Избор на Цифров Фотоапарат
Модератор: Общи модератори
- vesenceto
- Потребител
-
Дай да ти продам моя:) Canon PowerShot A 530 - 5mpx, има още година и половина гаранция, зарядно с 4 батерии...
300лв.
А иначе - Panasonic FZ 7:)

А иначе - Panasonic FZ 7:)
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Номера е, че имам познати от Сащ, които ще се прибират след някой друг месец, та да донесат евентуално от там
А там са бая по-евтини
За сега се ориентирам към Канон 570ИС, че 710ИС доста отгоре идва(100лв).
П.С. Какви са цените на батериите, колко време изкарват(до купуването на следващи), какви са и цените на паметите

За сега се ориентирам към Канон 570ИС, че 710ИС доста отгоре идва(100лв).
П.С. Какви са цените на батериите, колко време изкарват(до купуването на следващи), какви са и цените на паметите

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
а някой можели да ми каже дали Canon PowerShot Pro Series S3 IS е с по-голяма матрица от canon 630 ??
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
SummonedToDIe написа:П.С. Какви са цените на батериите, колко време изкарват(до купуването на следващи), какви са и цените на паметите
Батериите не знам колко изкарват на новите Канони - преди време имах а300 и хич ги нямаше като издръжливост - около 70-80 снимки - сега с Сонито и с литиево-йонната правя по 320-330 на едно зареждане

Картите са евтини - 8гб - 215лв.; 4гб - 119лв.; 2гб - 73лв. - това са цените на високоскоростните, който са най-добри за дигиталните апарати - иначе обикновените са още по-евтини

Надявам се да съм бил полезен

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
ditko1 написа:а някой можели да ми каже дали Canon PowerShot Pro Series S3 IS е с по-голяма матрица от canon 630 ??
630 е с по-голяма,но пък е и повече мегапиксели,така че може би нещата се изравняват.Най-добре наживо да ги тестваш дали двата апарата имат разлика в качеството

Tux0 Ca !

- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
SpUd3r написа:ditko1 написа:а някой можели да ми каже дали Canon PowerShot Pro Series S3 IS е с по-голяма матрица от canon 630 ??
630 е с по-голяма,но пък е и повече мегапиксели,така че може би нещата се изравняват.Най-добре наживо да ги тестваш дали двата апарата имат разлика в качеството
пикселите не са най-важното да ви кажа ... не си мислете че като даден апарат е с 10МП , то той е върха ... има много по важни неща - обектив (лещи), зуум, сензор и др.... чак когато се комбинират тези неща може да се сравняват апарати ... ако сравнявате само по едно от тях ... нищо не правите ...
на скоро си купих canon S3 IS ... 6 МП .. обаче има 12 зуум , ефекти има дето и с фотошопа не моиш ги напраиш ....
SummonedToDIe
с колкото и хора да съм говорил (за фотографи става въпрос) ... всеки твърди че е по хубаво да се набуташ малко повече но да вземеш нещо качествно ... ако търсиш апарат да си снимаш ей така насам натам ... вземи си нещо обикновено за 300-400 лв ... няма да им голяма разлика ... но ако искаш по-хубаво качество ,макро , повече зуум , и ако смяташ да ги разпечатваш снимките - canon 3s IS ...
помисли за какво ти трябва апарата и тогава търси ...
ето малко пробни снимки от мене ... http://good-times.webshots.com/album/558781213kgxxAm
ако имате акаунт в myspace - тука има нощни снимки, светкавици и едно лудо пълнолуние !!!
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... mId=947842
Последна промяна fANTONa на 14 Юни 2007, 23:30, променена общо 1 път
БМВ
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
fANTONa написа:....
Прочети пак какво съм написал и чак тогава пиши

Матрицата като е по-голяма,но и пикселите са повече качеството може да е същото като апарат с по-малка матрица и по-малко пиксели

А на S3 па кво му е супер на макро-то от 10 см

Максимум затворената бленда на апрата е 8 екстра просто

И за тия пари можеш да си купи човек подобно апаратче,което да има и RAW

PS - хубаво имаш S3,но тва не значи всеки,който иска да си купува апарат да му препоръчваш все твоя апарат

Tux0 Ca !

- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
не съм казал че е супер , а че съм доволен от него ... все още не мога да си позволя огледално рефлексен .... а и има супер макро 0-10 см ... обаче трябва да се внимава с обектива ...
а РАВ все още не ми трябват ... аз си купувам нещо от което имам нужда .. просто изявих мнение че апартчето е доволно за нещо повече от обикновен апарат и за нещо по евтино от огледално рефлексните ...

БМВ
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Аз съм с Canon Ixus 65, и трябва да ви кажа, че съм много доволен, голям дисплей (3 инча), 6 мегапиксела, качеството е невероятно, а Canon от години се слави като един от най-добрите производители на фотоапарати. Аз ти препоръчвам да вземеш някой от Ixus сериата, по-скъпи са но и качеството и дизайна е съвсем различно.Скоро видях в Технополис, че се е появил Ixus 70 - 7 мегапиксела, цената му беше около 700 лв., но предполагам че е добър ! А- сериата е най-евтината серия, има много причини поради които аз не бих си взел именно апарат от тази серия, малко дисплейче, дебели корпуси и т.н.
Съветвам те да дадеш повече пари, но да вземеш нещо качествено и красиво, което ще ти "служи" дълго време !!!
Съветвам те да дадеш повече пари, но да вземеш нещо качествено и красиво, което ще ти "служи" дълго време !!!
::: vankata™ :::
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Maverick_VS написа:Ми като си тръгнал да си го набутваш, си го набутай докрай поне![]()
![]()
! Хубавото е, че e с SD карта и няма да даваш луди пари за памет като мен - 160лв. за 4гб
!
аз пък си взех Т10 и коментара е че е супер качеството ама в дата-та 1ин продава 4гб карти за сони по 90 кинта

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
tsurata написа:Maverick_VS написа:Ми като си тръгнал да си го набутваш, си го набутай докрай поне![]()
![]()
! Хубавото е, че e с SD карта и няма да даваш луди пари за памет като мен - 160лв. за 4гб
!
аз пък си взех Т10 и коментара е че е супер качеството ама в дата-та 1ин продава 4гб карти за сони по 90 кинта, не моиш ги запълниш с 1но зареждане на батерията и няма смисъл от толко памет
Мдааа, това обаче го осъзнах прекалено късно и затова сега ще си купувам още 2 резервни батерии

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз имам сони DSC-T7 и хич не съм доволен! много трудно се фокусира с него, цветовете не са реални и т.н. с 2 думи големо дърво