Проблем със спирачен диск
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Psysky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 E46 2.2
Проблем със спирачен диск
Здравейте пичове,
с е36 седан от 1992-ра съм
Тази сутрин както си карам се усещам че се чува някакъв периодичен звук които се променя спрямо оборотите на гумите. Днес свалих предна лява и се оказва че диска явно е толкова крив че опира в накладките (върти се свободно, опира, пак се върти свободно - крива работа). Имам няколко въпроса:
1.Според вас да сеням ли и двата предни диска, накладките към тях, някои други неща по предните спираяки?
2.Предложете някоя марка и доставчик на нея с който да сменя.
3.Какви са цените на дисковете и накладките. Споделете ако наскоро сте сменяли.
Тва ми е първото по сериозно сменяне по колата откакто я купих и ми е малко сдухано, плс помагайте.
Мерси
с е36 седан от 1992-ра съм
Тази сутрин както си карам се усещам че се чува някакъв периодичен звук които се променя спрямо оборотите на гумите. Днес свалих предна лява и се оказва че диска явно е толкова крив че опира в накладките (върти се свободно, опира, пак се върти свободно - крива работа). Имам няколко въпроса:
1.Според вас да сеням ли и двата предни диска, накладките към тях, някои други неща по предните спираяки?
2.Предложете някоя марка и доставчик на нея с който да сменя.
3.Какви са цените на дисковете и накладките. Споделете ако наскоро сте сменяли.
Тва ми е първото по сериозно сменяне по колата откакто я купих и ми е малко сдухано, плс помагайте.
Мерси
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Ако не усещаш вибрации при спиране от висока скорост (над 120км/ч) това което си го описал е напълно нормално.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Psysky
- кандидат ентусиаст
-
bmwdriver, мерси за предложението!
marto, не виждам как ще е нормално, при положение че чувам как при движение диска се стърже в накладката, тва вчера го нямаше, макар че при спиране с висока скорост си има вибрации от доста време.
Яворе, мерси и за твойто предложение, мисля че дисковете ако ги ошлайфам още малко няма остане нищо от тях, ще се бръкна за нови.
Някой ако има още предложнеия за марки и маказини, моля включете се.
Айде мерси на всички
marto, не виждам как ще е нормално, при положение че чувам как при движение диска се стърже в накладката, тва вчера го нямаше, макар че при спиране с висока скорост си има вибрации от доста време.
Яворе, мерси и за твойто предложение, мисля че дисковете ако ги ошлайфам още малко няма остане нищо от тях, ще се бръкна за нови.
Някой ако има още предложнеия за марки и маказини, моля включете се.
Айде мерси на всички
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Psysky
- кандидат ентусиаст
-
Явор написа:само не си взимай от тва евтиното брембо
Я дай някакво друго предложение? Ако може и за накладки.
Мерси
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
.
Вентилирани дискове малко ме съмнява че ще влезнат в апаратите на 318. Говоря от собствен опит, преди да ги вземеш ги измери или се уговори да ги смениш ако не станат. А за накладките от ATE съм по доволен, Текстар ми свиреха първите 3-4000 км. но после спряха.
- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
Re: .
perko написа:Вентилирани дискове малко ме съмнява че ще влезнат в апаратите на 318. Говоря от собствен опит, преди да ги вземеш ги измери или се уговори да ги смениш ако не станат. А за накладките от ATE съм по доволен, Текстар ми свиреха първите 3-4000 км. но после спряха.
Аз също съм доволен от тези накладки. Комплектът ми излезе 95лв. Смених дискове и съответно сложих нови накладки. Дисковете са вентилирани и комплекта ми излезе 184лв. А за 318-ката на брат ми сложихме вентилирани дискове, но сменихме и апаратите.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
миналото лято си смених дисковете , че бяха криви . 120 лв оригинални на бмв двата от вносител накладките ми бяха нови и не съм ги сменял за смяна на дисковете дадох 20 лв. П.П дисковете не са вентилирани.
11 мнения
• Страница 1 от 1