чип от Дигитал туниг ?????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
чип от Дигитал туниг ?????
Здраевите колеги.
Нещо не ми стигат кончетата и нютоните та съм решил да си слагам чипче на печката...
Влезнах в саит-а на Дигитал Тунинг и там излезна списък на всички видове коли на които могат да сложат чип.
Значи за моята излезна - От 136к.с. Става на 169к.с. и от 280 н.м. става на 364 н.м. Ускорението от о-100км/ч става от 9.9 на 8.9 и разхода пада с 0.3л срещу 876лв.
Та ако има някой който знае как работят тези момчета може да даде малко инфо дали си заслужава да направя тази инвестиция за моята любимка.
Мерси предварително .
Нещо не ми стигат кончетата и нютоните та съм решил да си слагам чипче на печката...
Влезнах в саит-а на Дигитал Тунинг и там излезна списък на всички видове коли на които могат да сложат чип.
Значи за моята излезна - От 136к.с. Става на 169к.с. и от 280 н.м. става на 364 н.м. Ускорението от о-100км/ч става от 9.9 на 8.9 и разхода пада с 0.3л срещу 876лв.

Та ако има някой който знае как работят тези момчета може да даде малко инфо дали си заслужава да направя тази инвестиция за моята любимка.
Мерси предварително .

Лично аз ти препоръчвам www.prospeed.bg защото правят и дино тест да се види дали наистина има ефект
There is no replacement for displacement
Re: чип от Дигитал туниг ?????
Agande написа:Здраевите колеги.
Значи за моята излезна - От 136к.с. Става на 169к.с. и от 280 н.м. става на 364 н.м. Ускорението от о-100км/ч става от 9.9 на 8.9 и разхода пада с 0.3л срещу 876лв.![]()
Мерси предварително .
Слагай смело, колега - аз съм много доволен....
Първо ти "изтеглят" софт-а на колата и го пращат в Швейцария, и след това ти слагат получения от там нов софтуеър. Определено ще усетиш голяма разлика след това.
не искам да се заяждам.. но софтуера е стандартен, може само версията му да пратят. или по-точно да я сверят..
това което съм чувал аз е че има 2 софтуера за подобряване - dinan и shark injector.
shark injector давал странични ефекти и ако е сложен на гаранционна кола - гаранцията става невалидна.
по форумите пише че за бензиновите двигатели печалбата от тунинга е наполовина от обещанията.
за дизела няма информация, но най-вероятно печалбата е по-голяма.
който реши да слага нов софтуер, нека има предвид че стандартния софтуер е доста тестван и проверяван.
напасван/преправян/напасван/преправян и после пак тестван и проверяван.
тунинговия софтуер задължително е тестван пъти по-малко.
нов, "оптимизиран" софтуер може да докара доста бели в дъгосрочен план..
това което съм чувал аз е че има 2 софтуера за подобряване - dinan и shark injector.
shark injector давал странични ефекти и ако е сложен на гаранционна кола - гаранцията става невалидна.
по форумите пише че за бензиновите двигатели печалбата от тунинга е наполовина от обещанията.
за дизела няма информация, но най-вероятно печалбата е по-голяма.
който реши да слага нов софтуер, нека има предвид че стандартния софтуер е доста тестван и проверяван.
напасван/преправян/напасван/преправян и после пак тестван и проверяван.
тунинговия софтуер задължително е тестван пъти по-малко.
нов, "оптимизиран" софтуер може да докара доста бели в дъгосрочен план..
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
shefa написа:турбината много бързо заминава след такъв тунинг .. аз правих на друга кола в АТБ на Радиал .. няколко месеца след това турбината замина .. много се натоварва
това като цяло или само на е46 ?

като цяло .. чипа и маха ограничителя на турбината и тя развива много по-високи обороти и работи на по-високо налягане .. което я преебава по бързо .. освен това дига и оборотите при който изключва инжекциона .. което преебава двигателя .. ама много съм против чип тунинг щото съм патил .. то ако беше толко яко щяха да си го слагат направо от бмв
палим, гасим и газим ...
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
shefa написа:като цяло .. чипа и маха ограничителя на турбината и тя развива много по-високи обороти и работи на по-високо налягане .. което я преебава по бързо .. освен това дига и оборотите при който изключва инжекциона .. което преебава двигателя .. ама много съм против чип тунинг щото съм патил .. то ако беше толко яко щяха да си го слагат направо от бмв
значи да чакам скоро да ми се преебе колата

иначе за последното не си прав ... доста неща имат скрит потенциал които не се използва на макс ... и теб те мързи да тичаш ама ако те подгони мечка помисли какво ще стане

мотора не вярвам да ти се преебе .. особено ако е шестак бензинка .. те са много яки и държат на тунинг .. на кола без турбо ефекта от чипа е много малък
освен това ако не смениш гърнета и не сложиш спортен филтър .. пак няма много ефект щото тя колата като не може да диша и издиша .. колко и да ги пънеш софтуерните параметри се си е тая .. аз като правих чипа първото нещо което ми казаха да направя е да махна катализатора .. иначе въобще нямаше да се занимават с мене .. викат "Мани я тази тапа от мотора"

освен това ако не смениш гърнета и не сложиш спортен филтър .. пак няма много ефект щото тя колата като не може да диша и издиша .. колко и да ги пънеш софтуерните параметри се си е тая .. аз като правих чипа първото нещо което ми казаха да направя е да махна катализатора .. иначе въобще нямаше да се занимават с мене .. викат "Мани я тази тапа от мотора"

палим, гасим и газим ...
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
shefa написа:мотора не вярвам да ти се преебе .. особено ако е шестак бензинка .. те са много яки и държат на тунинг .. на кола без турбо ефекта от чипа е много малък
освен това ако не смениш гърнета и не сложиш спортен филтър .. пак няма много ефект щото тя колата като не може да диша и издиша .. колко и да ги пънеш софтуерните параметри се си е тая .. аз като правих чипа първото нещо което ми казаха да направя е да махна катализатора .. иначе въобще нямаше да се занимават с мене .. викат "Мани я тази тапа от мотора"![]()
![]()
от къде баце пари за толко бързи коли то ако беха 20ки тя нема нужда от чип ... тфа е самолет какво повече може да искаш

- pretendeer
- кандидат ентусиаст
-
Я пробвай това : http://www.steinbauer.cc/ . Представител за България: ПБокс България ООД - тел: 0878 74 17 17, 0878 609 269
По-висока ефективност чрез оптимизация.
По-висока ефективност чрез оптимизация.
Разумно направен и качествен тунинг дори е по добре за двигателя. При добър тунинг турбото почти не се пипа или по точно му се правят кореции до толкова че да се получи идеалната горивна смес. Аз карам 525д Когато го взех смених турбо и после му сложих чип и вече съм минал повече от 30х.км. Всеки да прецени сам. Аз съм прдубеден и съм за чиптунинга. Турбото се чупи от задкормилното устройство 

13 мнения
• Страница 1 от 1