Кардана лек шум?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Кардана лек шум?

Мнение от battery83 » 06 Юни 2007, 20:37

Според вас нормално ли е да се чува лек шум от карданнта предавка когато автомобила не е на скорост (движи се по инерция). Помня, че баща ми на жигулито винаги са е опитвам да премахне този шум, но така и не успя. Какво ли не му сменя на това жигули е се са чуваше. Е шума беше по силен от на бмв то но и на двете го има; та нормално ли е това според вас ?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 07 Юни 2007, 0:07

Ами аз нямам шум така че предполагам не е нормално :)

старши ентусиаст
Аватар

Re: Кардана лек шум?

Мнение от Le Transporteur » 07 Юни 2007, 3:23

battery83 написа:Според вас нормално ли е да се чува лек шум от карданнта предавка когато автомобила не е на скорост (движи се по инерция). Помня, че баща ми на жигулито винаги са е опитвам да премахне този шум, но така и не успя. Какво ли не му сменя на това жигули е се са чуваше. Е шума беше по силен от на бмв то но и на двете го има; та нормално ли е това според вас ?

При руските коли виенето е в диференциала,моят баща опитваше същото с Москвича,но безуспешно.При баварката може да имаш шум от карето,висящият лагер на вала.Ако много те притеснява ,сваляй вала и провери карето и лагера,ако са добре отиваш на дифа... :confused:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар

Мнение от Дани » 07 Юни 2007, 6:58

Ако вие когато колата се движи по инерция най - вероятно е диференциала виж дали има масло и много ли се загрява - може ли да се държи с ръка

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 07 Юни 2007, 8:15

и при мене се чуваше с около 80 на свободна , са като задържах дифа се чува постоянно на свободна :mhihi:
Изображение

Назад към E36