Как бензина,не пожела да върви с нафта :)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Как бензина,не пожела да върви с нафта :)

Мнение от theOnly » 16 Юни 2007, 22:21

Историята не е никак страхотна,защото поради небрежността на един бензинджия си изпилих нервите току що. Значи зареждам аз преди няколко дена с 95Н на един Лукойл, казвам му 20 литра в резервоара,и 5 в една тубичка,която си нося в багажника за всеки случай.Отивам да плащам и си мисля,че всичко е точно. Отивам преди малко до Mall-a, паркирам долу и виждам, че бензина ми е на свършване и решавам да си сипя тубичката, без да обръщам внимание изсипвам я и когато я затварям леко ми намирисва на нафта:( Като подуших,онзи глупендар ми сипал нафта в тубата,бахти малоумника!Отивам завъртам 1-2 пъти,никъв ефект, бензина е бил на дъното,а не достатъчно за да се смеси с нафтата.Може и да съм намокрил свещите с това въртене,но се надявах да се е изпарило докато се върна.От там с едно такси до вкъщи да взема голямата туба 20л, от там на OMV слагам 20 литра Супер 100 плюс червен REDEX за инжекциони(500мл=17лв. и е за 2 резервоара) и обратно в Мола(в OMV и там докато разберат кво е тва REDEX и има ли то почва у нас...баси компетенцията). Който го интересува,първо се излива добавката в резервоара,да разгради нафтата и после се сипва колкото се може повече бензин, добре е да е супер 100,или VPower. С 2 завъртания колата запали, малко ще пуши докато изгори нафтата, но няма как. Утре ще ида на оня глупак да му очукам тубата в главата, че ми създаде ебати главоболията и нервите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от baselito » 16 Юни 2007, 22:36

Доста неприятно.....вкарал те е в бая разходи и нерви :evil:
Трите истини на живота:
1. Парата прави фукарата !!! :D
2. Всяко нещо си има край...само салама има два! :D
3. Откъдето и да се върнеш от пътя на загубата, все е кяр! :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 16 Юни 2007, 22:42

Колега от форума на опел ми каза,че негов познат работил в Шел,и наистина компетенцията им е нулева и всеки месец имали по няколко такива случая. Пуснах тази тема, ако мога да помогна и предотвратя подобни изцепки и с някой от вас, внимавайте и гледайте какво ви сипват , свикнали сме да кажем на бензинджията какво и колко и да се запътваме към касата, но виждате че никой не е застрахован от това и трябва да се внимава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Юни 2007, 22:46

Ти пак добре си минал, едно приятелче в Гърция през ноща му сипаха бензин вместо нафта, резултата е четири цифрена сума, само за ремонта :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 16 Юни 2007, 22:52

Да,особено ако е покарал дизела на бензин и всичко е прегряло и почнало да се скапва. Докато пътувахме бакшиша разправяше,че навремето му били сипали 160л бензин в камиона(вместо дизел), някакси източили 80л и допълнили още 80 нафта и при съотношение 1:1 вървяло много,но и развивало високи температури и било опасно.

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 16 Юни 2007, 23:17

колега съжалявам за случая но смо да ми обясниш не6то

КАк така в резервоара ти е сипал 20 литра бензин а в тубичката 5 нафта?????
тука нещо намирисва :mhihi:
1-во като пусне пистолета с бензина неможе да върне пистолета и да сипе нафта в тубата преди да си платил и да е изчистена колонката трябва и в колата да е сипал в нафта така ли е или само в тубата?
2-ро ако е сипал и в колата нафта мислиш ли как 6те изгори6 тия 20 литра нафта без ядове за да стигнеш до тия 5 литра в тубата ????

малко така да разясниш :!: :!: :!: :idea:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 16 Юни 2007, 23:29

Ако е така както казваш,и аз това се чудя как го е направил, спомням си че беше някъв нов и докато му обясня къде колко... Не е сипвал в тубата от съседна колонка,защото плащах само на едната колонка, съжалявам че съм изхвърлил касовата бележка ,за да се конкретизирам. Мисля,че е възможно да сипва няколко различни горива, и чак накрая да нулира, моля някой който разбира да ме поправи ако греша. Възможно е да е пуснал пистолета, защото се беше шашнал и спекал нещо и ръцето му пречеха. Ако е сипвал първо в тубата,после е оставил пистолета докато я завие и прибере, може да се е омотал.Но пък да ми сипе за 20лв.(не 20 л,поправям се) в колата нафта без да го усетя.... не вярвам. Колега,няма за какво да те лъжа, казвам просто какво се е случило, не си спомням само последното зареждане дали беше в шел или лукойл, нямам идея как е настроен софтуера на колонките и кога прави тотала.

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 17 Юни 2007, 0:55

при мен беше обратното отиам на петрол и викам на калоша пълни до горе нафта... оня хванал пистолета за безнин след като се усетил едва на 10 литър почнал да налива нафта.И когато отиам гледам обща сума но 13 лева 95 и 22 дизел и откачих че го карах да вдига колата да источи целия резервоар и да ми налеее на ново нафта само че тоя път 45 литра (толкова е резервоара ми) а оная мешеница му казах да си се опрая с нея сам.И след като ми наля имаше наглоста да ме попита а тва кой ще го плаща,бати изрода :) Обясних му че ако отида да си го платя ще го напрая но после ще извикам защита на потребителя и шефа му който ми е приятел и пак от неговия джоб ще доидат парите но него ще го уволнят (не че като тръгнах не минах да остая касовата бележка през началника му че да не патят и други като мен)...Като не им свети да не се хващат :)

поздрави от Русе:)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 17 Юни 2007, 1:33

То затова се седи докато ти напълни или сам пълниш ;)
ако разчиташ той да ти пази колата :roll:
на една мацка как и спуснаха предните гуми в стремеж да ги напомпат :mhihi: а как са успели не знам :mhihi:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 17 Юни 2007, 2:38

Аз лично му казвам 95 и го чакам да сложи пистолета и да почне да зарежда и чак тогава тръгвам, че доста такива истории съм чел...
There is no replacement for displacement

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 17 Юни 2007, 5:38

прсото няма шанс да ти сипе няколко горива и накрая да нулира така е поне при еко, шел ,лукойл и почти при вси4ки други по елитни бенз (за по малките нз как е ) така че ми е доста чудна тая история .Веднуж налял квот налял сложили пистолета на местото му като го извади да долее например нестава 6тот е заключена колонката чак като платиш се нулира .
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 17 Юни 2007, 7:38

Не знам как и дали е станала тая обърквация, ама заради подобни изпълнения винаги сам си наливам горивото. Тия там са гола вода всичките, един веднъж изваси пистолета преди да е успял да отпусне напълно лостчето. Резултата - цялата задна дясна страна, врата, калник, джанта, гума - плува в нафта. Единственото извинение, което получих, беше типично българското "Опа!" Повече се тревожеше, че си е напръскал обувките, отколкото че колата ми е накисната в нафта. Ами ако не беше затворена задната врата?

Оттогава си сипвам сам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 17 Юни 2007, 8:17

---Аз за това винаги стоя до тях докато зареждат да гледам какво се слага.Моят случай е следния.По голям калъф от тоя бензинджия не бях виждал.Отивам на лукойла.Там всички горива са на една колонка.Казвам му да ми напълни бутилката с газ и след това да сложи за 20 лв.А95.Та салага ми момчето газ и след като свърши,грабна пистолета за дизела.И аз в този момент така :shock: :shock: :shock: :shock: Виждали сте на много коли да има елипсовидна лепенка коя с "D",коя с "BG",коя с "GB".Моята е с "D".И го питам какво прави.А той ми казва ми слагам за 20 лв. дизел.Нали колата е дизел?Викам му ти луд ли си бре?По какво съдиш че е дизел????????А той видял лепенката и така сметнал.Баси некъдърника. :evil: :evil: :evil: Викам му къде си виждал дизелова кола с газова уредба???????Пълен некадърник.От тогава винаги стоя до тях докато зареждат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 17 Юни 2007, 9:31

Баси идиотите, честно. 00Cool не искам да спорим, няма за какво да си измислям историята, сетих се че на Лукойла до ЦСКА комплекса съм зареждал последно, днес имам път натам и ще мина да ги питам как е възможно това да се случи и ще обясня после.както виждаш двама колеги казаха,че веднага бил хванал другия пистолет,след като е оставил единия,значи все пак е възможно,но ако няма как - не отричам възможността да ми е налял и нафта за 20лв в резервоара, което е към 13литра,и вътре ако съм имал още толкова бензин....,незная защо не ми е правила проблеми колата, вървеше си както си трябва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Юни 2007, 9:55

Аз затова зареждам газ :mhihi:

Следваща

Назад към Страхотни истории