семеринги на диференциала проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
семеринги на диференциала проблем

Последна промяна emiche на 04 Авг 2010, 1:29, променена общо 1 път
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
ок
ок де, но все пак дайте някакво инфо за този пуст диференциал,не ми е шпер - обикновен е!!! Толкова ли е сложно да се сменят тия три семеринга,бе мамка му???!!!
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
Питай за някой добър майстор. промени заглавието на темета "майстор за диф?" или нещо такова-трвябва да се отзоват колегите... 

Re: семеринги на диференциала проблем
emiche написа::help: Значи проблемът е, че тече масло от диференциала и целият се е полепил с прах и е заприличал на лястовиче гнездо тръгнах да ги сменям,но моя майстор ми каза че после може да се появи шум и виене в диференциала,защото трябвало да се разглоби целия и да се събере после,а това не било никак лесно!!! Въпросът е вярно ли е това и все пак какво е решението!!! А и един малко тъп въпрос (извинявам се предварително) - как се свалят корите на вратите

daJE NE SE I SVALIA(NIAMAM BG).A MAISTO RA TI E MNOGO KUC BATE.
0878872864
За 25 000км. ми изхвърли 300мл. масло. Мисля да отстраня проблема.
Ако може някой малко по-подробно да обясни как се сменят семерингите.
Нещо не ми става ясно, дали трябва и лагера да вадя или само фланеца, който е за полуоската.

На схемате се вижда че има и О-пръстен (номер 9), да взимам ли нови или там не се разглобява.
А семеринга е номер 6 от схемата.
Ако може някой малко по-подробно да обясни как се сменят семерингите.
Нещо не ми става ясно, дали трябва и лагера да вадя или само фланеца, който е за полуоската.

На схемате се вижда че има и О-пръстен (номер 9), да взимам ли нови или там не се разглобява.
А семеринга е номер 6 от схемата.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
за корите на вратите задължително си земи щипки още преди да ги отвориш, стават много рехави с времето и се чупят на поразия
6>4
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Няма значение дали е шпер или не. Просто го смъкваш източваш му маслото. След това развиваш капака който е хванат с шест болчета към коступса, после като ги завиваш няма как да ги обаркаш понеже са 4-ри дълги и два къси. След това вадиш полуоските с една по здрава отверка с по силен удър. Развиваш по 4-ри болчета на капаците мисля, че беше ключе 13. Махаш двата капака като като искам да обарнеш внимание как ще ги изкараш. Има едни отворчета на тях те трябва да са нагоре като го слобяваш. От там влиза маслото и се задържа, за да маже лагерите на касетата.
След като извадиш тези капази на които са семерингите може спокойно да извадиш касетата.
До тук добре. Няма какво да обеснявам как се сменят семеринги, избиваш старата и набиваш новата. Аз го правя с подходящ дорник от вътрешна церупка на по голям лагер. До тук ОК. Ако само е това проблема сглобяваш по обратния начин и няма да се притесняваш, че щяло да има виене после. Този майсторо който ти казал, че ще вие значи до сега не е отварял диф на БМВ.
Но ако става въпрос за семерингата на пиньона. За там вече ще ти трябва менгеме. Хващаш прасето на менгемето.
С отверка изкарваш противоразвиващата пластина и развиваш гайката. След това пиньона се избива и свичко си излиза. Там въщо няма какво да обеснявам как се избива и се набива семерингата. Даже е по - лесно защото там тя си има ограничение до каде да се набие. След това събираш по обратния път като тази гаика на прасето се затяга умерено. Аз по принцип си ги затягам по усет. До сега поне 4-ри 5 дифа съм отварял по горе посочения начин и нито един не е виел или протекъл след това.
Успех колега няма нищо сложно и какво да объркаш освен капачките трябва да са със чопчетата нагоре.
След като извадиш тези капази на които са семерингите може спокойно да извадиш касетата.
До тук добре. Няма какво да обеснявам как се сменят семеринги, избиваш старата и набиваш новата. Аз го правя с подходящ дорник от вътрешна церупка на по голям лагер. До тук ОК. Ако само е това проблема сглобяваш по обратния начин и няма да се притесняваш, че щяло да има виене после. Този майсторо който ти казал, че ще вие значи до сега не е отварял диф на БМВ.
Но ако става въпрос за семерингата на пиньона. За там вече ще ти трябва менгеме. Хващаш прасето на менгемето.

Успех колега няма нищо сложно и какво да объркаш освен капачките трябва да са със чопчетата нагоре.

beco109 написа:...
Благодаря, колега!

Ще е правя тази интервенция.
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Даже с повече инат може да ги смениш и без да сваляш дифа, че си е доста човъркане и губене на време!!!
Аз на моя ги смених на място!
И като купуваш семерингите виж да са по-истински,че да не сменяш пак догодина!
Иначе всичко си е както колегата по-горе е описал, няма какво да объркаш!
Аз на моя ги смених на място!
И като купуваш семерингите виж да са по-истински,че да не сменяш пак догодина!
Иначе всичко си е както колегата по-горе е описал, няма какво да объркаш!
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Сменяй смело
И майстора смени и семеринга
Няма от какво да се притесняваш
Нищо няма да стане, освен че ще спре да тече маслото 

- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
Колеги, извинявам се 4е се набутвам в темата, но като стана дума за диференциали, как мислите, нормално ли е маслото в диференциала на кола на 240000км. да е абсолютно бистро? В4ера купих масло за диференциал от официалният сервиз на марката с намерението да го сменя, но какво беше у4удването ми като отворих горната пробка на дифа и мушкайки пръста си да проверя нивото, установих 4е маслото е горе-долу то4но толкова 4исто като новото? А преди един месец като сменях на скоростната кутия да не ви разправям...катран. Като видях какво излезе от скоростната ми кутия се хванах за главата. Мислех, 4е и при дифа ще е същото, но нищо подобно. Има ли смисъл да се сменя маслото на диференциала, когато е абсолютно бистро и изглежда в перфектно експлотационно състояние?
Последна промяна Thebimmerfan на 05 Авг 2010, 9:34, променена общо 1 път
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Thebimmerfan написа:...Има ли смисъл да се сменя маслото на прасето, когато е абсолютно бистро и изглежда в перфектно експлотационно състояние?
За прасето незнам (нашите не ядат масло),но за дифа - със сигурност

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
За прасето незнам (нашите не ядат масло),но за дифа - със сигурност
[/quote]
Колега знам, 4е трябва, и за това тръгнах да ги сменям (и на скоростната кутия и на дифа), ама това от диференциала беше като ново, за това питам. Исках да знам в какво състояние излиза маслото от дифа нормално, щото за кола от 98 да е като ново...Може би предишният собственик го е сменил (няма на4ин да го питам, не съм я купувал от България), като цяло е много добре поддържана колата, но нали ти казвам, от скоростната кутия изте4е катран, та от дифа да е като ново маслото...

Колега знам, 4е трябва, и за това тръгнах да ги сменям (и на скоростната кутия и на дифа), ама това от диференциала беше като ново, за това питам. Исках да знам в какво състояние излиза маслото от дифа нормално, щото за кола от 98 да е като ново...Може би предишният собственик го е сменил (няма на4ин да го питам, не съм я купувал от България), като цяло е много добре поддържана колата, но нали ти казвам, от скоростната кутия изте4е катран, та от дифа да е като ново маслото...
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2