Газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
L_G че трабанта си е кола !
Хем по голяма икономия хем на бенз
Иначе газта за мен е примамливо ама нямам намерения да слагам поне за сега 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Моята Е36 - беше на газ . Газовата беше "Ловато" /италианско/.
Монтираха ми го срещу басейна "Спартак". Много бях доволен от тая газова урадба. Вървеше си като на бензин въпреки , че не беше газов инжекцион и харчеше 10 ЛВ на 100 км. градско , и нямах никакви проблеми с нея.
Някои мога да си говорят , че не си заслужава на БМВ да сложиш газ , ама на 316i и 318i си заслужава , защото само харчат бензина , а не оправдават разхода с вървеж.
Монтираха ми го срещу басейна "Спартак". Много бях доволен от тая газова урадба. Вървеше си като на бензин въпреки , че не беше газов инжекцион и харчеше 10 ЛВ на 100 км. градско , и нямах никакви проблеми с нея.
Някои мога да си говорят , че не си заслужава на БМВ да сложиш газ , ама на 316i и 318i си заслужава , защото само харчат бензина , а не оправдават разхода с вървеж.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
///sasho написа:Някои мога да си говорят , че не си заслужава на БМВ да сложиш газ , ама на 316i и 318i си заслужава , защото само харчат бензина , а не оправдават разхода с вървеж.
Я не обиждай

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Да верно кво ще рече оправдаващ разход ? Колиците си вървят перфектно ! Това е малко сеедно да кажеш астрата като е по-бърза от 320ката че 320ката не си е оправдала 150те коня
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!
Я погледнете на какво се слага газ:
http://stargas-bg.com/installing
И все пак някой би ли споделил къде му е сложена Газ-инжекция.
http://stargas-bg.com/installing
И все пак някой би ли споделил къде му е сложена Газ-инжекция.
- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Те тея cayene нали ги карат по 2 години и ги фърлиат и минават на Q7 в момента те не са като нас да карат 1 кола с години
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
леле.. прав си... тия са ужасни после 6то "лъжел 4е каиена бил негов" докара ли са му го да сложи агу
А ина4е газта си е наистина примамлива о6те пове4е като ми се размотават 3 газови уредби и една метанова в сервиза и се 4удя каде да ги наредя
ако някои си търси.. да се обажда 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
и аз пак да питам какво става като се сложи газ?
4истят се дюзи?
двигателят се прецаква?
обяснете недостатъците моля ви!
то е ясно 4е плюса е само един - цената на газта
4истят се дюзи?
двигателят се прецаква?
- BMWm5
-
-
don_mimo написа:и аз пак да питам какво става като се сложи газ?
4истят се дюзи?
двигателят се прецаква?
ами.. има6 по бърсо износване на ризите ботала и сегменти има6 изгаряне на клапани и леглата стават на едни дупки и от там изди6а ако не е направене добра центровка на газ по4ва да гърми късат се гуфрета гърми кутията на филтъра при 320 събира6 клапите по пътя (ако ги намери6 пак добре ако не купува6..) зимата има6 ядове при палене замръзва изпарителя трябва да го полива6 с вряла вода... и така на татък ако има о6те не6то някои да ме допълни.. това са наи фрапира6тите работи които се слу4ват.Вярно е 4е и ако е лиголирана както трябва уредбата няма да има гърмежи и про4ие но това рядко става за6тото рядко се намират кадърни хора за да я направят но пък ако работи хубаво на газ няма да работи добре на бензин.. за това секи препоръ4ва газовия ижекцион .. там има6 дерекно вкарване на гаста индивидоално на секи цилиндър (4/6) и не се полу4ават детунации в колекторната система следователно има6 по добра работа на двигателя следователно,по голям КПД по малак разход и кажи ре4и върви колкото на бензин толкова и на газ и следователно гори толкова.Това е така за6тото ГИ се опралява от отделен бордови комп които се слага допълнително и работи успоредно с този които оправлява инжекциона следователно имаме то4но обугатена смес от въздух и газ лиголирана от дибитомера и след това от ламбдите (вси4ко тия истории трябва да се препрогамират при диагностиката) за това е толкова скъпе тая уредба, а при огикновеннтата барлива газова уредба такова не6то няма имаме една тъпа пло4ка която слагаме преди дибитомера изклу4ваме бенз помпа и казваме 4е имаме АГУ ... след това тая газ от изпарителя просто си те4е какда е засмуква се изгаря се горе доло след това прецаква ламбда сонда и се 4удим за6то гори толкова бензин.. сменяме гъфрета събираме клапи и т.н... За това толкова ги мразя тия АГУ-та по голяма глупос жабарите не можаха да измислят (ли4но мое мнение) тоя цикал е хубаво да го знаят хората които имат агу и е добре да се ориентират кам ГИ.. оспех от мен

БЕНЗИН

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
20лв 95=100km
20лв газ=180км
Говориме за 1.8is Ти си решаваш (ако си решил да я караш 500 000км тогава е твой проблем с дупки на бутала клапани и други
)
20лв газ=180км
Говориме за 1.8is Ти си решаваш (ако си решил да я караш 500 000км тогава е твой проблем с дупки на бутала клапани и други

- BMWm5
-
-
аз само казвам какви са последствията на don_mimo а специално моита ис-ка мн ме кефи и не мисля да слагам газ но не се знае