Обезшумяването и има ли то почва у нас

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Обезшумяването и има ли то почва у нас

Мнение от I.Voykov » 05 Фев 2004, 18:59

До тук говорихме за доста неща, но пропускаме нещо много важно а именно обезшумяването на купето. При нормални обстоятелства разбира се че това не е нужно, но при монтиране на 8' говорители във вратите да речем си е направо необходимост. Та кажете, кой какво мисли и какъв опит е имал с това.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 05 Фев 2004, 20:01

това за съжаление е най-трудната част , не ми се пи6е колко имам да правя но основно е в задната 4аст на колата и задния багажник

Аватар

Мнение от I.Voykov » 05 Фев 2004, 20:04

В случая главно питах за вратите но ще е интересно и поронцип.

П.П. Луд я се стегни бе ти кви постове пишеш тука ли ще се изложиш :wink:
Изображение
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Фев 2004, 20:50

dynamat... на лесно-достъпните места се налага на плоскости, във трудно достъпните (като вратите) - се пръска. напоследък има и много други фирми със подобни продукти но моето лично мнение е че оригинала все още е най-добрия...

проблема е че е много тежък и ако прекалиш ще ти страдат динамичните характеристики на колата :)

друго което може да се вземе под внимание е че за dbdrags състезания не си играят да слагат такива работи - дрънчащото купе общо взето дава няколко децибела отгоре...

ако се говори за качество обаче, тапицирането на вратите е задължително особено ако говорителите са free-air тоест не са във затворен обем а ползват обема на вратата...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 05 Фев 2004, 21:09

А някой знае ли от къде мога да си купя dynamat и някакви ориентировъчни цени :?: Иначе за сега вратите и кухините на багажникът ми са пълни с дунапрен, но ползата не е много голяма :?
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

Аватар

Мнение от I.Voykov » 06 Фев 2004, 0:54

Аз съм чел някъде за някакви битумни стелки или нещо подобно, но нямам представа какво е това изобщо. Ако някой знае къде в БГ може да се намерят накакви обезшумителни материяли и ориентировъчни цени нека сподели.
Изображение
Are you ///M enough ...?

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 06 Фев 2004, 14:34

Dynamat в БГ май няма :cry: или поне аз в нета не намерих фирма която да предлага или някой който да знае нещо, иначе ето някаква примерна цена на комплект за врати:
http://www.sounddomain.com/sku/DYN10435
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

Назад към Car аудио и видео