Колебая се м/у БМВ 525ТДС Пасат ТДИ след 97 са и А4 ТДИ
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Моля колеги помогнете ,дайте мнения по въпроса.
Каква е поддръжката на тези возила и колко често се чупят те.Какви са предимствата и недостатъците им.предимно за двигател и окачване.
Благодаря колеги.
Каква е поддръжката на тези возила и колко често се чупят те.Какви са предимствата и недостатъците им.предимно за двигател и окачване.
Благодаря колеги.
Твърдо за пасат B 5.5. Ако имаш предвид обаче 5 по хубаво е bmw-то. Не си написал кое ауди имаш предвид...Значи първо за пасата. Лично според мен отлична кола /пристрастен съм защото съм фен на VW/ чета отзиви за тази кола във форума /vwclub/ и до сега няма оплаквания. Доста подобрена визията на 5-цата + изчистени леки технически проблеми. Дребни незначителни проблеми по окачването. Нисък разход....имай предвид че има 4-5 мотора tdi. Най-препоръчван е 131 конски сили 1.9 помпа дюза. Често са оборудвани със 6 скорости. Другите мотори са: 1.9 101 конски сили, 1.9 116 конски сили, 1.9 150 коня.....
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M

Значи тука е БМВ форум и не очаквай някой да ти препоръ4а друго освен 5цата

Ако можеш да се напънеш за едно 525д (163кс.) просто няма кво да търсиш друга марка

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Действително А4 не е в класа на другите две коли и ако фактор при избора ти е обем на вътрешното пространство би трябвало да отпадне от класацията. Ако обаче предпочиташ по-компактни габаритни размери и съответно по-лесно маневриране в града, А4 е добрия избор.
Тъй като по избора ти личи , че нямаш пристрастия към някоя марка (за разлика вероятно от 99% от хората във този форум
бих те посъветвал следното - прегледай в нашия и на VW форуми за типични повреди на избраните от теб модели. Виж и за любими на автокрадците детайли по колата - аз преди месец се простих с огледалата си и ремонта ми излезе 1700лв. След това сравни цените на оригиналните части. Въобще пробвай да направиш обективен избор.
И имай едно на ум кой автомобил все пак е The Ultimate Driving Machine
Тъй като по избора ти личи , че нямаш пристрастия към някоя марка (за разлика вероятно от 99% от хората във този форум

И имай едно на ум кой автомобил все пак е The Ultimate Driving Machine

George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
добре колеги разбрах ме се че А4 отпада.Имам на предвид пасат 97 год. 116 коня ТДИ,тъй като разликата в цената е малка м/у пасата и БМВ-то,но се страхувам от много скъпа подръжка на БМВ-то.Дали разликата на частите е много голяма спрямо пасата,ако е минимална съм за БМВ, и сашто важно нешто да не забравим колко често се чупят (окачването) и колко парички отиват за това.
мерси колеги 6те съм ви благодарен ако ми отговорите.
мерси колеги 6те съм ви благодарен ако ми отговорите.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
BMW-то определено ще е по здраво от пасата.
А относно поддръжката едва ли е по скъпа.
Ако попаднеш на читав автомобил,дори ще ти е по евтино защото той няма да се чупи.БМВ са доста здрави коли и качеството на материалите е по добро инжинерната мисъл е по качествена и от там по малко се повреждат.
А относно поддръжката едва ли е по скъпа.
Ако попаднеш на читав автомобил,дори ще ти е по евтино защото той няма да се чупи.БМВ са доста здрави коли и качеството на материалите е по добро инжинерната мисъл е по качествена и от там по малко се повреждат.

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
chefito написа: 1.9 150 коня.....
тва вече не ли е 2.5 шестак?
Разгледай в VW форума има много неща за Пасат 5, както и в нашя форум за Е39ката. Само аз да пиитам като тръгне да се сменя окачването на кое от двете е по скъпо, че май пасата е много солен от към тази страна (за е39ката незнам каке и за тва питам)?
BMWALPINA написа:chefito написа: 1.9 150 коня.....
тва вече не ли е 2.5 шестак?
Има и един 1.9 който е 150 коня....по рядък е...слагат го и на голф и там се води gti tdi...ARL се води/всъщност почвам да си мисля че при пасата е чипован 131 коньов, но съвсем се обърках в мобиле.де излизат само 2 твърде е възможно да греша/
Последна промяна chefito на 18 Юни 2007, 16:28, променена общо 1 път
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Купи си Опел - хем е по-евтин за поддръжка, хем е и по-икономичен... А и не на последно място: първоначалната инвестиция е по-малка

За БМВ кво да ти кажа ... Легени страшни...И поддръжката му е като на БОИНГ 747.Сравнение с другите марки Здрави били ... да такива са преди 10 години като са били на по 10 к километра сега са на по 300к ...
Но друга кола няма да карам !
! ако ще и да гладувам парите за части.
Ти сам си преценявай защо така.
БМВ-то не можеш го сравняваш с ФВ .. не стаа просто
п.с (Лично мнение, не ме нападаите аз съм от добрите)
Но друга кола няма да карам !

Ти сам си преценявай защо така.
БМВ-то не можеш го сравняваш с ФВ .. не стаа просто

п.с (Лично мнение, не ме нападаите аз съм от добрите)
Последна промяна zayo на 18 Юни 2007, 17:12, променена общо 1 път
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Нв твърдя, че Е39 е здрава - не е и наполовина на Е34
Но за сметка на това има страхотна возия и си е много готин баварец. Никога един Пасат няма да ме изкефи както БМВ-то. Въпреки това Пасата си е доста добра кола - не е по-слаба от Е39-ката като здравина, луксозна си е (сядал съм в Пасат-че с бежава кожа и махагон и е
) + мисля, че ще е по-евтин за подръжка + ще харчи по-малко.

BMW only!
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
баси темата 

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2