Ах тези мотористи :(

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Ах тези мотористи :(

Мнение от baselito » 15 Юни 2007, 12:46

Как се изплаших вчера не е истина. Пътувам си сутринта от Студентски град посока центъра по Царигардско шосе. Часът е около 9.20 и по цариградско си е обичайното натоварване. Карам в най-лавата лента с около 100 на около 6-7 метра след някакво москве! Времето е супер и прозореца ми е отворен наполовина, при което вятъра прави отчаяни опити да разроши бетонираната ми с гел коса! Всичко е нормално до момента в които виждам, как под москвето се задава една от онези безумни шахти дето ги има по всички наши пътища :evil: .Естествено аз решавам да я накрача вапросната шахта при което изнасям е30-ката почти до края на асфалта, след който има малко тревичка и там е мантинелата! Точно в този момент чувам ръмжене на мотор и виждам през страничния прозорец как съм препречил пътя на един моторист, който незнайно защо е РЕШИЛ ДА МЕ ИЗПРЕВАРИ НА МАЛКОТО АСФАЛТ МЕЖДУ МЕН И МАНТИНЕЛАТА :shock: :evil: естествемо той не е очаквал моята маневра при което мина през вапросната тревичка с около 140 (може и повече да е било защото профуча прокраи мен много бързо, а аз кара с 100), пораздруса се бая но успя да задаржи мотора и продължи слалома си напред вече в средната лента! Доста се стреснах, първо от ръмженето на мотора което дойде неочаквано и второ от това че малко ми трябваша да го чукна тоя пич.....добре че не стана сакатлък....при тая скорост и тия коли....не ми се мисли....цял ден ми трепереха краката после.....за мен тоя си беше самоубиец :evil: :shock:
Трите истини на живота:
1. Парата прави фукарата !!! :D
2. Всяко нещо си има край...само салама има два! :D
3. Откъдето и да се върнеш от пътя на загубата, все е кяр! :D

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 15 Юни 2007, 13:08

те сичките са такива! не го мисли! нема нормален моторист!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 15 Юни 2007, 13:14

Добре, че нищо не е станало. По Цариградско стават яки катастрофи. Аз карам бързо там, само ако няма коли--в 9 сутринта 100 ми се виждат много.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Peugeot 307 SW

Мнение от Panzer_i » 15 Юни 2007, 13:54

По принцип на цариградско е забранено за мотори, ама....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Юни 2007, 14:31

SKISA написа:те сичките са такива! не го мисли! нема нормален моторист!

айде пак с обобщаващите определения ...

а пък колко пъти е казвано преди маневра да се гледат огледалата незнам ...

решил е да изпреварва от там просто, защото си бил там а не си го висял преди това в огледалото. са като го видиш е твоя воля дали ще го пуснеш в знак да добра воля или ще си опражняваш правата да се движиш там ...
смао тоя с московеца кво е прайл в нял лява лента ... :dummy:

простата истина, е че докато се множиме по улиците положението ще става все по-изнервено ... колкото повече ставаме и улиците се по тесни ще стават ... съответно и изнервените дето се чудят как да слаломират между трафика ...
просто цялата ни прътна мрежа е един фарс и нашето поведение ще си е абсолютен фарс също...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 15 Юни 2007, 15:09

e хубаво де,ама като караш в най-лява лента и на 50 санти ти е мантинелата едва ли очакваш някво камикадзе да те задмине от там,че да гледаш в огледалото.аз също не бих погледнал в огледалото при това положение.а за мотористите че били се самоубийци няма да се съглася,защото аз примерно не съм вдигал повече от 140 с мотор и то само ако няма коли или други хора наоколо,а съм карал мотор повече от 5 години
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Юни 2007, 15:17

Panzer_i написа:По принцип на цариградско е забранено за мотори, ама....

:shock: тва па защо??

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 15 Юни 2007, 15:21

Като стана дума за мотористи, ми попадна един линк с катастрофа с мотор.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ !!!

Не отваряйте линка, ако не сте подготвени психически за нещата, които са снимани там !!!

Гледката е много повече от гадна !!!

http://akuma.ru/article.aspx?control=co ... x&uid=4943

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 15 Юни 2007, 15:36

наистина карат като камикадзета.Имал съм случай в който се разминавам с кола, карам с 130, разминаваме се на път с две ленти а онзи между нас ме изпревари като спрял, сигурно караше с 200.Не се учудвам за горния пост с катастрофата.Може би колегата тук е единствения който кара съобразително мотора си.
the project is ready....
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PGV » 15 Юни 2007, 15:42

Подобен случай от миналата седмица - карам си по "Козлодуй" към светофара с "Мария Луиза", като идвам от "Ботев". Към светофара вече от 50-60 м виждам че е червено, погледнах в огледалата нямаше коли нито зад мен, нито в лявото платно и се изнесох в средата на улицата тъй като вдясно имаше някакви дупки. И вече 10 м преди да спра на светофара, не бях гледал в огледалата назад 3-4 секунди, край мен, но все пак отляво профуча с висока скорост един мотоциклет, изобщо не направи никакъв опит да намали и мина на червено. И аз си викам, ами ако бях свърнал вляво да избегна някоя дупка или друго невидимо за него препятствие, направо щеше да се хблъсне в мойта кола или изхвърчи от пътя и да се размаже със същата скорост, с която се движеше.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 15 Юни 2007, 15:49

magareto_yori написа:e хубаво де,ама като караш в най-лява лента и на 50 санти ти е мантинелата едва ли очакваш някво камикадзе да те задмине от там,че да гледаш в огледалото.аз също не бих погледнал в огледалото при това положение.а за мотористите че били се самоубийци няма да се съглася,защото аз примерно не съм вдигал повече от 140 с мотор и то само ако няма коли или други хора наоколо,а съм карал мотор повече от 5 години

гледаш в огледалото за да видиш дали отзад не идва нещо било то мотор или камион ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от baselito » 15 Юни 2007, 15:53

e хубаво де,ама като караш в най-лява лента и на 50 санти ти е мантинелата едва ли очакваш някво камикадзе да те задмине от там,че да гледаш в огледалото

Имено...и аз ваобще не съм си и помислял че някои ще предпиеме подобно изпреварване :shock:
Трите истини на живота:
1. Парата прави фукарата !!! :D
2. Всяко нещо си има край...само салама има два! :D
3. Откъдето и да се върнеш от пътя на загубата, все е кяр! :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 15 Юни 2007, 15:54

PGV написа:Подобен случай от миналата седмица - карам си по "Козлодуй" към светофара с "Мария Луиза", като идвам от "Ботев". Към светофара вече от 50-60 м виждам че е червено, погледнах в огледалата нямаше коли нито зад мен, нито в лявото платно и се изнесох в средата на улицата тъй като вдясно имаше някакви дупки. И вече 10 м преди да спра на светофара, не бях гледал в огледалата назад 3-4 секунди, край мен, но все пак отляво профуча с висока скорост един мотоциклет, изобщо не направи никакъв опит да намали и мина на червено. И аз си викам, ами ако бях свърнал вляво да избегна някоя дупка или друго невидимо за него препятствие, направо щеше да се хблъсне в мойта кола или изхвърчи от пътя и да се размаже със същата скорост, с която се движеше.

колега случеите са милиони на некоректност и от двете страни ...
ама виж статистиката колко са умрели с мотор и колко с коли ...
тъжна работа ...
процентно ти говоря .. .с коли е повече просто , защото си мислиш че си защитен ...

тая тема предлагам да се заключи, че иначе ще настане само едно плюене кой къв е ...
а истината, е че и с коли и с мотори сме си пълни камикадзета ...

и 1 пример за да покажа и другата стрна ... случея на интерлагос от форума е най-пресния, който знам
а моя личен е един как се спря в мене на един световар щото мислел, че няма никой там ... така ми дойде изотзадзе, че незнаех къде съм 2 мин .. неможех да проумея как така от спряло положение изеднъж лежах до мотора по гръб ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 15 Юни 2007, 16:00

baselito написа:
e хубаво де,ама като караш в най-лява лента и на 50 санти ти е мантинелата едва ли очакваш някво камикадзе да те задмине от там,че да гледаш в огледалото

Имено...и аз ваобще не съм си и помислял че някои ще предпиеме подобно изпреварване :shock:

прочети ми 1вия пост ...
просто по наще пътища няма място за всички ...

а пък пътищата по, които може да се кара мотор се броят на пръсти

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 15 Юни 2007, 16:00

Винаги ми е било интересно какво толкова пискат мотористите...все са недоволни, все никой не ги вижда и т.н...

Ми да ПРАВИ са! Но това го разбрах чак когато се качих на мотор. За мойта смешна 1 година като моторист мога да кажа, че 5% са хората който гледат изобщо за други превозни средства освен кола, камион и т.н.

Научете се да карате и да си гледате в огледалата! Вината е 90% във вас! Не отричам, че има и самоубици, но..не всеки е такъв!

Следваща

Назад към Страхотни истории