Ах тези мотористи :(

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Юни 2007, 16:14

GaD написа:Винаги ми е било интересно какво толкова пискат мотористите...все са недоволни, все никой не ги вижда и т.н...

Ми да ПРАВИ са! Но това го разбрах чак когато се качих на мотор. За мойта смешна 1 година като моторист мога да кажа, че 5% са хората който гледат изобщо за други превозни средства освен кола, камион и т.н.

Научете се да карате и да си гледате в огледалата! Вината е 90% във вас! Не отричам, че има и самоубици, но..не всеки е такъв!

Я карай нормално да видим няма ли да те видят ;)
Как мислиш някой ще предположи, че ще го изпреварват, както колегата автор на темата е писал, на разтояние от мантинелата 50-60см ???
Карате с 800 пък после циврите що не ви пазат

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 15 Юни 2007, 16:19

Как мислиш някой ще предположи,

Той не е там да предполага, а да гледа..

Пак казвам едва ли някой ще ме разбере докато не се качи на 2-те гуми...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от baselito » 15 Юни 2007, 16:26

Sharo, баце, не мисля че си прав за конкретния случй! Аз нямам нищо против мотористите и те са учасници в движението както всички останали, но това че може да се мушне от там не му дава право да го прави, а и при тази скорост риска си е изцяло негов! Плюс това аз вече съм заел тази лента, както аз не мога да карам по бързо заради мохера пред мен, така и той трябва да се съобрази с тази скорост. А това че аз съм минал 30 санта по наляво, трудно би се нарекло маневра...не мислиш ли....ти още малко ще искаш и мигач да пусна....
Трите истини на живота:
1. Парата прави фукарата !!! :D
2. Всяко нещо си има край...само салама има два! :D
3. Откъдето и да се върнеш от пътя на загубата, все е кяр! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Юни 2007, 17:08

GaD написа:
Как мислиш някой ще предположи,

Той не е там да предполага, а да гледа..

Пак казвам едва ли някой ще ме разбере докато не се качи на 2-те гуми...

Ей много сте интересни, ти даваш ли си сметка, че при този трафик дори и да погледне, А НЕ Е НЕОБХОДИМО, трудно ще види, някой движещ се с 150+
Като искате да карате с много над ограниченията не хленчете кой ви видял кой не, да не говориме за какви престроявания става въпрос от страна на маторджиите, тва мигача е забранена тема, само харчи тока ;)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Юни 2007, 18:52

има закон за движение по пътищата! важи за всички!
а не мотористите да фърчат с некви ненормални скорости и после-що не си го видел! ми не го видех-кат кара с 200! задминават от къде си искат ,въртят на кръстовищата между лентите и чак па като не му направиш место гледа строго! .... ми нема место -тва е! и като свали каската да се праи на мъж -става на салата! и требва да си помислите най-вече за вас! щото при всички положения при среща ше пострада моториста! изказването ми от първият пост беше крайно ,разбира се,за което се извинявам на засегнатите,но смятам ,че наистина повечето са луди глави! брат ми се строши целия с мотор-летел с над 200 по Хемус-магистрала и излезнал един камион без предимство и първия минал,втория минал ,той-трети не минал! и като говорили с шофера на камиона той викал-погледнах на ляво-немаше никой на километри ,първа ... и тръгнах и тия долетеха! кво да му кажа!?!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Юни 2007, 19:15

този моторист не го оправдавам аз... може аз да го пазя като цяла кола и да не карам до него, а той защо трябва да минава така покрай мен ? айде спрели коли на светофара или слалом като има място, но такива изпреварвания от ляво, който ги прави сам да си носи отговорността - както е по закон :shock:

п.с. бил съм на двете гуми и асфалта знам колко е твърд...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 15 Юни 2007, 19:30

не съм чел темата но мернах че става дума за мотористи, удеве докато се прибирах и по черни връх преди околовръстното един мотор се беше нанизал в предницата на сив компакт е36. вече имашв полицаи нямаше жертви на пръв поглед, но явно безрасъдните си намират майстора :confused: дано колата не е от форума, поне не забелязах стикери ;)
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Юни 2007, 19:40

baselito написа:Sharo, баце, не мисля че си прав за конкретния случй! Аз нямам нищо против мотористите и те са учасници в движението както всички останали, но това че може да се мушне от там не му дава право да го прави, а и при тази скорост риска си е изцяло негов! Плюс това аз вече съм заел тази лента, както аз не мога да карам по бързо заради мохера пред мен, така и той трябва да се съобрази с тази скорост. А това че аз съм минал 30 санта по наляво, трудно би се нарекло маневра...не мислиш ли....ти още малко ще искаш и мигач да пусна....

не съм казал за конкретния сличей че той е прав или че ти си виновен според закона ...
но за да оцелеем на пътя трябва да гледаме и когато не сме в провото си ... ти го убии пък нека ти не си виновен .. сигурен съм, че това ще ти е пред очите цял живот ...
това ми беше идеята ...
един вид запазвайки него пазиш и себе си ... неговия живот и твоя спокоен сън ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 15 Юни 2007, 19:42

[steeN] написа:този моторист не го оправдавам аз... може аз да го пазя като цяла кола и да не карам до него, а той защо трябва да минава така покрай мен ? айде спрели коли на светофара или слалом като има място, но такива изпреварвания от ляво, който ги прави сам да си носи отговорността - както е по закон :shock:

п.с. бил съм на двете гуми и асфалта знам колко е твърд...

имено колега по закон моториста в случая е виновен .. но това ще ти помогне ли да спиш спокойно след като го удариш ?!
истината е че ако си на пътя трябяба да очакваш всичко ...

просто мотор у нас няма къде да се кара ... това си е истината ..нямаме равна магистрала с платно само за изпревварване ... нямаме улици без дупки ...
аз лично карам супермото което повече от 140 като дигнеш и неможе се задържиш отгоре ...
но пък 0-100 ги прави бързо ... с права генерация съм та всички ме чуват много преди да съм до тях .. но какви реакции има не е истина ...тотално грешни ...
просто шофьорските умения на българина като цяло са пълна скръб ... било то в кола, мотор, джип

на пътя ли си очите на 6 ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Юни 2007, 21:21

определено няма да мога да спя спокойно... не е това идеята, вярно че е доста адреналин... но някой неща трябва да имат граници. като ги прекрачиш, вече не може да разчиташ на другите да те пазят. и аз съм правил простотии, къде късмет, къде рефлекси и съм се измъквал, но не съм разчитал на другите да ме пазят. това ми е мисълта. всички правят грешки на пътя, няма безгрешни шофьори ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Peugeot 307 SW

Мнение от Panzer_i » 15 Юни 2007, 21:29

Да, но в случая моториста застрашава не само своя живот а и на останалите участници в движението. Не се знае след евентуален инцидент дали няма да пострадат и други. Пак повтарям не му е било мястото там...Изображение
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Юни 2007, 21:55

Истината е че Шофьорите не гледат,и нямаме култура на каране,А мотористите си фърчът из трафика с 200 и Да искаш неможеш да ги видиш аз лично съм имал не 1 не 2 такива случки моторист да ми оближе огледалото
От вреем на вреем карам Пистарка и аз давам яко газ и шара из трафика и знам какво е и на 2 те места съм бил и Моя извод е че Мотористите са джигити както и Шофьорите на 4 колела
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 15 Юни 2007, 22:26

Стига сте бучали ами си гледайте в огледалата!!! Писнало ми е от такива дето киселеят понеже са се стреснали или някой ги бил задминал бързо. Само бой им е майката на тия с москветата и ладите в лява лента с капаците на очите ама лошото е, че не са само те ами секи втори като седне зад геврека и става ебати играча.

Както каза колегата, само който не е покарал мотор в България не знае за какво става дума!!!

Аре живи здрави и карайте с очите и с главите си!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Юни 2007, 22:33

на мен ,па ми е писнало от отворени като тебе,дето са мноо бързи! ти слезни като самолет и като излезе некой чичо от Жигулето ,дето ръцете са му колко половината ти мотор ше си събираш зъбите по асфалта! ...отворен! вас се ше ви гледаме! мини с мотора и да си без предимство ,па да видим дали ше те сънувам цел живот! :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 15 Юни 2007, 22:47

SKISA написа:на мен ,па ми е писнало от отворени като тебе,дето са мноо бързи! ти слезни като самолет и като излезе некой чичо от Жигулето ,дето ръцете са му колко половината ти мотор ше си събираш зъбите по асфалта! ...отворен! вас се ше ви гледаме! мини с мотора и да си без предимство ,па да видим дали ше те сънувам цел живот! :evil:

кога ли ще се заключи тая тема .. имая на всеки 6 месеца ... .
тва си е като левски цска сноубордисти и скьори ...

клега докато има такива като тебе, който съдят по някой си за всички ще ги има и проблемите ... както ти съдиш по еди кой си така и от мотористите някой ще гледа някой който не го е видял и се се спрял в него докато си чака на светофара (личен случей) е ако бях като тебе е щях да мразя всички с коли .. е да ама не тва си е до човек няма значение кво караш ... дали ще ми вземе предимството мотор или кола ми е се тая ...
мноо по малко мотори са ми зимали предимство от колкото ония ми ти чичковци с ДЖитата ... а зъбите няма си ги събирам нали съм с каска ... (един се опита да ми ги избие, че съм го бил изпреварил от дясно .. ама от къде да го мина като 300 метра кара с ляв мигач (забравил го бил ама тва не ми давало право го изпреварвам от ляво) както и да е счупи си маи прустите от опита да пробие каската )

така че аз в тоя дум мога да кажа: аман от гъзари дето мноо уж зная правилата ама ич не гледат те кво праат

ама както и да е ... пак моля някой да заключи темата преди да сме се хванали за гушите ... нека всички се движим с мир по пътя
Последна промяна Sharo на 15 Юни 2007, 22:51, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории