Ах тези мотористи :(

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Юни 2007, 22:51

сори,колега ,прав си! не може да се съди за всички по един! приеми мнението ми изключително като отговор на другия пост за другия моторист....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 15 Юни 2007, 23:09

Колата не случайно разполага с тези уреди......

Изображение

Изображение

Watch Out ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Юни 2007, 23:12

Tvrrr написа:Колата не случайно разполага с тези уреди......

Изображение

Изображение

Watch Out ;)

:mhihi: тва уби рибата ... :mhihi: :mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Юни 2007, 23:20

За бг гъзетата с матори трябва да измислят радар с възможност за следене на до 10 цели в диаметър 1км :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 15 Юни 2007, 23:47

Sorry пич, но не разчитай да те видя в тези уреди и така да те опазя ако ми летиш с 200! И т'ва е щото при ограничение в града 50км/ч. би трябвало да се движиш до 13,89м/с. Е като погледна в показания от теб уред за да предприема маневра ще гледам до 200м. назад (на повече ти няма и да се забелязваш) и ако някой ми се задава с нормална скорост, а аз реша дори да набия спирачки, от толкова разстояние ще ме стигне след повече от 14 сек. а ти с пистака за под 4 сек. :!: :!: :!:
Аз назад ли само да гледам или все пак може да поглеждам и напред за да преценя това, което се случва пред мен :?:
По този начин и да искам няма как да те опазя, пък ти слаломирай на воля докогато ти е писано :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 16 Юни 2007, 2:33

Абе всеки си има гледна точка и аз ще раскажа една история не е много страходна но може би е страхотно за моторджията
та прибирам се от някаде вече не помня и карам по новия път в пловдив сточна гара - тракия
карам си в дясна лента с 60-70
3-ма човека сме в колата мухабет музичка наслаждаваме се на возията на голфа и чувам нещо са ръже ! погледжам в огледалото мотор ! но в тоя момент съм на нивото на една кола в лява лента ! и кво прайм мърдам по най бързия начин в дясно оооо обаче мотора не е един а 2 единия минава междо моята кола и колата до мен а другия е решил че ще ме испреварва от дясно а аз съм на 10 см от бордиюра одари ми огледалото обърна го наобратно
прекръстих се 3 пъти след тва

кажете ми после кой е виновен
ше го бутна тоя говнар и после щял живот ще ми е на съвеста а и може цял живот да го лежа
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 16 Юни 2007, 2:44

Интересното тука е, че всички говорите как "те" карат навсякъде с 200, а пък всички други си карат и си следват закона...ех..направо да ви повярва човек...

Всички караме бързо! Всеки един от нас е правил и прави глупости! Във конкретния случай, си прав, но и ти от твоя страна караш по натоварен път със 100 със кола. Ми този мотор ще спре по бързо от 160 до 0 отколкото ти от 100. Много по маневрен е, и 5 пъти по бързо ускорява (това понякога може да те извади от някоя беля)...

Пак, казвам има много камикадзета, ама не всички са!

И Когато вие се научите да карате по правилника (сигурно 2% карат по него) тогава ни давайте лекции ние да го спазваме!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Юни 2007, 8:32

GaD написа:И Когато вие се научите да карате по правилника (сигурно 2% карат по него) тогава ни давайте лекции ние да го спазваме!

Абе навъдихте се се коне с капаци на мотор от 1-2 сезона и вече сте много добри ;)
Като сте решили да карате с три цифрени числа по градски улици няма да "ривиете"
Толкова пъти са ме изпреварвали на завой без абсолютно никаква видимостм, че не е истина после като се нацепи в тоя отсреща, хленчи "ама каде караш" :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Юни 2007, 9:11

GaD написа: Ми този мотор ще спре по бързо от 160 до 0 отколкото ти от 100.

хайде да го пробваме това, защото винаги съм твърдял, че е голяма залбуда на мотористите ;) това е като куатрото ускоряряваш по бързо в снега, но спираш точно толкова бързо колкото и другите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 16 Юни 2007, 10:20

Принципно колата спира по-бързо знам, но е30-316 не е от най-бързо спиращите коли и затова си позволих да се изкажа така.

Инчае теста съм го правил. И да колата спира ако не по бързо то еднакво..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Юни 2007, 11:35

Една случка...

Ще правя ляв завой, спрял съм вече, дал съм мигач - всичко както му е реда. Изчаквам колите да минат за да си направя завоя. Отпускам съединителя и тръгвам и в същия момент ме изпреварва мотор ОТЛЯВО.

Това нормално ли е?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 16 Юни 2007, 12:08

нормално е разбира се :confused: къде си тръгнал да ми завиваш :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 16 Юни 2007, 14:17

Tvrrr написа:...Само бой им е майката на тия с москветата и ладите в лява лента с капаците на очите...

Колега, въобще не си прав. На Цариградско ограничението е 80, москалът е карал с около 100. Движението в 9 сутринта е натоварено. Кой от всички в описаната случка е за бой--според мен моториста. Вината е изцяло негова. Ако КАТ тръгнат да наказват някого в тоя случай, двете коли ще са с глоба за превишена скорост с 20км/ч (която е 10лв примерно), а моториста с по-голяма глоба и отнета книжка заради това, че е щял да предизвика ПТП. При катастрофа на тоя булевард, в тоя час (яко трафик) и с тая скорост, става мазало. И виновен е само мотористът.
По принцип и аз мисля, че мотористите не ги пазят. По принцип има секви тъпаци в лявата лента на магистралата с 90. Но по принцип е по-добре да си 30 под ограничението, отколкото с 30 отгоре. Аз също не карам с ограничението и за това не съдя хората по принцип--мотористите били такива, тия с ладите онакива. Всичко си зависи от конкретния случай.
Опитвам се да гледам за мотори в огледалата непрекъснато. Едно, че ще ми гадно, ако някой пострада и друго, че може да се изтепаме всички. Но това е по принцип. В конкретния случай, вината е на моториста. Добре, че е успял да мине и не е станало лошо.

П.п. Тоя самолет в огледалото кърти :mhihi: :mhihi:

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 16 Юни 2007, 15:49

Ама, много сте ми интересни. За какъв кур ми давате тези случки?! Колко случки имате на ден заради шофьори на коли, камиони, автобуси и т.н.?!

Исках да ви кажа, че вината не винаги е в другия! И преди да тръгвате да спорите кой и защо не спазва законите да се погледните самите вас и колко често вие ги спазвате.

Ама не, най лесно е да се плюе и това е...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от baselito » 16 Юни 2007, 16:21

Хахаха...колеги вие го обърмахте на голям спор! Нямах това впредвид с пускането на тази тема! Просто исках да споделя страха който изпитах от тази преживяна случка....от факта че за една секунда можех да го свитна пича...наистина притръпнах!
За едно сте прави всички: НЕКА ДА КАРАМЕ ПО СПОКОЙНО, ПО ВНИМАТЕЛНО И ДА НАМАЛИМ "ВОЙНАТА" ПО НАШИТЕ УЛИЦИ !!!
Мисля че подбни рискови изпреварвания са твърде рисковани...и за какво?...за къде бързаме?.....за работа, за среща?....нищо не е по важно от живота ми......ама нищо...
Трите истини на живота:
1. Парата прави фукарата !!! :D
2. Всяко нещо си има край...само салама има два! :D
3. Откъдето и да се върнеш от пътя на загубата, все е кяр! :D

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории