Трудно отварям предния капак...!?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Трудно отварям предния капак...!?

Мнение от b3n0v » 11 Юни 2007, 16:08

Колеги като дръпна ръчката за отваряне на предния капак,не всеки път го освобождава ,ами трябва пак да я дръпна.Предполагам,че проблема е някъде в двете дупки на купето, в които влизат 2-те кукички с пружини ,които са на капака!Та мисля да пръсна с WD-40 , но май фабрично е с нещо като грес.А може нещо и жилото да се ебава.Как да процедирам? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

.........

Мнение от rplamen » 11 Юни 2007, 21:59

Охлаби ги един оборот и пробвай

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Юни 2007, 1:48

Не съм съгласен с развиване да си оправиш проблема,може да се вирне капака.Добре си намислил да смажеш механизмите ,моят съвет е ако капака ти е добре спрямо калниците,да регулираш горните щифтове спрямо ключалките ,обърни внимание на белезите които са оставили върху ключалките ,дали трият странично ит.н. При мен също не се отваряше капака,стигал съм до куриоза сам да не мога да го отворя,щото няма кой да дърпа отпред,докато опъвам жилото.След малко играчка ,сега всичко е О'к.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 12 Юни 2007, 8:43

вижте си амортисъорчетата да не са заминали или тръгнали, 4е като се слу4и това с тях и няма сила да се изтласка нагоре и е необходимо някой да го дръпне.Пружините които влизат също се регулират отзад имат контрагайка от тях зависи колко долепен отпред да е капака,в задната част има също болт4ета за регулиране ,но трйбва да се внимава с тях 4е може да ги изтласка амортисъиора и после мн трудно се свива и закача и стъклото може да се счупи :!: успех на колегата !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 12 Юни 2007, 9:54

spower написа:вижте си амортисъорчетата да не са заминали или тръгнали, 4е като се слу4и това с тях и няма сила да се изтласка нагоре...

ебати тоталната глупост, наистина ли смяташ че този 1см докато е легнал капака амортисьорите под почти 0 градуса ъгъл имат някаква сила!??!?!
а ако мислиш - при мен няма никой като амортисьорчета, отваря си се перфектно

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Юни 2007, 13:59

Просто натегнете малко жилото и смажи заключващите меганизми с грес ;)
Изображение

Потребител
Аватар

!

Мнение от b3n0v » 12 Юни 2007, 19:16

Пръсках днес с WD-40 ,ама утре ще смажа с грес!А от къде точно да натегна жилото ? :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

.............

Мнение от rplamen » 12 Юни 2007, 22:57

Капака го изхвърлят пружинките,те не са там за красота.Амортесорите работят като го дигнеш малко да го отворят догоре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 13 Юни 2007, 9:06

като смених амортисъорите и запо4на да се отваря без проблем преди трябваше да дръпна капака нагоре и някои да дръпне лостчето казвам го от опит при мен каква беше при4ината да не се отваря.Пък все си мисля, че тоя форум е хората да си помагат , а не да дават мнения кое е глупост и кое не е!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Мнение от MoToPuCT » 16 Юни 2007, 12:27

И аз имам проблеми с отварянето на капака. При мен е така само при студено време или рано сутрин, когато пак си е хладно. Ако съм карал колата и е загряла или е стояла на слънце няклолко часа се отваря почти винаги без проблеми. Явно се получават някакви температурни деформации. Тия дни ще се захвана с ремонт, но ме е страх ако разбъзикам жилото да не се окаже, че на студено се отваря, а на топло не може.

Назад към E36