Младеж размаза приятелка с БМВ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Каквото и да разсъждавате едно младо и красиво момиче го няма вече, а за пореден път няма да има кой да понесе отговорността за това защо 20г дришльо за пореден път кара като луд, защо на този мост бабуните седят от години, въпреки, че са довели до не едно ПТП.
Шофьорът какъвто и да е все пак е млад човек и спомена ще му остане до живот, по- тежко наказание за него едва ли има.
Шофьорът какъвто и да е все пак е млад човек и спомена ще му остане до живот, по- тежко наказание за него едва ли има.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
BarniPPP написа:AGD написа:
Много по-важни от скоростта са опита и вярната преценка на ситуацията.
Бати исказването.Като караш с 200 и имаш 100 годишен стаж като шофьор и спукаш гума кво праим?
Или като имаш мноо опит ше я смениш в движение.
Айде не говорете простоии мама му стара.Фак е, че по-голяма част от катасрофите стават от превишение на скоростта-ама не с 5 км а с 55 примерно.
Другия фактор са и многото ями по пътищата,ама водеща е скоростта според мене.
Колега искам да ми кажеш колко от катастрофите при скорост 200 са станали от спукана гума , внезапно счупен носач или блокирали спирачки. С такъв проблем ще се пребиеш и със 100. А преценката на ситуацията ти трябва , за да не караш с 200 когато гумите ти са на конци.
Никога не съм казвал , че скоростта е без значение , но въобще не е единствения фактор за възникване на произшествие.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
и за това съветват да се кара според пътната обстановка, и аз казавм, че на бабуните не им е там мястото ама като ги има...<KrIs> написа:^
То е ясно, че скоростта винаги е причина за катастрофи, все пак законите на физиката важат за всички, но при тази катастрофа, това нямаше да се случи, ако не бяха бабунките на входа на моста, които са изхвърлили задницата и от там е загубил контрол над колата.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Пътната обстановка никога не е оправдание. Несъобразяването с нея е човешка грешка, която се плаща. При това цената зависи от скоростта. Само че "несъобразяване с пътната обстановка" и "превишена скорост" са две крайно различни неща. Все ми се иска малко повече да се насърчават шофьорите да мислят като карат, но не би. Скорост та скорост. За толкова време никой никъде не е намерил панацея за каквото и да било, хората обаче продължават да търсят. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
изглежда не е минавал 1 път с 200 от там щото всеки има идея ако мине толкова бързо през бабуна какво ще му се случи ...но този път е навил лекинко волана или техническото състояние на колата е било под въпрос.....винаги са ми казвали че БМВ не е кола за слаб шофер или учащ се дето не внимава.....сега ми казаха за една Е34 дето около владая се е врязала в мантинелата и то така че мантинелата е влезнала от едната страна и е излезнала от другата......
- Гост
-
Burningparis написа:изглежда не е минавал 1 път с 200 от там щото всеки има идея ако мине толкова бързо през бабуна какво ще му се случи ...но този път е навил лекинко волана или техническото състояние на колата е било под въпрос.....винаги са ми казвали че БМВ не е кола за слаб шофер или учащ се дето не внимава.....сега ми казаха за една Е34 дето около владая се е врязала в мантинелата и то така че мантинелата е влезнала от едната страна и е излезнала от другата......
БМВто поне има по-добра защита при удар-личен опит! Ако си с някоя "французойка"-оцеляването е доста по-под въпрос.Но тва не значи ,че си безсмъртен в него!А тва ква кола ше караш и как ше се удариш е въпрос и на шанс .
И с танк да си -може да се пребиеш../пак лично наблюдение/.
Последна промяна Гост на 06 Юни 2007, 15:04, променена общо 1 път
- Burningparis
- ентусиаст
-
<KrIs> написа:Семейството на момичето, ще съди младия шофьор. Относно скоростта, тя не е била повече от 120 км/ч, не се подлъгвайте от журналистите.
Видях БМВ-то наживо .... много грозна картина.
в крайна сметка какво е станало

- Гост
-
Burningparis написа:<KrIs> написа:Семейството на момичето, ще съди младия шофьор. Относно скоростта, тя не е била повече от 120 км/ч, не се подлъгвайте от журналистите.
Видях БМВ-то наживо .... много грозна картина.
в крайна сметка какво е станало
В крайна сметка....аз не се подлъгвам от журналистите,ма гледам снимката и остатъците от колата. Тва си е бая скорост ,квото ще да си говорим! 120 може да го пишат в протокола! Ма си е бая отгоре...
- Burningparis
- ентусиаст
-
SKISA написа:Burningparis написа:изглежда не е минавал 1 път с 200 ......
БМВто поне има по-добра защита при удар-личен опит! /.
има ама при 200 единственият ти шанс е да се търкаляш много с много еър бегове около теб ...един с една Х5 излетя от пътя с 220 и по чудо остана жив благодарение на това, че не срещна нито едно дърво и беше с колан ...иначе излетя заради аквапланинг на обратен завой на магистрала Тракия.
Питах какво е станало щото скоро четах в друг форум за едн астра дето беше останала без таван след гонка и ми се струва, че не е единственият случай завършил зле след гонки...
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
потресен съм от цялата тая новина
жалко за момичето ... Бог да я прости ... чета много мнения..чета, и наистина се убеждавам, че когато сме зад волана...трябва да оставим комплексите си вкъщи...а не да се правим на мъже .... ВИЖ КОЛКО МИ ВЪРВИ БМВ-ТО
да....ама с това никой не показва собствените си възможности, а тези на колата... то е ясно че БМВ-тата вървят... трябва да си наистина слабоумен да правиш такива простотии на пътя
все пак возиш себе си и приятелката си
наскоро преживях ужаса от катастрофите и още не съм се отърсил от шока ... никому не го пожелавам... внимавайте зад волана...съобразявайте се с пътните условия
П.С. нищо лично към никой, просто се замислете над думите ми. нека запазим нашия живот и този на нашите близки... все пак всички сме на пътя за да отидем от т.А до т.Б

П.С. нищо лично към никой, просто се замислете над думите ми. нека запазим нашия живот и този на нашите близки... все пак всички сме на пътя за да отидем от т.А до т.Б
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Приятел днес ми спомена,че рано сутринта на околовръстен път някакво БМВ се блъска в мантинелата(единствената за която се сещам е на разширението на бояна) и мантинелата излиза през колата...пътниците починали...колеги какво става по дяволите

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
БМВто поне има по-добра защита при удар-личен опит! Ако си с някоя "французойка"-оцеляването е доста по-под въпрос.Но тва не значи ,че си безсмъртен в него!А тва ква кола ше караш и как ше се удариш е въпрос и на шанс .
И с танк да си -може да се пребиеш../пак лично наблюдение/.
Приятел днес ми спомена,че рано сутринта на околовръстен път някакво БМВ се блъска в мантинелата(единствената за която се сещам е на разширението на бояна) и мантинелата излиза през колата...пътниците починали...колеги какво става по дяволите
какво може да става ... хората си говорят че БМВто било непробиваемо и много здрава и стабилно защитена кола и некои е зел та си е повервал че БМВ е колата на века и така ... решил е явно дали ние си говорим празни приказки или има нещо истина в тея думи ... та така нека да продължаваме да се надлъгваме колко са ни здрави БМВтата и някои супермен да земе да ни поверва и да си помисли че е безсмъртен