Автосалон София 2007

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Автосалон София 2007

Мнение от Penchev » 19 Юни 2007, 8:19

Колеги, отварям тема за това интересно мероприятие 8)

Какво ми направи впечатление - първото нещо голям паркинг на подземни нива,нещо което миналата година липсваше.Като цяло площа наистина е по-голяма от изминалите автосалони.

Относно показаните модели :arrow: наш'та любима марка показа 3 и 5 врати 1-ва серия фейслифт,като едната е с ///М-ков пакет , новия Х5 ,фейслифт на Е60 5-та серия и може би наред с Ролс-Ройс-а най-страхотния екземпляр на цялото изложение а именно 335 кабрио :bowdown: :bowdown: :bowdown: Колата изкърти всичко останало с уникален металик,уникален кожен салон и всичко което носи в себе си :shock: :shock: Цената от 152 К лв не беше уплашила ни най-малко посетителя,който я е закупил веднага с отварянето на изложението :arrow: честита да му е :bchug:
Тук е момента да благодаря на Светльо от "Варна Карс", колегата на Вили THUNDER-а който ме покани да седна и разгледам надълго и нашироко уникалната ,колосална машина Rolls-Royce Phantom Extended Base :shock: :shock:
За това изкуство на 4 колела може да се говори много,много дълго.
Екземпляра е оборудван от към екстериор с пиано лак апликации,хром и уникални кожи - обстановката е ултра шикозна,усеща се ,но леко почерка на BMW ,които не са "построили" просто една огромна 7-ца ,така както стана с конкурентен модел на конкурентна фирма а традицийте са спазени отвсякъде :bowdown:
Интересно ми беше и надничах абсолютно детайлно в най-малките детайли,дори водещите шини на предните седалки са направени от дебел хром :shock: Пасти да яде автомобила на Pagani - Sonda, за който се изписаха куп глупости,че бил с качество на изработка и материали непознати досега в автомобилостроенето :mhihi: :mhihi:
Интересното е ,че ако ви се повреди капачката за радиатора СЛУЧАЙНО, можете да си купите такава от Е32 за не повече от 50 лв :mhihi: :mhihi:

От щандовете на останалите фирми бързам да споделя впечатления от новата С-класа на Мерцедес ,която външно изглежда доста добре ,но отвътре се оказа пълна скръб :help: няма място за сравнение дори със старата 203 купе С-класа :shock: Тясна,неудобни седалки, арматурно табло ,което е пълна скука ... Голямата S-класа е в в изпълнение с 6,с литров АМГ мотор,доста квалитетна машина ;)
Ауди представят новия А5,който даже не желая да коментирам :no:
Р8-цата прави впечатление ,като отпред особенно е доста агресивна,но дължината й като на най-малкия възможен семеен автомобил ,че и по-малък просто ме озадачават :roll:
Хареса ми единствено 10 цилиндровата машина S8 :twisted:

От останалите марки Волво показа много интересен концепт кар ...

Георги Пенчев
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 19 Юни 2007, 8:25

Pagani - Sonda, за който се изписаха куп глупости,че бил с качество на изработка и материали непознати досега в автомобилостроенето muhihihihi muhihihihi

Я върви яж пасти ти а?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 19 Юни 2007, 9:25

каде си виждал Пагани Зонда че знаеш и въобще кво ги сравняваш с Ролса като нямат нищо общо двете. Паганито е Номер 1

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 19 Юни 2007, 9:49

Нека и аз да кажа за щанда на БМВ - пълно разочарование. И то не заради колите, а заради Камор, които не бяха сметнали за необходимо да ги оставят отключени. Аз нямам познати , които да ми ги отворят , но и не смятам че на автосалон трябва да се моля на някой да го направи. Не говоря за Ролс-а , ясно е че не е желателно да се рискува състоянието на такъв автомобил. Но S63AMG не е по- евтин от кое да е от изложените БМВ-та и си влязох спокойно вътре.
Искрено се надявам да се окаже вярна излязлата наскоро информация , че БМВ ще открие собствено представителство в България, за да може след две години на щанда на БМВ да няма заключени автомобили.
Не очаквах българския автомобил да ме впечатли с нещо , достатъчно информация има излязла за него, но и не очаквах да е забит в някакъв ъгъл където само тези, които така или иначе знаят какво представлява ще отидат да го погледнат.
Иначе като цяло впечатлението ми от автосалона е положително. Освен паркинга за експото , няма никакъв проблем да се паркира и на паркинга на хотела (аз спрях там - 2лв. на час , не знам колко струва другия).
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 19 Юни 2007, 10:03

Колите са заключени защото има хора които правят мизерии.

А и е кофти да си купил кола и да е на изложението и да гледаш някви как ти влизат в нея...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 19 Юни 2007, 10:41

MaXimal написа:Колите са заключени защото има хора които правят мизерии.

А и е кофти да си купил кола и да е на изложението и да гледаш някви как ти влизат в нея...

Това е ясно колега. Само че идеята на изложението не е хората да ги гледат колите като на картинка. И си е проблем на представителя да ги предвиди тези неща.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 19 Юни 2007, 11:15

kal написа:каде си виждал Пагани Зонда че знаеш и въобще кво ги сравняваш с Ролса като нямат нищо общо двете. Паганито е Номер 1

вждал съм го в англия и кво ...

ролса си е кола да тръгнеш и да не разбереш кога си стигнал в нечовешки комфорт .. а маганинито си е да го разчешиш 1 2 часа на писта и да си одиш после с ролса да се успокоиш малко
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 19 Юни 2007, 11:16

те за тва тия от изложението ги продават по-евтино до колкот знам
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 19 Юни 2007, 11:30

шаро паро ако не забелязваш акцентирах на това че двете коли нямат нищо общо че да се сравняват...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 19 Юни 2007, 11:32

kal написа:шаро паро ако не забелязваш акцентирах на това че двете коли нямат нищо общо че да се сравняват...

aз пък акцентирах, че не е номер 1 ... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 19 Юни 2007, 11:42

всеки си има вкус в крайна сметка, за мен паганито е супер кола, ролса също , но той е в друга категория ;)

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 19 Юни 2007, 11:59

И на мен ми хареса като цяло авто салона. Много ми хареса щанда на Брабус имаше уникални модели като CL-а просто беше невероятен. А Ролс Ройса няма да го коментирам наистина уникална кола, и кабриото беше наистина много красиво. А за отключването на колите смятам, колкото и на мен ми се искаше да се кача в кабриото, като се замисля ако аз го бях купил надали щеще да ми е приятно некви мангусти да се качват вутре и да ми точат лиги по салона и да трябва да седя аз после.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 19 Юни 2007, 12:41

AGD написа:

Това е ясно колега. Само че идеята на изложението не е хората да ги гледат колите като на картинка. И си е проблем на представителя да ги предвиди тези неща.

Отиваш казваш, че искаш да я погледнеш и ти я отключват... Не виждам какъв е проблемът. Всичко е направено с цел да може да се наблюдава какво се прави вътре в колата.

Преди няколко години на подобно изложение имаше омазано г*мно на стелката на едно СЛК ...
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Юни 2007, 13:01

kal написа:каде си виждал Пагани Зонда че знаеш и въобще кво ги сравняваш с Ролса като нямат нищо общо двете. Паганито е Номер 1

Koлега, обещавам ти до довечера да ти кача снимка до Зондата в самото представителство ,където с GaD бяхме заедно ;)
Аз мога да карам кола за 5 К лв ,но през челното стъкло виждам идеално,предния ми капак макар и афтърмаркет си ляга на мястото и луфтовете по таблото като за кола строшена от каране са ми наред ...
пак казвам на Ролса така и не намерих едно нещо дори и най-малко смущаващо :idea:

Георги Пенчев
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 19 Юни 2007, 13:30

Пенчев, не те разбирам човек!

Автомобилни фанатици, който са карали какви ли не коли от калибър който ние можем само да си мечтаем, се кланят на таз кола.

Ти и останалите разбирачи където бяхме в завода на Зонда, намерихте кусури. Още повече, че не се знае как се вижда стъклото като си зад него, а не до него...

Следваща

Назад към Основен Форум