Избор на Цифров Фотоапарат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от vesenceto » 14 Юни 2007, 18:51

Дай да ти продам моя:) Canon PowerShot A 530 - 5mpx, има още година и половина гаранция, зарядно с 4 батерии...:) 300лв.

А иначе - Panasonic FZ 7:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 14 Юни 2007, 18:51

Номера е, че имам познати от Сащ, които ще се прибират след някой друг месец, та да донесат евентуално от там ;) А там са бая по-евтини ;)
За сега се ориентирам към Канон 570ИС, че 710ИС доста отгоре идва(100лв).
П.С. Какви са цените на батериите, колко време изкарват(до купуването на следващи), какви са и цените на паметите ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 14 Юни 2007, 19:03

а някой можели да ми каже дали Canon PowerShot Pro Series S3 IS е с по-голяма матрица от canon 630 ??
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 14 Юни 2007, 19:13

SummonedToDIe написа:П.С. Какви са цените на батериите, колко време изкарват(до купуването на следващи), какви са и цените на паметите ;)

Батериите не знам колко изкарват на новите Канони - преди време имах а300 и хич ги нямаше като издръжливост - около 70-80 снимки - сега с Сонито и с литиево-йонната правя по 320-330 на едно зареждане ;) ! Ако си вземеш апарат с АА батерии, си купувай задължително акумулаторни и зарядно иначе ще се вкараш в приключение - около 60-70 лева са ти някъде 4 АА акумулаторни и едно зарядно - а и ги гледай да са над 2300mAh ;) !
Картите са евтини - 8гб - 215лв.; 4гб - 119лв.; 2гб - 73лв. - това са цените на високоскоростните, който са най-добри за дигиталните апарати - иначе обикновените са още по-евтини ;) ! По мое мнение, освен ако няма да снимаш изключително много клипове над 2гб карта не ти трябва - аз си взех 4гб и събирам над 1200 снимки на максималното качество и 8mpx и прави сметка трябва да имам 4 резервни батерии, за да я напълня :mhihi: !
Надявам се да съм бил полезен ;) !

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 14 Юни 2007, 19:31

ditko1 написа:а някой можели да ми каже дали Canon PowerShot Pro Series S3 IS е с по-голяма матрица от canon 630 ??

630 е с по-голяма,но пък е и повече мегапиксели,така че може би нещата се изравняват.Най-добре наживо да ги тестваш дали двата апарата имат разлика в качеството ;)
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 14 Юни 2007, 22:15

SpUd3r написа:
ditko1 написа:а някой можели да ми каже дали Canon PowerShot Pro Series S3 IS е с по-голяма матрица от canon 630 ??

630 е с по-голяма,но пък е и повече мегапиксели,така че може би нещата се изравняват.Най-добре наживо да ги тестваш дали двата апарата имат разлика в качеството ;)

пикселите не са най-важното да ви кажа ... не си мислете че като даден апарат е с 10МП , то той е върха ... има много по важни неща - обектив (лещи), зуум, сензор и др.... чак когато се комбинират тези неща може да се сравняват апарати ... ако сравнявате само по едно от тях ... нищо не правите ...
на скоро си купих canon S3 IS ... 6 МП .. обаче има 12 зуум , ефекти има дето и с фотошопа не моиш ги напраиш ....

SummonedToDIe
с колкото и хора да съм говорил (за фотографи става въпрос) ... всеки твърди че е по хубаво да се набуташ малко повече но да вземеш нещо качествно ... ако търсиш апарат да си снимаш ей така насам натам ... вземи си нещо обикновено за 300-400 лв ... няма да им голяма разлика ... но ако искаш по-хубаво качество ,макро , повече зуум , и ако смяташ да ги разпечатваш снимките - canon 3s IS ...

помисли за какво ти трябва апарата и тогава търси ...

ето малко пробни снимки от мене ... http://good-times.webshots.com/album/558781213kgxxAm

ако имате акаунт в myspace - тука има нощни снимки, светкавици и едно лудо пълнолуние !!!
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... mId=947842
Последна промяна fANTONa на 14 Юни 2007, 23:30, променена общо 1 път
БМВ

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 14 Юни 2007, 23:21

fANTONa написа:....

Прочети пак какво съм написал и чак тогава пиши :idea:
Матрицата като е по-голяма,но и пикселите са повече качеството може да е същото като апарат с по-малка матрица и по-малко пиксели :idea:

А на S3 па кво му е супер на макро-то от 10 см :mhihi:
Максимум затворената бленда на апрата е 8 екстра просто :mhihi:
И за тия пари можеш да си купи човек подобно апаратче,което да има и RAW :idea:

PS - хубаво имаш S3,но тва не значи всеки,който иска да си купува апарат да му препоръчваш все твоя апарат ;)
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 14 Юни 2007, 23:28

не съм казал че е супер , а че съм доволен от него ... все още не мога да си позволя огледално рефлексен .... а и има супер макро 0-10 см ... обаче трябва да се внимава с обектива ... :) а РАВ все още не ми трябват ... аз си купувам нещо от което имам нужда .. просто изявих мнение че апартчето е доволно за нещо повече от обикновен апарат и за нещо по евтино от огледално рефлексните ...
БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 15 Юни 2007, 12:08

Аз съм с Canon Ixus 65, и трябва да ви кажа, че съм много доволен, голям дисплей (3 инча), 6 мегапиксела, качеството е невероятно, а Canon от години се слави като един от най-добрите производители на фотоапарати. Аз ти препоръчвам да вземеш някой от Ixus сериата, по-скъпи са но и качеството и дизайна е съвсем различно.Скоро видях в Технополис, че се е появил Ixus 70 - 7 мегапиксела, цената му беше около 700 лв., но предполагам че е добър ! А- сериата е най-евтината серия, има много причини поради които аз не бих си взел именно апарат от тази серия, малко дисплейче, дебели корпуси и т.н.
Съветвам те да дадеш повече пари, но да вземеш нещо качествено и красиво, което ще ти "служи" дълго време !!!
::: vankata™ :::

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 15 Юни 2007, 15:29

Maverick_VS написа:Ми като си тръгнал да си го набутваш, си го набутай докрай поне :mhihi: :mhihi: :mhihi: ! Хубавото е, че e с SD карта и няма да даваш луди пари за памет като мен - 160лв. за 4гб :mhihi: !

аз пък си взех Т10 и коментара е че е супер качеството ама в дата-та 1ин продава 4гб карти за сони по 90 кинта :D , не моиш ги запълниш с 1но зареждане на батерията и няма смисъл от толко памет ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 15 Юни 2007, 15:34

tsurata написа:
Maverick_VS написа:Ми като си тръгнал да си го набутваш, си го набутай докрай поне :mhihi: :mhihi: :mhihi: ! Хубавото е, че e с SD карта и няма да даваш луди пари за памет като мен - 160лв. за 4гб :mhihi: !

аз пък си взех Т10 и коментара е че е супер качеството ама в дата-та 1ин продава 4гб карти за сони по 90 кинта :D , не моиш ги запълниш с 1но зареждане на батерията и няма смисъл от толко памет ;)

Мдааа, това обаче го осъзнах прекалено късно и затова сега ще си купувам още 2 резервни батерии :mhihi: , че много материал по тия запивания бе :mhihi: :mhihi: :mhihi: !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 15 Юни 2007, 16:17

Canon или Nikon :) За мене това са марките:)
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 15 Юни 2007, 22:47

M3CSL написа:Canon или Nikon :) За мене това са марките:)

а Олимпус ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 15 Юни 2007, 23:00

аз имам сони DSC-T7 и хич не съм доволен! много трудно се фокусира с него, цветовете не са реални и т.н. с 2 думи големо дърво :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 16 Юни 2007, 1:59

bam-bam написа:
M3CSL написа:Canon или Nikon :) За мене това са марките:)

а Олимпус ?

Олимпус изобщо не в категорията на тея гиганти :)
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата