Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия
Модератор: Общи модератори
Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия
3-ма убити и десетки ранени при удар на рейс с кола
Трима души са убити, а много са ранени при удар на автобус с лек автомобил край Вакарел. Данните обаче са първоначални и не са окончателни. След удара автомобилът е избухнал в пламъци.
Това съобщиха за "Фокус" от Националния медицински координационен център. Пет медицински екипа от София, Костенец и Ихтиман са се отправили към мястото на инцидента. Има готовност още екипи да се отправят към катастрофата. Инцидентът е станал в района на 18 - 19 км. на автомагистрала "Тракия" около 16.40 ч. Автомобилът е пътувал в посока от Пловдив към София. По неизвестна засега причина е напуснал платното, в което се е движил, и е преминал в насрещното движение, където е ударен от автобуса, пътувал към Пловдив. Движението в двете посоки е отклонено по стария път през Нови хан и Вакарел. http://dnes.dir.bg/2007/06/14/news1783287.html
По Канал 1 казаха че колата е БМВ, движела се е с над 240км в час. Загинали са пътниците от колата - две момичета и едно момче.
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 406HDI
По скоро е Е36! Скоро тук някъде четох за подобни изпълнения и от хора от форума - над 200 км/ч и безразсъдно каране. Явно не разбраха, че няма майстори на пътя! Това не е детска игра!
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Защо всички си мислят, че след като колата им е бърза трябва винаги да използват възможностите и... колко още трябва да си отидат за да се замислим всички 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
[Georgi] написа:SlipKnoT написа:Е34ка е доколкото виждам по новините..
Къде го видя колега? Сега по НОВА гледах репортажа... то е пръснато на СТОТИЦИ парчета...
По НОВа и аз гледах.. мен ми се видяха джанти на Е34 (тези които най често са на 525их) ма дадоха много за кратко някаква задна част от колата..
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Е това е ненормална скорост
! Карал съм с до 200км/ч(на Тракия) и мога да кажа, че до 170 си усещам колата, т.е. имам някакъв контрол над нея - над 170-180 вече става като лодка - все едно се нося във въздуха! Поне при мен е така и това е мойто усещане и наблюдения - не ми се мисли при 240 как е и този как е имал мозък в главата да дигне такава скорост с кола на 13 че и може би повече години
!

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
E36 е за мен...
Стандартните джанти за Е36, тези грозноватите...
Аз вече се дразня и всички ги критикуваме ама повечето от нас летят с по 180+++ по тая магистрала...
Мир на праха им...

Стандартните джанти за Е36, тези грозноватите...
Аз вече се дразня и всички ги критикуваме ама повечето от нас летят с по 180+++ по тая магистрала...
Мир на праха им...

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Maverick_VS написа:Е това е ненормална скорост! Карал съм с до 200км/ч(на Тракия) и мога да кажа, че до 170 си усещам колата, т.е. имам някакъв контрол над нея - над 170-180 вече става като лодка - все едно се нося във въздуха! Поне при мен е така и това е мойто усещане и наблюдения - не ми се мисли при 240 как е и този как е имал мозък в главата да дигне такава скорост с кола на 13 че и може би повече години
!
ти го остави с какъв акъл е дигнал тая скорост ами при тва и с още 2-ма пътника-жени(предполагам че се е гъзарял)! Като ще се самоубиват с такиваа скорости да не возят други пътници беееее....
офф топик аз съм карал най-много с 160 км/ч и да ви кажа не смея да вдигам повече..... незнам сигурно системите ми за самозащита и сигурност работят по-добре

- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 406HDI
Имам чувство, че на изпита за книжка трябва новите шофьори да бъдат подложени на катастрофа с 40 км/ч, за да разберат, че реалностите са жестоки.
Да не говорим, че да управляваш автомобил с над 240+ км/ч е почти невъзможно, но желаещи да ме опровергаят явно винаги се намират!
Да не говорим, че да управляваш автомобил с над 240+ км/ч е почти невъзможно, но желаещи да ме опровергаят явно винаги се намират!
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Според мен няма значение Е34 ли е или Е36..
Иначе наистина кофти случай..

Иначе наистина кофти случай..

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Две жени и един мъж са биле в колата.Дадоха даже труповете им как стояха още по платното
Аз също мисля че е Е36 ама какво точно не се знае.
Аз разсъждавам така:искам да карам бързо,искам да пробвам възможностите на колата си...добре...излизам на магистралата и давай...Преди това обаче има няколко въпроса които всеки трябва да си зададе преди да тръгне-подготвен ли съм за това?Колата ми в състояние ли8 е да се движи със 160-180-200-300...и най глупавото е да возиш още хора с теб
Незнам...нямам думи в момента да изкажа каквото мисля точно и какво чувствам

Аз също мисля че е Е36 ама какво точно не се знае.
Аз разсъждавам така:искам да карам бързо,искам да пробвам възможностите на колата си...добре...излизам на магистралата и давай...Преди това обаче има няколко въпроса които всеки трябва да си зададе преди да тръгне-подготвен ли съм за това?Колата ми в състояние ли8 е да се движи със 160-180-200-300...и най глупавото е да возиш още хора с теб

Незнам...нямам думи в момента да изкажа каквото мисля точно и какво чувствам

както повечето от вас знаят, карам е32 и то с бая големи баници и то в добро състояние. Смея да твърдя, че с тази кола, се чувствам спокойно при скорост до 170км/ч. По същата тази магистрала, със същата тази кола съм вдигал и 200, но не ми е гот с тази скорост, неусещам колата, както аз искам, не се чувствам нито спокоен, нито комфортно. БА и наща магистрала си е до 170-180км макс. Просто нестава за повече.