Катастрофа на Г.М. Димитров.
Модератор: Общи модератори
- ataman
- кандидат ентусиаст
-
еми може тогава да е потънал от едната страна повече и да го е дръпнал...все тая...ако логквата я е нямало сигурно нямаше да спре в тира...можем само да гадаем.
не е първия, няма да е последния...превръща се в статистика(колкото и гадно да звучи) въпроса е да се извадят изводи (за нас и за управляващите).
не искам да споря, а да предложа и "другата страна".
не е първия, няма да е последния...превръща се в статистика(колкото и гадно да звучи) въпроса е да се извадят изводи (за нас и за управляващите).
не искам да споря, а да предложа и "другата страна".
Пичове, стига сте спорили за тия ограничения. Всеки добър шофьор кара, не с разрешена, а с безопастна скорост! Ограниченията са сложени за малоумниците, които не могат да разсъждават до толкова, че да карат със съобразената с пътя и пътната обстановка скорост! Както вече казаха някои колеги, като има ограничение 50км/ч, ако на пътя има локва като тази примерно, демек 30 см дълбока, ако трябва ще намалим до 20 и ще минем през нея, а не с 60 и тн ... просто трябва да се мисли, като се кара! Твърдял съм го и винаги ще го твърдя. За това повечето знаци са малоумни, защото по пътя автомобили управляват голямо количество малоумници! Също поради тази причина няма смисъл да се разправяте за неща за които на практика всеки един от вас е прав. На кратко обобщена тази сигутация в моята глва изглежда по следния начин: Малък дебил, добра кола, малкия калъф гъзарее, праи се на мъж, прав участък от пътя (добра възможност да се напраи още малко с хубавата кола), локва (дълбока 30см.), малкия не отчита този факт, дава газ и накрая физиката му докарва най-лошото! Това е поредния пример, че и космически кораб да караш, няма да те спаси, въпреки хилядите системи за сигурност вътре! Просто когато се кара трябва да се мисли и да се шофира със БЕЗОПАСТНА скорост, което ни най-малко не означава, че скоростта неминуемо трябва да е по-ниска от ограничението! Така мисля аз!
Поздрави!
Поздрави!
_!_
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Ставаме двама, колега! 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Burningparis написа:
>И с такава машина< в локва дето е дълбиока 30 см тряя си тотално без никакъв опит и грам предвидливост , че да не се усетиш ко може да стане ....
Абе не се сещам за мястото на инцидента, ама все си мисля едно...защо по дяволите мислите, че е видял локвата??? Тоя град не е град като град!!! Оставете, че е столица. В нормалните държави по-големите градове не се различават като инфраструктура и градоустройство! Общината е виновна, че не предприема мерки, защото явно тая локва, или по-скоро малко езерце, не се появява там за пръв път!!! Както някой каза - ми поне един патрул прати там! Но естествено, че основна вина носи момчето с БМВ-то (ей, даже има и рима

Не знам...аз лично смятам, че лек за това няма!!! Аз карам кола, която е 185 коня и тежи 900 кила и ако иска си прави 220 и без проблем, но карам умно! Според мен това, че колата ти позволява високи скорости, не значи, че трябва ти да си ги позволяваш :!: И недейте да обяснявате какво щяло да бъде, ако кара с 40 км/ч...не вярвам някой от вас да кара с толкова! За мен нормална градска скорост си е 60-70, НО не и на дъжд! Аз лично си карам колата и се оглеждам като обран евреин, защото докато пред полицаите се минава с 10-20 лв., винаги ще има коли, които ще хвърчат като подивели!!!
Лека му пръст на момчето...нека баща му сега да си изплаче очите, че му е купил такава кола...
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Напоследък, гледах доста размисли по темата скорост и катастрофи,
какво да ви кажа вчера около 17:00 минах точно по същия маршрут
след левия завой на светофара на симеоновско мръсна газ , малко
преди въпросната локва бях с около 120-130 и намалих до 20 км.
Хвана ме яд че тъкмо бях измил "печката" ... та по темата абсолютно
НЕ съм съгласен, че скоростта е причина за катастрофите, смятам че
ЛИПСАТА на реална преценка на пътната обстановка и собствените
умения на водачите водят до трагичните инциденти.
Нека престанем всеки път да казваме "ако не беше карал с такава
скорост, нямаще .... ", нека престанем с изказвания от рода на "аз не
карам така ..." като всички знаем за какво иде реч.
И какво да направя, като взимам разстоянието от София до Бургас със
средна скорост от 160 км (без да се напъвам) ... следващият път ПАК ще
го взема за толкова ако не и по-бързо но ще си отварям очите не на
четири (както е било до момента), а на ШЕСТ
Жалко за младежа
, само това мога да допълня по темата.
какво да ви кажа вчера около 17:00 минах точно по същия маршрут
след левия завой на светофара на симеоновско мръсна газ , малко
преди въпросната локва бях с около 120-130 и намалих до 20 км.
Хвана ме яд че тъкмо бях измил "печката" ... та по темата абсолютно
Нека престанем всеки път да казваме "ако не беше карал с такава
скорост, нямаще .... ", нека престанем с изказвания от рода на "аз не
карам така ..." като всички знаем за какво иде реч.
И какво да направя, като взимам разстоянието от София до Бургас със
средна скорост от 160 км (без да се напъвам) ... следващият път ПАК ще
го взема за толкова ако не и по-бързо но ще си отварям очите не на
четири (както е било до момента), а на ШЕСТ

Жалко за младежа

- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
А и малко off ... и аз карам само BMW-та ама никой не ми се обажда да
пита дали съм още жив, че напоследък с тези катастрофи, така че
колеги хайде стига с "преиграването"
пита дали съм още жив, че напоследък с тези катастрофи, така че
колеги хайде стига с "преиграването"
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
+Pitbull_Germany написа:Burningparis написа:
>И с такава машина< в локва дето е дълбиока 30 см тряя си тотално без никакъв опит и грам предвидливост , че да не се усетиш ко може да стане ....
Както някой каза - ми поне един патрул прати там!...
Пак аз го казах приятелю...ама сме в БГ...а тази локва я има там от много време поне аз я знам от години .... даже още преди да почна да шофирам... аз си мисля, че просто или е забравил или се е надявал, понеже е с Х5 ще мине

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
rosen.kolarov написа:Хвана ме яд че тъкмо бях измил "печката" ... та по темата абсолютно
е и аз тва се опитвах да кажа ...

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Azrail
- UFO Pilot
-
Откакто се появиха всичките тези теми, избягвам да пиша по тях, защото аз също карам само БМВта и то не бавни. Правил съм Бургас-София за 3 часа. Е, и? Мнението ми съвпада 1:1 с това на Росен Коларов. Най-важното на пътя е да не пречиш на останалите участници в движението, да не ги поставяш във внезапни ситуации и най-вече реалната преценка за пътната обстановка на шофьора. По магистрала съм карал и със 270, и със 130. Всичко зависи от пътната обстановка. Нито високата скорост, нито лошите пътища са виновни за всичко това - виновна е единствено и само лошата преценка. Аз като карам със 100 км/ч по-бързо от всички останали също така знам, че мога да спра за същото разстояние, за което те биха спрели, ако не даже и за по-кратко. И като са ни лоши пътищата, трябва да нагаждаме поведението си на пътя по тях - пътя за дадения миг не може да се нагоди по вас. Та планината като не отиде при Мохамед, Мохамед трябва да отиде при планината. И стига търсили под вола теле - висока скорост, технически неизправна кола, пътища и тн. Тва са думи на хора, които или никога не са карали БМВ, или не знаят какво карат и не заслужават колата. Като имаш реална преценка за пътя и колата си, остава само да вкараш и мозъка си в уравнението.
Една забележка като послепис - това са мой размисли с оглед изцеждане максималното от автомобила, шофьора и пътната обстановка. За нормалното каране имам да кажа само едно - като ти е писано да те обесят, няма да се удавиш. Но, естествено,това не значи и да дърпаш дявола за опашката.
Една забележка като послепис - това са мой размисли с оглед изцеждане максималното от автомобила, шофьора и пътната обстановка. За нормалното каране имам да кажа само едно - като ти е писано да те обесят, няма да се удавиш. Но, естествено,това не значи и да дърпаш дявола за опашката.
MORE BEER!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
като казах, че скоростта е причината за катастрофата нямах предвид ограниченията, a това че е била несъобразена със ситуацията - тази локва е огромна... факт е че ако беше минал от там с 50 км/ч нямаше да има катастрофа.
п.с. едва ли някой тук спазва ограниченията за скоростта стриктно.
п.с. едва ли някой тук спазва ограниченията за скоростта стриктно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
и аз
err0r написа:tin написа:...вече познати като ме видят и с очудване "ооо ти си жив !" ...
И при мен се случва абсолютно същото...
и мен ме бъзикат цял ден колегите, опипват дали няма нещо счупено

иначе жалко за момчето, но всеки си носи отговорност за действията...
Ето две адекватни мнения по темата от пежо-форума.
Първото е на човека, пуснал темата:
А това е за обясняващите катастрофата с кинтите на родителите на момчето:
Момчето е виновно за катастрофата, но е платило с живота си. Бог да го прости.
Добре, че не е станало по-лошо.
Първото е на човека, пуснал темата:
Jacket написа:Искрено съжалявам и премахвам снимките на момчето
Едва ли снощи е имало човек на мястото, който да не се е надявал момчето да оцелее, но защо е трябвало да кара толкова бързо и не е ли знаел, че през тази локва с повече от 40км/ч е самоубийство да се мине.
А това е за обясняващите катастрофата с кинтите на родителите на момчето:
<Lubo> написа:Инцидента е станал малко преди полунощ, джипа е внесен от "Софавто", а шофьора е работил в автокъщата. Момчетата са решили да изпробват колата и още преди да минат през локвата шофьора е изгубил контрол и колата е танцувала по целия път- водата не е основната причина за инцидента. Предполага се, че шофьора и пътника са пили, но за сега не е 100% потвърдено.
Момчето е виновно за катастрофата, но е платило с живота си. Бог да го прости.
Добре, че не е станало по-лошо.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
в крайна сметка какво излиза
и аз съм без бима в момента
само че и съм виновен от катастрофата
само дето аз карах с 5-10 и отнех предимството а голф-а караше със 100
каква е равносметката
просто се пазете от ненормалници и се оглеждайте повече
и аз съм без бима в момента