HELP
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
HELP
Пичове ще взимам едно е36 купе днеска го карах и нещо трудно му влизат скоростите и хъркат от време на време, собственика казва че го прави само когато е студена.Някой имал ли е подобен проблем,ще съм благодарен да сподели,че много ме кефи колата ама тва може да е сериозен проблем.
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
еми да ти кажа ако е МНОГО студено наистина първите 10 минути влизат мааааалко по-твърдо ама чак па хъркане... такова нещо не съм чул до сега:(

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Re: HELP
Mr.White написа:Пичове ще взимам едно е36 купе днеска го карах и нещо трудно му влизат скоростите и хъркат от време на време, собственика казва че го прави само когато е студена.Някой имал ли е подобен проблем,ще съм благодарен да сподели,че много ме кефи колата ама тва може да е сериозен проблем.
Свали му 400лева от цената и не се беспокой ,дори да е преебана ше намерим друга

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Re: HELP
Mr.White написа:Пичове ще взимам едно е36 купе днеска го карах и нещо трудно му влизат скоростите и хъркат от време на време, собственика казва че го прави само когато е студена.Някой имал ли е подобен проблем,ще съм благодарен да сподели,че много ме кефи колата ама тва може да е сериозен проблем.
При мен го правеше нещо такова извесно време докато не дойде момент и спряха да включват тотално и причината беше феродов диск...той като намалее до определени милиметри спира да включва та е много вероятно да е свършил съединителя...(ако педала отделя много горе това ще да е) другия вариант е да са отваряли скоростите по незнайна причина за никой...при едно такова отваряне от не дотам специализиран сервиз води до такива аномалии

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Много вероятно е да е нещо по съединителя. Моята прави така, когато не съм натиснал съединителя докрай. Виж за всеки случай и нивото на маслото.
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
В "Е30" Пенчев беше постнал една тема в която пишеше точно за това.. на него по същият начин му хъркаха скоростите.. отиде и даде 32лв. (мисля че толкова бяха) и му сипаха някакво хубаво масло и вече сичко е ОК.Вижте я тази тема. 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Явно този проблем е широко разпространен-аз също го имам.
Може би просто скоростната кутия е по-капризна към маслото.
Може би просто скоростната кутия е по-капризна към маслото.
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Нормално е аке е студено да влизат по трудно първите няколко км. по простата причина че маслото още не се е разбило добре. Просто в началото няма да издувате колата хем добре за двигатела хем за скоростите.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Mr.White написа:Утре ще я карам в дару и ще видиме,не мога да му сваля повече на тоя щото падна с 1500 лв вече.Мерси за отговорите пичове ше пиша кво е станало тия дни.
КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВАДА ПИ6А ЕДНО И СЪЩО

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ludiagsm е абсолютно прав, в скоростите се сипва САМО масло за автоматични скоростни кутии (червено е на цвят и е много рядко). В TIS-а пише, че като се сипе веднъж такова масло, повече не се сменя (доживотно - точно така пише, само се долива ако има нужда). Аз използвам Castrol, в момента не се сещам точно за марката, но ако ви интерисува - ще погледна и ще я напиша.
ПП. Видях го - Castrol Automatic TQ-D
.
ПП. Видях го - Castrol Automatic TQ-D

Последна промяна Dimitar на 10 Фев 2004, 21:14, променена общо 1 път
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2