Двигателя е много здрав...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Двигателя е много здрав...
Нелепата история как замалко щях да се простя с старото си двигателче започна на 27 май сутринта,когато тръгвах от ст.загора за варна.Като за зла участ не си проверих нивото на маслото с идеята че във Варна имам приятел дето сменя масла и като стигна ще и сипя ново(дотук добре).
Взех си едно аверче и тръгваме,по пътя беше лудница движението натоварено,ама няма място и с самолет да изпреварваш,а тя мойта кошничка е30 ама не някоя бензинова стрела ами скпомното 324д със някое и друго починало конче.
Аз обаче си я карам като че ли е с душа на 333
и така наляво надясно из платната,заприлича на мотор тва бмв само по осовата линия вървеше,с една дума много го мъчих само газ и пак газ.Ама тя колата така се поизносва-гори масълце позагрява лекичко(все пак си е на 20 годинки) ама аз не газ и пак газ.Изобшо не ми минава и през миг на акъла че тва дъртичкото бмв не би трябвало да се мачка така особено че е дизелак.И то малко по малко си горило масълце докато не стигнахме така разбития път между едно село Миролюбово и Каблешково.На излизане от първото има един десен завой,влизам в него с много газ и нещеш ли светна лампичката на маслото
, бе викам си за малко светна тя от наклона,ама неее,като се изправи колата на равното тя пак настойчиво си свети.Лошо лошо мисля си аз дано не се пръснала маслената помпа,ама не беше от нея(за щастие).Спирам в отбивка и гледам колата загрява аууу изгасих я и викам я да проверя маслото.Като вдигнах щеката осъзнах грешката си на сутринта,трябваше да го проверя,то посвършило лекичко,беше си доволно под минимума.Все пак колата беше повървяла и така не се мери най точно маслото ама пак не трябва да е под минимума.
Званя на приятелчето от варна с маслата,и го питам ко да правя да покарам 5-6 км. до следващото село да си купя масло или да викам някои да ми носи,той спокоен вика карай бе няма грижи то за 5км. ко да й стане(да ама не).Паля си аз кат пич,тръгваме,ама лекичко 70-80 на 4-та,и сам спокоен,няма страшно сега ще купим масло и всико ще се нареди,амаа не е така както си я мислим всеки път-по едно надолнище си викам я да я пусна на свободна да не се мъчи,и докато я освободя от скорост колата изгасна е,това не е много обнадеждаващ знак-нали?Пак спирам и вече очевидно разтревожен му званя на приятеля с маслата-викам ей брат колата изгасна май ще умира ко прайм?А той хммм не е добре я запали да видиш как работи,паля аз двигателя неще,запали де,ама се тресе като че ли има тампон скъсан,веднага я изгасих,и му реазправям,а той-а тва е от повдигачите на клапаните на сухо са останали.Нямало страшно като изтине и налееш масло ще се оправи.
Да бе сигурно.
Както и да е помолих един друг приятел от Сл.Бряг да идва да ме спасява с масло,като докато го чакам си мисля,бахти сега ако не се оправи с новото масло,каде да я карам Варна ли или Ст.загора,пътна помощ-скъпотия,някой да ме дърпа 130км. пак не става.И така 1 час тревоги и родилни мъки.Дойде маслото,сипвам и го и подгрявам да паля,целия сам в нерви
, колата тругно запали,отначало пак тресе,аз си викам тва нормално докато подкачи масло,и след 5сек. двигателя мъркаше както преди,без да тресе и вече го нямаше този черен черен пушек от началното запалване.Поуспокоих се чесно казано,и неуверено продължихме по пътя към варна леко леко,вече си я жалих
.
Сега всичко е наред де с ново масло е и вече по честичко ще го проверявам,то грешката си е моя изцяло не е на колата тя прави каквото може.
Но когато сте закъсали на пътя и то леко в тъча както бях аз може да разберете кой ви е приятел и кой е п****,щото всеки може да каже "а братле не мога да дойда,ся.. колата няма бензин..., а предницата е зле.., или не съм в града . и т.н.
Надявам се историйката да е била малко поуителна за лекомислието,и понякога глупостта на хората,така че не се смейте много а гледайте
Взех си едно аверче и тръгваме,по пътя беше лудница движението натоварено,ама няма място и с самолет да изпреварваш,а тя мойта кошничка е30 ама не някоя бензинова стрела ами скпомното 324д със някое и друго починало конче.
Аз обаче си я карам като че ли е с душа на 333

Званя на приятелчето от варна с маслата,и го питам ко да правя да покарам 5-6 км. до следващото село да си купя масло или да викам някои да ми носи,той спокоен вика карай бе няма грижи то за 5км. ко да й стане(да ама не).Паля си аз кат пич,тръгваме,ама лекичко 70-80 на 4-та,и сам спокоен,няма страшно сега ще купим масло и всико ще се нареди,амаа не е така както си я мислим всеки път-по едно надолнище си викам я да я пусна на свободна да не се мъчи,и докато я освободя от скорост колата изгасна е,това не е много обнадеждаващ знак-нали?Пак спирам и вече очевидно разтревожен му званя на приятеля с маслата-викам ей брат колата изгасна май ще умира ко прайм?А той хммм не е добре я запали да видиш как работи,паля аз двигателя неще,запали де,ама се тресе като че ли има тампон скъсан,веднага я изгасих,и му реазправям,а той-а тва е от повдигачите на клапаните на сухо са останали.Нямало страшно като изтине и налееш масло ще се оправи.

Както и да е помолих един друг приятел от Сл.Бряг да идва да ме спасява с масло,като докато го чакам си мисля,бахти сега ако не се оправи с новото масло,каде да я карам Варна ли или Ст.загора,пътна помощ-скъпотия,някой да ме дърпа 130км. пак не става.И така 1 час тревоги и родилни мъки.Дойде маслото,сипвам и го и подгрявам да паля,целия сам в нерви

Сега всичко е наред де с ново масло е и вече по честичко ще го проверявам,то грешката си е моя изцяло не е на колата тя прави каквото може.
Но когато сте закъсали на пътя и то леко в тъча както бях аз може да разберете кой ви е приятел и кой е п****,щото всеки може да каже "а братле не мога да дойда,ся.. колата няма бензин..., а предницата е зле.., или не съм в града . и т.н.
Надявам се историйката да е била малко поуителна за лекомислието,и понякога глупостта на хората,така че не се смейте много а гледайте

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Хубаво е преди дълъг да се хвърля по едно око на течностите(и колата като цяло, дори и 2 дена преди това да са проверявани. 

E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Мойта оня ден замалко да роди, че бях забравил да си сложа капачката на радиатора 

It's not who You are, it's who You know...
Е тва го раправям на си4ките си работници, преди да тръгнеш виж имаш ли масло, спирачна течност, вода, дали вобще имаш спирачки, туй онуй, горивце виж ( много са смотани ). Току се случи от време на време некой да званне да каже немам гориво еди каде съм. А имаме 4 бензиностанции в София, а той милия насредата на шипка без гориво. Забравил да види.
Така и аз миналото лято отседнах на дюловия проход. При наводненията в Слънчев Бряг, си удавих колата, от тъпотия де, в локвата имаше един лендкрузер нов, една еска и една е-класа, ама не аз с един кадет реших че мога да го направя подводница, окей, минахме, ама ни изгоре алтернатора, ама така изгоре, че и датчика неотчиташе, че незарежда. И така в 10 вечерта, проход по който никой неминава, аз и един колега, 12лв в джоба и кредитна карта ( тогава осъзнах, че американците са тотални тапанари, за чий ми е кредитна карта в гората ), па зеха и спреха некви селянчета с некво рено, почнаха да обикалят, да видат ко могат да земат, дали немаме некви кинти, майката си е....! Добре че спреха некви пи4ове от стара загора, та ни драпнаха по баира, после нанадолнището сами. В крайна сметка дойде един приятел от Варна, ходихме, купихме акумулатор, и така на акумулатор до София ( малко реклама но ACDelco е истината 75Ah ни прибра до софия ). Точно пред нас колата изгасна.
Така и аз миналото лято отседнах на дюловия проход. При наводненията в Слънчев Бряг, си удавих колата, от тъпотия де, в локвата имаше един лендкрузер нов, една еска и една е-класа, ама не аз с един кадет реших че мога да го направя подводница, окей, минахме, ама ни изгоре алтернатора, ама така изгоре, че и датчика неотчиташе, че незарежда. И така в 10 вечерта, проход по който никой неминава, аз и един колега, 12лв в джоба и кредитна карта ( тогава осъзнах, че американците са тотални тапанари, за чий ми е кредитна карта в гората ), па зеха и спреха некви селянчета с некво рено, почнаха да обикалят, да видат ко могат да земат, дали немаме некви кинти, майката си е....! Добре че спреха некви пи4ове от стара загора, та ни драпнаха по баира, после нанадолнището сами. В крайна сметка дойде един приятел от Варна, ходихме, купихме акумулатор, и така на акумулатор до София ( малко реклама но ACDelco е истината 75Ah ни прибра до софия ). Точно пред нас колата изгасна.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Christoff написа:Хубаво е преди дълъг да се хвърля по едно око на течностите(и колата като цяло, дори и 2 дена преди това да са проверявани.
Ама уж това го знам,нали един път ще пренебрегнеш процедурата и тогава ще си изпатиш,важното е е вс. се оправи

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
5 мнения
• Страница 1 от 1