Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

..

Мнение от Is. » 15 Юни 2007, 8:05

Всички сме големи спецове,дееба.Сега може да я разискваме тая тема докато стане 100++ страници.Замислете се само,че всеки един от нас можеше да е на мястото на шофьора на БМВ-то.
:idea: :idea: :idea:
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от Lubbbo » 15 Юни 2007, 8:32

Ужасна случка мир на праха им!Като се качи човек на голяма мощна кола,и се качи на магистралата все си вика това не може да се случи на мене...но ето факт е как се случва...а като се замисля и аз, какви идиоитщини сме правили..боже слава богу че сме имали късмет.ТРЯБВА ДА КАРАМЕ ВНИМАТЕЛНО!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Re: ..

Мнение от Shider » 15 Юни 2007, 8:43

Is написа:Всички сме големи спецове,дееба.Сега може да я разискваме тая тема докато стане 100++ страници.Замислете се само,че всеки един от нас можеше да е на мястото на шофьора на БМВ-то.

И всеки от нас може да е на мястото на автобуса...

R.I.P.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 15 Юни 2007, 8:44

Гадно се е получило... Наистина ама нищо никой от нас неможе да направи освен да си пишем и да се правим всички на света вода ненапита...

Значи тоя пич който е карал колата мога само да кажа че го е направил като е мислил повече с долната от колкото с горната глава... Това си е жива простотия и мога да кажа съвсем с чиста съвест, че му е малко това което му се е случило..Лошото е че е имало невинни жертви и други хора,които не предполагат че може да им се случи нещо... Аз честно да ви кажа мразя да карам с няква зверска скорост... Карам си по "Тракия" с до 160км/ч и мнооогоооо рядко повече от това... Обикновенно карам с около 120 - 140км/ч, което е според мене съвсем нормална скорост...Просто сравнение... Ходил съм до Пловдив с яко натискане на колата и с 120км/ч почти постоянна скорост и времето за което стигаш е с разлика до 5-10 мин и само ми гори повече колата... Не виждам смисъл от това малоумно изпържване на колите... Плюс това си имам ограничител на скоростта с мене обикновенно ( жената почва да мрънка да карам по бавно ) ...

Иначе извод от цялата работа няма да има със сигурност.... Утре пак някой такъв с мозък като половин аспиринче и ще си пържи колата докато се утепе някъде... Да се молим само тоя идиот да утепе само себеси а не и други хора....
Между другото жена ми е била в един автобус който се е движил на около 300-400м зад въпросното БМВ и каза че такъв ужас не е виждала.. Разпиляни части и тела по пътя като парцали... Грозна гледка....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: ..

Мнение от Diablo » 15 Юни 2007, 9:19

Is написа:Замислете се само,че всеки един от нас можеше да е на мястото на шофьора на БМВ-то.

Tи болен ли си или просто абсолутно невменяем :?: :?: :?:

Т.е. къв си :?: :?: :!: :idea: :evil:

Как така може да се слу4и то4но на всеки :arrow: :arrow: :arrow: ОБЯСНИ :!: :!: :!: :?: :?: :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 15 Юни 2007, 9:24

Здравеите на всички , вчера по една случаиност минах точно кадето беше спряла колата....бмв е46 металик...грозна работа и караите внимателно !!!

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 15 Юни 2007, 9:24

Пичове, почти всеки един от нас мачка газ-та до долу, когато се качи на магистралата. Недейте да плюете по човека - ако и вие имахте 750-ка, едва ли щяхте да я карате със 120...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BBN » 15 Юни 2007, 9:27

viper написа:Пичове, почти всеки един от нас мачка газ-та до долу, когато се качи на магистралата. Недейте да плюете по човека - ако и вие имахте 750-ка, едва ли щяхте да я карате със 120...

точно тази отсечка кадето е станало изпреварването НЕ Е магистрала !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21
Мечтае да кара: E21
Детайли за колата: червена

Мнение от E-24 » 15 Юни 2007, 9:32

един въпрос - почти всеки ден четем в страхотните истории как некой тип от форума не знам си с колко и къде е карал, вместо да толерираме това или само да цъкаме с език, защо не направим нещо, че поне нас си да променим ??????????

това е единственият смисъл на тази тема, защото това, че хората са си отишли, не може да го върнем, но ако вече във форума има нещо подобно на ФИЛОСОФИЯ, която да изповядваме всички и тя да е - Внимателно шофиране и не като някой каже, че с е36-та си е карал с 180 на Цариградско и да търсим кой е бил другия герой от форума с Е23-та, който го е преследвал, може администраторът да направи нещото по въпроса. какъв е шибания смисъл ако ние самите тук се правим на големи и недосегаеми и плюем по пича с БМВ-то, който, без да се лъжем, има мноооого последователи и тук във форума
едвайсеиено

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Юни 2007, 9:41

viper написа:Пичове, почти всеки един от нас мачка газ-та до долу, когато се качи на магистралата. Недейте да плюете по човека - ако и вие имахте 750-ка, едва ли щяхте да я карате със 120...

Ако си разумен ще караш спокойно с 140-150 и това нямаше да се случи.... никой не те задължава да караш с 80, 100 или 130... ти сам си избираш.... както тоя е избрал да кара с 240 и ето последствията....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shefa » 15 Юни 2007, 9:45

да караш стара щайга на 15-20 години с 240 кой знае с кви гуми си е самоубийство .. ама една нова петица карах в германия .. по ония ми ти магистрали на 220 спи града :)
палим, гасим и газим ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 15 Юни 2007, 10:09

E-24 написа:какъв е шибания смисъл ако ние самите тук се правим на големи и недосегаеми и плюем по пича с БМВ-то, който, без да се лъжем, има мноооого последователи и тук във форума

подкрепям

shefa написа:да караш стара щайга на 15-20 години с 240 кой знае с кви гуми си е самоубийство .. ама една нова петица карах в германия .. по ония ми ти магистрали на 220 спи града

Така е, но затова всеки има глава, която би трябвало да мисли и да се съобразява с реалностите!
Максимума който съм вдигал на магистралата ни е 205 км/ч. и изобщо не се чувствах спокойно! Преди години шофирах сам, исках да видя какво е да "летиш" с 200 и съзнавайки риска за момент го направих, но не бих повторил! Не и по нашите "първокласни" пътища! Сега по Тракия си кретам с 120 до 160, на "пистата" се разхождам с 80 (щото е такова ограничението), а в мъгла съм се провирал с 40-50!
Не виня някой, че вдига висока скорост, а факта че не се съобразява какво може да се случи при това!
Едно е да скочиш на газта в Германия, друго е тук, в БГ!
Яд ме е за пътниците (момичетата) в колата! Те с какво са си заслужили тази съдба?
Мир на душите на загиналите!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540 d, Е 93 320 d

Мнение от Golden Boy » 15 Юни 2007, 10:21

Значи според мене проблемът е донякъде и в самата магистрала.Точно там, на тези завои колата ми стои много нестабилно при висока скорост.Тея завои и тоя наклон, не може това да е магистрала ебати.Прав е колегата Диабло, това тука нашто са първокласни пътища за не повече от 160 км.В Германия аз лично съм карал Порше с 250 км, а после ме караха с 300 и нямаш чувство че колата е нестабилна, както казвате, че лети над пътя.Напротив, залепена е като на релси.БМВ-то като го докарвах също 200 км не ги усеща.Но това е Германия.
Тука има места и на Тракия и на Хемус, за които трябва да бъдат осъдени проектантите и изпълнителите, а и хората които поддаржат магистралите.Друг е въпросът, че по ЗАКОН нямаме право да караме над 130, докато в Германия и 300 е разрешено, ако не е изрично забранено.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 15 Юни 2007, 10:26

E-24 написа:един въпрос - почти всеки ден четем в страхотните истории как некой тип от форума не знам си с колко и къде е карал, вместо да толерираме това или само да цъкаме с език, защо не направим нещо, че поне нас си да променим ??????????

Какво точно предлагаш? Да караме по ограниченията? Ми няма да стане, не и с тези коли при тези ограничения. Това трябва да ти е пределно ясно. Виж, ако говориш да мислим като караме, да се съобразяваме с пътната обстановка и да не караме на ръба на възможностите си и тези на колата - тогава съм с две ръце "за", това винаги го правя.

Golden Boy, абсолютно си прав, на доста места, особено по Хемус просто не може да се кара с такива скорости. Но по Тракия, особено след Пловдив... ми прибирал съм се от морето със 160 и нямаше никакъв проблем.
Последна промяна Feanor на 15 Юни 2007, 10:30, променена общо 1 път
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 15 Юни 2007, 10:28

Гледах репортажите по новините, дадоха интервю с мъж и жена, пътували в микробус, който се е опитал да изпревари, но бмв-то му е присвернало да се дръпне. Точно това казваха в интервюто-"аз тръгвам да задминавам, гледам зад мен някой ми присветка, веднага се дръпнах, ама тоя вече беше прехвърлил мантинелата..."..Мисълта ми е, може да се е получила типичната ситуация-караш сравнително бързо и някой решава , че ще изпреварва, без да погледне назад...Малко странно ми изглежда как една 7ца (нали е 7ца??) може толкова лесно да излезе извън контрол, дори и при скорост над 200...така че нищо чудно микробуса да е засякъл бмв-то, което да е направило опит едновременно да спре и да го заобиколи и резултата е ясен...

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум