Хладилна кутия и БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Юни 2007, 10:01

Le Transporteur написа:
SKISA написа:...Иначе самата кутия не охлажда а само врътка въздуха с вентилатор. Консумацията явно не е голяма-само едно вентилаторче.

В това май не си сигурен,щото няма логика да вкарва по-топъл въздух отвън,ако ще е така по-добре само кутия без захранване.Сещам се за малките автомати за вода ,те също са с вентилаторче,но то вероятно охлажда някакъв топлообменник,за да охлади водата.. :idea:

Според мен вода и топлообник в тия кутии няма. Тва си е проста кутия с вентилатор.Верно е че може да вкарва топъл въздух/според мен го изкарва/ и не знам точно как го прави,но ако сложеш нещо топло вътре-няма да го охлади-само опддържа температурата.
Има и режим на топлене,който вече може би ползва някакви нагреватели и тогава вече наистина грее в кутията. За охлаждането ,обаче ,мисля ,че си е само вентилатора. Няма нито азот,нито фреон,нито вода....

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 06 Юни 2007, 10:44

SKISA написа:....

Имат алуминиеви блокове,които като се охладят от вентилаторчето излъчват доста хладен въздух ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Юни 2007, 12:34

не знам, моята хладилна чанта духа по-студено отколкото като си сложиш климата на макс ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 06 Юни 2007, 12:38

Защото чантите са с пелтие ( peltier) елемент. ТОва е плочка на която едната страна и е топла и вентилатора я охлажда, а другата страна и е студена и охлажда вътрешния обем.

Предишна

Назад към Извън Темата