Неработещо радио на 525 TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Неработещо радио на 525 TDS

Мнение от leo__ » 18 Май 2007, 12:42

Пичове помагайте. Пиша наново, щото от предното ми заглавие все едно искам пари.
Радиото спря да работи след падане на акумулатора.
Възможно ли е да е защита поради слаб акумулатор?
Натрупана грешка или мех. повреда?
Къде да отида за да проверя?
Само Дару И Камор ли са начините?
Помагайте
Радиото е голямото от бизнес пакета с касетофон.(той сега работи. а като изкарам касетата се чува сякаш радиото е на дълги вълни)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46Ci

Мнение от toni2222 » 29 Май 2007, 13:19

Аз имам същия проблем,нямам радио и телефона не работи,а те са свъпзани ,кабела от антената влиза в модула за GSM системата,понякога имам радио,понякога не,незнам какво става

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 31 Май 2007, 14:59

Идея нямам колега! :dunno:

Потребител
Аватар

Радиото отново

Мнение от leo__ » 07 Юни 2007, 23:58

Сега има развитие, Като дам контакт си светва и работи всичко и като тръгна край гасне дисплея , но радиото работи горе долу без да реагира аудио бутон.Дисплея си свети при борд комп, абе незнам кво да правя.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 08 Юни 2007, 19:42

Ще извинява колегата,че му пиша в темата,ама може ли радиото да работи без да е запалена колата,че мойто бачка само като дам на контакт или е запалена колицата,иначе неще :?: :(

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 08 Юни 2007, 20:52

Трябва да работи и като завъртиш ключа на 1-во положение

Потребител
Аватар

Мнение от EBOR » 09 Юни 2007, 9:15

Знаеш ли как да го разглобиш? Мисля, че някъде имаше описание. Аз като разглобявах моето не направих снимки. :(
След като го разглобиш провери куплунзите дали правят добра връзка и особено антената, макар, че не виждам тя каква връзка може да има с дисплея. Щом работи понякога значи не е е изгоряло нещо, а е въпрос на лош контакт си мисля.
Не мога да ти препоръчам сервиз, защото от личен опит знам, че такива проблеми изискват късмет или сам да се занимаваш с мерак ;)
Аз имах следния проблем - касетофона не работеше. Мотора за поемане и изваждане на касетата не вървеше. Ходих в Imaps, разглобиха го и почистиха и тръгна. Взеха ми 50лв., което е ок. Обаче след седмица пак спря. Ходих още два пъти и ми казаха, че не става. Заминал си е мотора и понеже няма такава резервна част да си поръчам целия модул с касетофона. Аз си го разглобих. Извадих моторчето, разглобих го, почистих четките и вече 3 години нямам проблеми. Не, че го слушам щото имам CD changer, но от време на време го пускам да се кефя, че работи :mhihi:
Ако имаш желание да разглобяваш, но не можеш да откриеш как става пиши - ще опитам да си припомня и ще направя снимки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 09 Юни 2007, 10:19

Бягам малко от темата за което се извинявам, но и аз искам да си разглобя касетофона(проблема е че не хваща добре радиото и най вероятно антената не прави добър контакт) , но ме е страх да напъна панела тъй като не знам къде са щипките (за да не ги счупя).
Който е разглобявал да каже или да покаже един свален панел. според мен проблема не е голям и не ми се дават 30-40 лева на някой майстор койо пак може да счупи някоя щипка ако друг път не е свалял такъв.
А пък и как то каза колегата при проблема с моторчето няма по-голямо удоволствие ако сам си го поправиш.
Доста кончета в един обор.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от EBOR » 09 Юни 2007, 11:09

emok написа:Бягам малко от темата за което се извинявам, но и аз искам да си разглобя касетофона(проблема е че не хваща добре радиото и най вероятно антената не прави добър контакт) , но ме е страх да напъна панела тъй като не знам къде са щипките (за да не ги счупя).
Който е разглобявал да каже или да покаже един свален панел.

Не напъвай нищо;) При мен го свалих като махнах лайстната над жабката, после разни винтове от към самата жабка. За съжаление не направих снимки и вече съм забравил подробности. Мисля, че ще се справиш по интуиция, но все пак внимавай - не насилвай нищо, доколкото имам спомени почти нищо не е на щипки. Помни добре и как е хваната жабката, че иначе ще те дразни, че не се затваря добре:) Чувал съм, че при някой модели може да се извади панела просто като се развие потенциометъра на усилването, но при мен не беше така. Ако го правиш не забравяй да направиш снимки като мен:)
Мисля, че някъде имаше тема за това, но не мога да я открия. Ако има такава е добре да я преместят модераторите в tips & tricks, а ако няма документирай доколкото ти е възможно разглобяването за да имаме такава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 09 Юни 2007, 21:14

за свалянето на оригиналния касетофон на 39ка - сваляш копчето за волумето, под него има едно малко болтче, завърташ го леко и касетофона изпада напред, държи се на 2 "пръчки" които са опънати с пружини и са законтрени от двете страни зад касетофона, именно това болтче стяга пружините, но не го напъвай много, че може да изпадне и после много трудно се слага, тва е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46Ci

Мнение от toni2222 » 23 Окт 2007, 18:31

колеги някои знае ли от къде излиза кабела на антената,зад борд компютара маи не е,да не би да е зад касетата?

Назад към E39