Катастрофа на Г.М. Димитров.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 18 Юни 2007, 20:20

Sharo написа:
rosen.kolarov написа:Хвана ме яд че тъкмо бях измил "печката" ... та по темата абсолютно
НЕ съм съгласен, че скоростта е причина за катастрофите, смятам че
ЛИПСАТА на реална преценка на пътната обстановка и собствените
умения на водачите водят до трагичните инциденти.

е и аз тва се опитвах да кажа ... :yes:

абе има светлина в тунела като виждам че има и мислещи хора :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 18 Юни 2007, 21:20

[steeN] написа:като казах, че скоростта е причината за катастрофата нямах предвид ограниченията, a това че е била несъобразена със ситуацията

Да де, но на мен лично ми писна последните дни да слушам все за превишена скорост и как тя е виновна за катастрофите, делото в Либия, парниковия ефект и какво ли не още. Като гледам - не само на мен. Та не се учудвай на подобни уточнения, щото между превишена и несъобразена скорост разликата е от земята до небето. Буквално. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 18 Юни 2007, 22:10

Да не говорим, че има още един много важен показател - възможностите на
самия автомобил, някои "безсмъртни" си мислят, че колата ще ги извади от
всяка ситуация, да ама не.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 18 Юни 2007, 23:07

поредното БМВ ... РИП
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 18 Юни 2007, 23:09

у нас - България, на повечето шофьори липсват основни неща, за разбиране:

- Реално преценена скорост;
- Релно преценена пътна обстановка (вързано е с първото);
- Реално съобразяване с ограниченията (градско, извънградско);
- Липса на толерантност по време на движение по пътя, към останалите участници по пътното платно, в това число и към пешеходци;
- Опит (градско, извънградско, паркиране и т.н.)...

Наличност и то по много по пътищата:
- Високо самочувствие (Господ ми е навигатор!);
- Високи скорости (важното е, че съм пробвал!);
- Аз карам по-добре и от Шумахер (което, в повечето случаи е доказуемо, че е невярно);
- Корупция в КАТ;
- Ненаказуемост;
- Лоши пътища, в цялата страна, че дори и Магистралите са ни "гола вода", че да може да се пуснеш с повече от 130-140 км. в час, без риск за живота.

Може да съм пропуснала нещо, но надали е фатално, на фона на горното. Няма значение, каква е марката автомобил.

То и в другите държави в ЕС стават катастрофи, ама у нас... не стига, че журналята дебнат, ама и ние им даваме матриал и то по много... (Тодор Живков) :D
Последна промяна Eva* на 18 Юни 2007, 23:14, променена общо 1 път
Да караш Peugeot е страст!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 18 Юни 2007, 23:13

отново жалко за младият живот!
както се казва всичко ,което не ни убива ни прави по-слни ,но за него тва вече не важи! естествено съм съгласен с росен-изказах подобно мнение в подобна тема! само имам малко добавка-колкото и да си добър в преценката ,колкото и да съобразяваш и внимаваш-понякога обстоятелствата са по-силни от теб и няма мърдане! изобщо не искам да кажа,че е виновен или невинен....! просто понякога няма начин да предвидиш всичко! и тогава всичко се обърква ! и ако имаш късмета да изилезеш жив от ситуацията -добре....ще си вземеш евентуално поука *ако имаш акъл* ...ако ли не ...лошо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 18 Юни 2007, 23:24

не си много прав, ще ме извиниш (моля) за моя коментар, но погледа и реакцията на всеки шофьор трябва да е на 6, на всеки един, за всеки един метър.

- Локва - намаляваш; пешеходец - готовност да спреш, дори и след метър - два; дъжд - намаляваш; ограничение на скоростта - спазваш го; Полицай - пак намаляваш (както при "полегналия"); Дупки - намаляваш. Светофарът се сменя от зелено в жълто - намаляваш, а не минаваш на узряло червено. Завой - не чакай, да видиш, че е остър, просто премини на по-ниска предавка. Знак "Стоп", на китайски сигурно пак е "Стоп". Примери много.

Е, на това му казват реална преценка и реакция.

Преди десетина дни с 80 км. в час минахме със служебното Ауди А6 през локва на магистралата. Предните гуми едва излезнаха от локвата, докато зацепят и задните, направо бяхме в безвремието, а локвицата я имаше, я не 5 см. дълбочина. Как придърпа, не е истина просто, докато стъпят и четирите гуми на "сух" асфалт...

Всеки елемент и фактор на пътя не е за пренебрегване.

Загива част от нацията, отделно, мнозина остават инвалиди, хора, които може да бъдат полезни най-вече за себе си, (майната му на обществото). Това е кошмарното. Сутрин най-много се старая да не чета полицейската хроника, колко катастрофи, колко ранени и колко загинали. Плаша се просто.

Мир на душата на момчето. Дано да даде поне пример, че адреналина е адреналин, но живота е само един.

... За другото момче, жал ми е за него просто. Цял живот ще носи травмата в себе си.
Последна промяна Eva* на 18 Юни 2007, 23:31, променена общо 1 път
Да караш Peugeot е страст!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Юни 2007, 23:30

Без да имам желание да споря повече по темата за превишената скорост, несъобразената скорост и т.н. ще кажа само това - ако пича е помислил за факта, че в градски условия ограниченията са 50км/ч и е карал с толкова, това нямаше да се случи - ако не самата катастрофа, поне сега щеше да е още жив.... и да се чуди как да плаща удареното BMW (което с тия транзитни номера и нов внос вероятно е нямало каско).... в случая той е карал както с превишена, така и с несъобразена скорост... и ако се замислим реално.... много рядко можеш да видиш ПТПроишествие, при което скоростта е била несъобразена, но е била под ограничението... в повечето случаи се случва обратното...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x » 19 Юни 2007, 0:50

Колеги пропускате нещо -'шофъора' е бил 'служител' на "Софавто" и катастрофата е станала в близост до автокъщата - където е 'минавал' от там непрекъснато и освен локвата е имало тир, който не е муха за да не се съобразиш. Преценете колко е помислено за него когато е наето това 21год. момче и са му дали достъп до коли от по 100 000лв и какво се е случило в съзнанието му в следствие на това. А тази 'автокъща' не е само с един 'служител' защото колите са и поне 150.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 19 Юни 2007, 1:09

[steeN] написа:ех, много жалко за момчето... тази локва там наистина е опасна :idea:

Аз минавам оттам и секи път минавам на 1-ва без газ,уж пазим кунците да се не прецакат като ги охлада :mhihi: ,ама има такива тапаци,последния път минавам през локвата а тя беше през цялото платно и яко вода,аз съм в лявата лента(по-плитко ми се стори че е)и сички са пред мен и зад мен,горещо е,прозорците са ми свалени,в ситуацията веднага ми се набива на очи как един мини ван с висока скорост в дясната лента направо се врязва с бясна скорост в локвата изпреварваики други,настига ме мн-бързо,почвам да затварям прозорците бързо че праи ебати фонтана,минава покраи мен като колата му ту наляво,ту на дясно като ме кара да отида в мантинелата,натискам клаксона,оня пенсионер ми се хили и почва да ме залива със фонтана които прави!Спирам!Всичко му свиркат!Колата ми до преди малко блестяща сега цялата в кал и пясък....
Излизам от гиола,6000об/мин колкото и да натискаше на сфетофара бях пред него и като слезнах от колата затичваики се към него да му дам неколко песничета и без пояснения "защо" почна да си дига прозореца бързо,и за мое голямо учудване в колата имаше жена и дете..............
Та така колеги,тъпаци всякакви има не само на 20год ми и на по 40год :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 19 Юни 2007, 1:15

meha написа:...
Та така колеги,тъпаци всякакви има не само на 20год ми и на по 40год :!:

За това си много прав.
На теб сигурно не ти е смешно, но аз се посмях като си представих случката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 19 Юни 2007, 1:59

ivan1979g написа:На теб сигурно не ти е смешно, но аз се посмях като си представих случката.

Верно не ми беше смешно,през деня докато валеше колата беше в гаража и се пастираше,но след дъжда изгря много яко слънце пак и исуши за норматив илиците и доволен си тръгвах от моя приятел,че съм и спестил един дъжд и ми е лъскавка и тоя геи мръзен да му е......ах само ако знаеше колко шоколади дължи на детето си и на колко цветя на жена си че бяха с него и му се размина :twisted: :twisted: :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 19 Юни 2007, 2:18

meha написа:ах само ако знаеше колко шоколади дължи на детето си и на колко цветя на жена си че бяха с него и му се размина :twisted: :twisted: :twisted:

ХАХАХАХ...бате, ти ме уби от смях, въпреки че не е смешно :) А иначе за възрастта си прав!!! Както написах по-горе - оня състезател на Тракия, дето се пречука с 240 км/ч преди няколко дни, е бил на 38, а не на 21...така че тя простотията не е възрастово ограничена :!: :!: :!:
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 19 Юни 2007, 8:44

Honzik написа:и ако се замислим реално.... много рядко можеш да видиш ПТПроишествие, при което скоростта е била несъобразена, но е била под ограничението... в повечето случаи се случва обратното...

Съгласен съм, обаче:
1. Виждал съм такъв случай. Един пенсионер не успя да си спре в един ляв завой трабанта, движещ се с главозамайващата скорост от около 15 км/ч, в резултат на което спря в колата, която карах... А тя беше спряла, че да може той да мине. :roll: Резултатът беше счупено стъкло на мигача. Вярно, жертви няма, но ако вместо колата ми на същото място имаше дете?
2. Това, което не ми харесва е имплицирането "караш с превишена скорост -> катастрофираш". Това просто не е вярно. Вярно, ако прецениш нещо неправилно рисковете и евентуалните последици са по-сериозни. Но съм твърдо убеден, че подходът е грешен. Пак ще дам Германия като пример. Много по-голям ефект би имало да се накарат шофьорите или да мислят докато карат, или изобщо да не карат. Защото докато карат и не мислят, катастрофи ще стават и жертви ще има, без значение дали се спазват ограничения или не.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юни 2007, 9:39

Feanor написа:2. Това, което не ми харесва е имплицирането "караш с превишена скорост -> катастрофираш".

Аз също не съм съгласен с това.... но факт е, че превишената скорост е много по-сериозна предпоставка за ПТП, отколкото при по-ниска от позволената.... но и тия знаци за това са поставени - не да ни учат да шофираме, ами да ни подсказват за условията, в които се намираме....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата