Херц ESK 165 компонентна система

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Херц ESK 165 компонентна система

Мнение от kriso85 » 02 Юни 2007, 11:58

Та значи въпросът ми е следния. Един приятел си купи въпрсната компонентна система, на която дават 80вата реална мощност. Вързахме я директно към ЦДто. Ама той иска да я вържем към усилвателя, който е 4канален и му дават 80вата на канал / ТЪНДЪР/. Дали нема да изгърмят колоните, ако ги вържем към усилвателя :?: /ако се гледат цифрите не би трябвало, ама все пак компетенцията да каже 8) /
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 02 Юни 2007, 12:22

през усилеателя ама го настройвате да не ги дъни до край ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Re: Херц ESK 165 компонентна система

Мнение от Don_Mandragon » 02 Юни 2007, 14:56

kriso85 написа:Та значи въпросът ми е следния. Един приятел си купи въпрсната компонентна система, на която дават 80вата реална мощност. Вързахме я директно към ЦДто. Ама той иска да я вържем към усилвателя, който е 4канален и му дават 80вата на канал / ТЪНДЪР/. Дали нема да изгърмят колоните, ако ги вържем към усилвателя :?: /ако се гледат цифрите не би трябвало, ама все пак компетенцията да каже 8) /

Не се притеснявай "Тундера"( :D :D :D ) не е 4х80 реални,а някаде кам 4х40.Не 4е колонките са реално 80 вата ама на господата от Херц по им вярвам ;)Вързвай смело и не усилвай много баса за да не кривят много или стъпалото ако има тример за 4увствителност на входа го нямали малко и готово;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 02 Юни 2007, 15:01

kriso85 написа:Та значи въпросът ми е следния. Един приятел си купи въпрсната компонентна система, на която дават 80вата реална мощност. Вързахме я директно към ЦДто. Ама той иска да я вържем към усилвателя, който е 4канален и му дават 80вата на канал / ТЪНДЪР/. Дали нема да изгърмят колоните, ако ги вържем към усилвателя :?: /ако се гледат цифрите не би трябвало, ама все пак компетенцията да каже 8) /

Това 80 Вата не е реална мощност ,а мощност при която колоните биха издържали момент при достигането и ...... Но преди достигането и яко кривене нали се сещаш ,а иначе мисля че тея колончета все пак са по големшки и биха удържали усилвателче 2х40 RMS ;)

Иначе сам си направи теста както са вързани на ЦД-то усили и чуй как се чуват и как свирят това е 20тина вата РМС +- 5 вата и после сам си прави сметка как ще свирнат 4 пъти по-силно на 80Вата невъзможно е просто ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 02 Юни 2007, 15:22

Mario Pankov написа:На мен в Авител ми предложиха 180 ватов усилвател Аудисон за 250 ватов субуфер. Сам си прави сметка. Там са страхотни професионалисти и не се съмнявам изобщо, във това което са ми казали.

:lol: :lol: :lol:

Мощноста на един говорител се мери много трудно.Тогава единствения вариянт е да се довериш на данните които дава производителя.Но днешната пазарна политика не може да се довериш на никого защото пишат космчиески работи.Например в нас има едно изгоряло стъпало Платинум уж да го права.Такава боза е вътре да не говоря.
Мощноста на капака 2х150 а отзад ми се пули 20А бушон.Е как да си обясня 4е с 260 вата консумация от акомулатора то вади 300 вата,т.е тва грозно стъпало работещо в клас АБ с биполярни транзистори има КПД над 120% . Шанса :)
Друг пример 15'' Херц ЕС380(450 вата) на един приятел на 350 реални вата изгоря ама не само изгоря ами и направо му се стопи бобината.И го занесохме да го пренавиват и майстора вика "А ми те много 4есто идват при мен такива" Смяяятай :lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 02 Юни 2007, 15:40

Те ще са само за среди(имат си и филтърчета) ;) Нема да им пускаме максимална мощност, че на тия усилвател4ета ТЪНДЪР не им се верва мноу-мноу, мое да преебат хубавите колонки ;)
Мерси за бързите мнения 8)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 04 Юни 2007, 21:38

Пълно с бисери в тая тема...
За усилвателя е по-добре да е по-мощен от говорителите макар и да не го увеличаваш до край за да имаш качествен звук. Говорителите освен през техните филтри ги отрежи и на 80Хз (примерно) и от усилвателя и ще се очудиш колко мощност още могат да понесат преди да започнат да кривят!
П.С. А колегата дето ползва формулката ток х волтаж = мощност да сметне 40А бушона на Тъндъра (ако е модела който се сещам) и да прецени до колко са нереални 80те вата.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 05 Юни 2007, 17:23

някой от вас играл ли си е да гледа на осцилоскоп изходния сигнал от тъндъра ,казаха ми 4е имало проблем с едната полувълна след определено ниво на усилване става на трапец няколко децибела преди другата. демек единия полюс на захранването клякал преди другия :?:

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 05 Юни 2007, 21:19

Mario Pankov написа:
Nikolay1 написа:Пълно с бисери в тая тема...
За усилвателя е по-добре да е по-мощен от говорителите макар и да не го увеличаваш до край за да имаш качествен звук. Говорителите освен през техните филтри ги отрежи и на 80Хз (примерно) и от усилвателя и ще се очудиш колко мощност още могат да понесат преди да започнат да кривят!
П.С. А колегата дето ползва формулката ток х волтаж = мощност да сметне 40А бушона на Тъндъра (ако е модела който се сещам) и да прецени до колко са нереални 80те вата.

Пълно с бисери не бих казал, само един има за сега - твоят. ;) Не ми се спори с некомпетентни хора, така че ще си замълча.

Недей си мълча, а кажи с кое точно не си съгласен комепетентни :winky:
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

Назад към Car аудио и видео