Прегледайте АвтоБилд брой 2 (Българския)

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 02 Фев 2004, 15:13

Случва ми се да карам кола с ЕСП. И да Ви кажа, последния път като бяхме на Бояна, не помня дата, Сашо (DrivingGod) ме полми да направиме едно кръгче на заснежената улица. Е качих го .. впечатленията той да Ви ги каже. Повозихме се и малко извън улицата, т.е по поляната с неотъпкан сняг, там също проблеми не срещнахме. Гумите са GoodYear Eagle Ultra Grip 6 , тоагва на около 5 -6 к километра.
Друг случай беше пътуването ни за Банско по случай студенстки празник. Еми какво да Ви кажа, предела целия в сняг, колоната почваше от разклона за Благоевград, идващите коли казваха ., че е по-добре да си ходим отколото да умрем от студ да чакаме, те чакали по 4 5 часа и едва сега минали. Общо взето след 5 часа стоене стана 21:00 часа и всичко замръзна и нещата малко се промениха. Вече нито ЕСП нието хубавите зимни гуми ни помагаха. Така че се наложи да ни помагат и на нас на едно две места за да изкачим прохода.
Но най-интересното настъпи, когато до нас с ляв мигач мина Фиат Панда Щар по Щар с 3 момчета вътре широко усмихнати слушащи Боб Марли :) Не знам пича с какви гуми е бил, но определено нямше проблеми.
Всеки може да си вади каквито изводи иска. Но лично аз не бих си купил кола 4х4 само за да мога да ходя безпроблемно на планина 5 пъти в годината.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 02 Фев 2004, 16:00

ми не искам да мъдрувам но народа е казал 2 глави вър6ат по добра работа от една така 4е 2 задвижващи моста са по добри от един няма спор.и освен в снега двоиното помага и в калта,но експерименти не биват 6тото снега 6е го изрине6 и 6те се върне6 а затъне6 ли в калта...а колкто за мнението на GIORCETO и в 20 см неотъпкан сняг с гуми trayal/всесезонни/ не е имало проблеми/без никакво есп бе6е колата/.целта на вси4ки електроники е според мен да ти помагат на лед и др. например
BMW is the car...another cars are just traffic

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 02 Фев 2004, 16:36

Айде спри в 20 см неотъпкан сняг и после тръгни със всесезонните ти гуми. Викни ме, че искам да гледам как ще го направиш по-точно!!! :twisted:
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 02 Фев 2004, 17:44

няма проблеми.само нека навали малко снежец и 6те викна.има свидетели на това което ти говоря.аз и 3-ма приятели зимата/не тази миналата/отиваме на моето село.предния ден валя сняг .и там на село става те4ение и винаги навява.и нали тръгнахме.като отидохме гледам 20-30см навявания.и нали си влизам/пътя не е асфалтов а 4ерен/в отбивката за селото.и нали си карам полеки4ка и на 50 метра от къщата има доста голямо нагорнище.и кво стана не подадох достатъ4но газ на 2-ра и спря в снега.и нали тримцата ве4е готови да слизат и бутат.никакво бутане нямаше.запалих първа леко забуксува и си тръгна съвсем нормално.така 4е може да се потегли.а със по4ти изтрити летни гуми съм се въртял на лед спрях в насрещното и после пак тръгнах ама 4естно да ви кажа зимния сезон не ми е приятен.по добре вкъщи на топло.

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 03 Фев 2004, 12:21

Според мен дали колата трябва да е с 4 или 2 задвижващи колела зависи само от това къде ще се използва!!!Например аз не виждам проблем със задното през зимата с моята кола,а местата където съм ходил са нормални за България и не мисля че може да се отиде някъде с повече сняг-Банско,Боровец,Бели Искър където пътя беше само отъпкан с чист бял сняг,на Витоша където всички знаят какво стана,но най-интересното беше че инцидента стана не заради задното(толкова опасно и неконтролируемо спорен хякои хора) ами заради високата скорост!Иначе досега проблеми със задното не съм имал!!!
Ако искате обаче да отидете на Мусала,но не пеша а с кола ще ви трябва не лека кола 4х4 ами джип и то не от псевдо-SUVовете,ами от онези сериозните машини,със необходимите за това пособия(всички механични ситеми повишаващи проходимостта,електрониките не вършат работа при екстремни уловия)от типа на Land Rover и Hummer например.Всичко между лекия автомобил с 1 двигателен мост и истинския джип е компромис!!!Нямам нищо против X5,Range Rover,ML,Land Cruiser,Pajero,AllRoad и другите от този род но те са просто нещо по средата-имат задоволителна проходимост съчетана със сравнително добър комфорт,но нито едно от двете не е на достатъчно ниво!!!Там вече е въпрос на вкус да си избереш какво искаш да караш!!!Предимствата на 4х4 са само за пресечен терен и зимата когато правиш екстремни изпълнения!!!При нормална експлоатация то не е нужно!!!

Колкото до електронните цербери мисля че са полезни много,действието им е неоспоримо,но и те си имат граница при която са безсилни!!!Все пак не могат да се борят със законите на физиката!!!
Всичко опира до нормалната експлоатация на автомобила,ако преминеш след границата на допустимото и нормалното ти трябва не сериен автомобил за масова употреба а специално подготвен за целта автомобил,чиито качества са съобразени със изискванията на средата в която ще се използва,а там вече всичко е различно!!!
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 03 Фев 2004, 12:28

А по въпроса с гумите мисля че не е повод за гордост и хвалба постижението на даден автомобил през зимата с летни гуми или обратното(а просто признак за безхаберие или незнание на водача) защото дори и привидно автомобила да "копа" и да се "опитва" да спира,да не говориме за завиване,поведението му е несравнимо с това със зимни гуми и мисля че всеки трябва да се замисли върху това,защото заплашва не само своя живот ами и този на околните!!!Има зимни гуми за зимата и летни за лятото-всички компромисни варианти са просто безсмислени и създават само опасност по пътищата!!!
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 03 Фев 2004, 12:53

думите ти са правилни,но погледни.те по4ти вси4ки така говорят.а дай да им видим гумите.нямам предвид теб.а с това за безхаберието не съм съгласен много.хората за храна нямат пари,а камо ли 4 зимни гуми да си купят...просто държавата е скапана.жалко но факт :( :( :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Фев 2004, 23:38

Има зимни гуми за зимата и летни за лятото-всички компромисни варианти са просто безсмислени и създават само опасност по пътищата!!!

Абсолютно подкрепям Сашо! Ама я загледайте колите по София. Аз постоянно го правя и резултата е, че почти половината коли, които виждам си пердашат с летни гуми или някакви позатрити боклуци Вектор 5. После се чудим защо като стане мокро или заледено през 30 метра са се навързали по 2-3 коли. Даже и да тръгваш добре с летните гуми, при спирането втвърдения каучук си се пързаля като ски. И дори електрониката няма да помогне кой знае колко. Пък после можеш да обясниш на полицая и човека от предната кола, че държавата е скапана!
Never mistake motion for action...

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 05 Фев 2004, 9:42

koko_star написа:думите ти са правилни,но погледни.те по4ти вси4ки така говорят.а дай да им видим гумите.нямам предвид теб.а с това за безхаберието не съм съгласен много.хората за храна нямат пари,а камо ли 4 зимни гуми да си купят...просто държавата е скапана.жалко но факт :( :( :(

Като нямаш пари за храна не караш кола а ходиш пеша!!!Забелязал ли си колко са колите по София?Ако сме толкова бедни и се оплакваме толкова що толкова коли караме бе?Некои даже и по две са си купили!!!И нямат пари неска да сипат бензин в Мерцедеса да отидат до Пловдив на кафе :lol: При българина всичко е на принципа да мине метър-"абе тая зима нема ного да вали сняг,па и аз къде ше одим толкова че да купувам зимни гуми,па и на мойта кола не и требват,тя е с предно предаване,копа яко а и спирачки супер с некви елекроники там дет ма спират яко за кво са ми такива гуми,от преспите по 1 метър излизам па на малко снежец ли нема да се оправа..." и такива разни приказки дето.....ни избиват и даваме повече жертви по пътищата отколкото през войните!!!Тва си е просто до българския шофьорски манталитет!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 05 Фев 2004, 15:32

Според мен е вариант zастрахователите да zапочнат да откаzват категорично иzплаЩането на Щета неzависимо дали е по вина на друг или по пълно каско, както е по цивилиzованите държави по света.
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koko_star » 05 Фев 2004, 16:18

аз напълно те подкрепям.ама има хора които без кола не могат.примерно има една фурна до нас.единия майстор идва в 02:00 4аса от 20 км от бургас.тогава автобуси няма.пе6а ли да тръгне?

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Фев 2004, 8:25

:OT:

Предишна

Назад към Основен Форум