на 2 (макар и по слабо)

..

:ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah: :ahah:
яко, за какъвто и да е говорител и колони винаги важи това, не знаех.... здрав спец си че ми отвори очите
едит: а тогава защо не си фен на 8 ома примерно?

както и
bmw_e36_fen написа:Пак да да дам пояснение РМС не е мощност дето могат да държат нон-стоп на тях ,а мощност която може би като бъде достигната за момен няма да изгорят говорителите ...

:ahah: :ahah: :ahah:

МОЛЯ ти се не спирай да ми говориш, учиме ТОЛКОВА много неща от теб, не мога да си представя аудио или друг форум без твоите дълбоки ЗНАНИЯ във ВСЯКА област

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 22 Юни 2007, 21:02

на 4 ома съм го вързал че още го разсвирвам обаче кората ми подскача ... и вади гаден звук и мно ми напича усилватела даже мерише на ново.. някакси ддз... като отвора багажника и ме лъхне топло и немога го пипна .... утре ще му тегля 1 снимка :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 23 Юни 2007, 7:20

t0sh и това от КарАудио спецялист като тебе :mhihi: Ясно е че не са тия ясни нещата ама защо се пънеш ? Ето малко от бисерчетата на момчето вещ в занаята

t0sh написа:пунто - за тая кола да я блъскаш така.. имаш ли литрите изобщо?
иначе в 600лв ще се побереш за бас, с херц ES300d (165 лв) + thunder 2-канален (152 лв)
Двунамотков бас дето се връзва на 2 или на 8 ома препоръчава усилвател които е със следните характеристики 1 х 360 вата RMS на 4 ома (bridge) ,а че дори вади повече ватове от колкото му дават на баса заводски е друг въпрос ! ЕВАЛА КАРАУДИО СПЕЦЯЛИСТЕ ! ЕВАЛА !

Сега да не ровя да намеря къде си писал че Thundar са перфектни усилватели да не ти изложа реномето на КАР АУДИО СПЕЦЯЛИСТ пред хората ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 23 Юни 2007, 11:31

bmw_e36_fen написа:t0sh и това от КарАудио спецялист като тебе :mhihi: Ясно е че не са тия ясни нещата ама защо се пънеш ? Ето малко от бисерчетата на момчето вещ в занаята

t0sh написа:пунто - за тая кола да я блъскаш така.. имаш ли литрите изобщо?
иначе в 600лв ще се побереш за бас, с херц ES300d (165 лв) + thunder 2-канален (152 лв)
Двунамотков бас дето се връзва на 2 или на 8 ома препоръчава усилвател които е със следните характеристики 1 х 360 вата RMS на 4 ома (bridge) ,а че дори вади повече ватове от колкото му дават на баса заводски е друг въпрос ! ЕВАЛА КАРАУДИО СПЕЦЯЛИСТЕ ! ЕВАЛА !

Сега да не ровя да намеря къде си писал че Thundar са перфектни усилватели да не ти изложа реномето на КАР АУДИО СПЕЦЯЛИСТ пред хората ;)

ама ти верно си яко тъп
първо, изобщо не знаеш за кой тъндър се говори :) ако някой беше питал щях да му кажа модел ;)
второто нещо, той си вади 350 РМС (понятието, дето не ти е ясно)
трето, за тъндъра казах че САМО за БАС са добри за ЦЕНАТА си + вадят добър звук. но такива сложни изречения трудно ти се отдава да ги запомниш.

та я пак се замисли, кое точно е бисера в изказването ми, че не разбрах?

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 23 Юни 2007, 22:42

Голяма хранилка голям кеф :mhihi: :mhihi:
Чесно да ви кажа наблюдавам ви от доста време и ви се чудя :mhihi:
Колко глупости в секунда може да родите и определено класацията я води Фенчето той от към компетентност да не кажа кръгла 0 но аре малко над нея особенно с тоя RMS уби коча с лопатата :mhihi:
Писах ви на няколко места да се спрете щото просто е безмисленно
Тош пък го хващам направо в заяждане за всяка глупост написана от фенчето а в същото време има претенции да е няколко нива над него само дето не се усеща че по тая система се вързва дупе и гащи с Фена
и репутацията му ако има такава си отива но в края на краищата това си е мое мнение а сега по темата
Пич давай смело с усилването и да не ти пука че пари
моя почна да изключва точно за 5 мин ако го усиля повече, но вече свикнах даже му хванах златната среда на усилването за да не се изключва от прегряване отгоре на това е на 2 ома на бридж :mhihi:
мисля утре да го пусна в конфигурациика на 4 ома да видим кво ще стане и дали ще загрява бързо и кога ще се изключва :):)

Следваща

Назад към Car аудио и видео