Теч на антифриз от Г-образния пластмасов фланец.....?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Теч на антифриз от Г-образния пластмасов фланец.....?

Мнение от pc9 » 08 Юни 2007, 13:17

Здравейте,
От известно време имам теч на антифриз от Г-образния пластмасов фланец, в горната предна лява част на двигателя, от който излиза маркуча към разширителя на радиатора.
Та може ли да се третира настоящия фланец?
Нов е дефицитен, попаднах на варианти оригинален - около 55 лв, фалшив - около 30 лв, но с поръчка, абе нямям им доверие нещо!?!
Някой срещал ли е такъв проблем?
Благодаря предварително.
Play golf, don't drive it! ;-)

старши ентусиаст
Аватар

Re: Теч на антифриз от Г-образния пластмасов фланец.....?

Мнение от Le Transporteur » 08 Юни 2007, 13:30

pc9 написа:Здравейте,
От известно време имам теч на антифриз от Г-образния пластмасов фланец, в горната предна лява част на двигателя, от който излиза маркуча към разширителя на радиатора.
Та може ли да се третира настоящия фланец?
Нов е дефицитен, попаднах на варианти оригинален - около 55 лв, фалшив - около 30 лв, но с поръчка, абе нямям им доверие нещо!?!
Някой срещал ли е такъв проблем?
Благодаря предварително.

Защо тече ,уплътнение ,спукване... :?:
Не ти препоръчвам лепене и такива изпълнения,че ще скочиш в някой филм ей така на пътя... :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Юни 2007, 14:16

с охладителната система на бмв ташак не трябва да се прави,че ще береш по-големи ядове след това...дай едни 50лв за оригинална част,от колкото 500 после за ремонт;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Потребител
Аватар

Мнение от pc9 » 08 Юни 2007, 14:31

Ами предполагам няма чак пукнатини, или поне видими. Теча е много слаб, сълзене, и май при термостата положението е същото, но е достатъчен за да губи течност.
Значи доливам до марката "Cold" при студен двигател и след известно време, месец да речем, проверявам отново нивото и то е доло горе до долната част на разширителния казан и там си стои. Та моето тълкувание е, че при повече течност се създава и по-голямо налягане, което избива през по-слабото място на фланеца докато не се намали количеството на течността и налягането, което фланеца вече може да удържа?!?!
Проблема ми е от доста време, но трябва да се реши за да не се задълбочи.
Е тва е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 08 Юни 2007, 14:45

pc9 написа:Ами предполагам няма чак пукнатини, или поне видими. Теча е много слаб, сълзене, и май при термостата положението е същото, но е достатъчен за да губи течност.
Значи доливам до марката "Cold" при студен двигател и след известно време, месец да речем, проверявам отново нивото и то е доло горе до долната част на разширителния казан и там си стои. Та моето тълкувание е, че при повече течност се създава и по-голямо налягане, което избива през по-слабото място на фланеца докато не се намали количеството на течността и налягането, което фланеца вече може да удържа?!?!
Проблема ми е от доста време, но трябва да се реши за да не се задълбочи.
Е тва е.

От налягане до "по-голямо" налягане разликата може да е голям проблем :idea: Когато си долял до "колд" и е в режим колата провери маркучите колко са твърди,трябва да са твърди но и да можеш да ги стиснеш с пръсти(т.е.да поддават),ако са камък... :confused: ..,погледни маслото в какво състояние е

Аватар

Мнение от ///MapTo » 08 Юни 2007, 14:54

Le Transporteur написа: провери маркучите колко са твърди,трябва да са твърди но и да можеш да ги стиснеш с пръсти(т.е.да поддават),ако са камък... :confused:

ама стискай за кратко,че последния път си оставих кожата на единия :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Потребител
Аватар

Мнение от pc9 » 08 Юни 2007, 15:04

Е, маслото си е ОК. То ако се смесваха, май досега трябваше да сме блокирали.

Аватар

Мнение от ///MapTo » 08 Юни 2007, 15:07

по-скоро да грееш и да правиш боза... :mhihi: :mhihi: от личен опит ти го казвам.. ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pc9 » 08 Юни 2007, 15:56

Ами с темературата нямам проблеми, кове си малко преди средната линия и това е няма градско няма извънградско. Това ме кефи. С други коли както влезна в града и почват едни вентилатори, чудо.
Аз от тука разбрах, че колите ни имат чувствителна охладителна система.
Както и да е, проблема дано да е козметичен, но все пак ще потърся фланец, когато мога.
Ако някой знае, къде точно го има и източника е проверен да свирка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Помагаите и на мен.

Мнение от mirogooo » 08 Юни 2007, 20:32

Колеги имам подобен проблем самоче моита ми салзи от "казанчето" за доливане и наливане.Салзи-капе от "казанчето" долу кадето се саидиняват с радиатора.Когато си долея антифвиз го изхварля ими остава на 5 см. от присаидиняването с радиатора и там вече не ми изхвърля течност спира. Вапросамие какво може да се направи.Според мен даси търся нов или 2-ра рака радиатор.Благодаря предварително.Дане забравя орентеровачни цени.

Аватар

Re: Помагаите и на мен.

Мнение от ///MapTo » 08 Юни 2007, 20:40

mirogooo написа:....

deyan_gg написа:радиатор BEHR за М43 - 292лв.

Това е от тази тема
Части за Е36
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
Мечтае да кара: Луноход
Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

Мнение от aboykov » 08 Юни 2007, 20:42

По-добре я вкарай за една диагностика. Колегите добре ти казват да не си играеш с охлаждащата система. Аз миналата седмица имах проблем с подобен теч, но при мен се оказа водна помпа, която първо нищо не показа първия симптом и след 4 дни сдаде багажа, от леко сълзене беше почнало да си тече като ВиК мрежата в България :Р
There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it :)

старши ентусиаст
Аватар

Re: Помагаите и на мен.

Мнение от Le Transporteur » 08 Юни 2007, 21:23

mirogooo написа:Колеги имам подобен проблем самоче моита ми салзи от "казанчето" за доливане и наливане.Салзи-капе от "казанчето" долу кадето се саидиняват с радиатора.Когато си долея антифвиз го изхварля ими остава на 5 см. от присаидиняването с радиатора и там вече не ми изхвърля течност спира. Вапросамие какво може да се направи.Според мен даси търся нов или 2-ра рака радиатор.Благодаря предварително.Дане забравя орентеровачни цени.

Смени двата О-пръстена и трябва да си готов...,но само ако нямаш спукване ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirogooo » 08 Юни 2007, 21:37

Поясни че незнам каквиса тези О-прастена.Ако става въпрос за пъстените които стягат маркучите,оттам нямам проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirogooo » 08 Юни 2007, 21:39

след някои ден ще искарам снимки и щеви стане ясно

Следваща

Назад към E36