обтегач смяна
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- javor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d
обтегач смяна
колеги някои сменял ли е обтегача на веригата на 318ис. как става. толкова ли е зор, че във Варна ми искат 70 лв. за смяната.
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
- javor
- кандидат ентусиаст
-
обтегач
при мен се чува тракане (СТЪРЖЕНЕ) само при студен двигатеи и ниски обороти.след като загреи, изчезва. в момента карам с мосло БМВ 10/40. не мисля че то е проблема. и със сигурност не са клапаните.
- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
На моята го сменяхме миналата седмица. Лесно е. Като застанеш пред колата от ляво на блока има една капачка. Някъде по средата в предната част се пада. Ако имаш клима точно над компресора до една от тръбите му. С ключ 19 (май беше) я отвиваш и под нея излиза оптегача.
Новия обтегач е застопорен затворен. Не го щраквай да се отвори, че после завиването е малко трудно - трябва да го натискаш с капачката на вътре за да преодолееш силата на пружината и да го завиеш. Моя го щракнахме и се наложи с една тръба да натискаме за да го завием.
Иначе е за 10 мин работа.
Успех.
Новия обтегач е застопорен затворен. Не го щраквай да се отвори, че после завиването е малко трудно - трябва да го натискаш с капачката на вътре за да преодолееш силата на пружината и да го завиеш. Моя го щракнахме и се наложи с една тръба да натискаме за да го завием.
Иначе е за 10 мин работа.
Успех.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колега, щом е заминал обтегача, явно веригата ти е разтегната и като ще сменяш, вземи и нея. 70 лв. според мен са ти обявили за смяна на веригата и обтегача, което е нормална цена. Има един бананоподобен плъзгач, който също е добре да се смени, но се намира трудно и е доста скъп. Ако не го намериш, не се притеснявай, остави стария. Докато новата верига се намести по него ще има един шум като от турбина когато подаваш газ, но да не те притеснява, след 2-3000 км изчезва. 

Never mistake motion for action...
- javor
- кандидат ентусиаст
-
заключваите
заключваите
- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
Leon написа:Колега, щом е заминал обтегача, явно веригата ти е разтегната и като ще сменяш, вземи и нея. 70 лв. според мен са ти обявили за смяна на веригата и обтегача, което е нормална цена. Има един бананоподобен плъзгач, който също е добре да се смени, но се намира трудно и е доста скъп. Ако не го намериш, не се притеснявай, остави стария. Докато новата верига се намести по него ще има един шум като от турбина когато подаваш газ, но да не те притеснява, след 2-3000 км изчезва.
И при мен само обтегача не помогна. Смених веригата и банана, но се чудех от къде се появи този странен шум.

8 мнения
• Страница 1 от 1