Електроника за впръскване на горивото при 325 TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Електроника за впръскване на горивото при 325 TDS

Мнение от Ивайло Илиев » 04 Юни 2007, 9:40

Някой би ли ми обяснил какво представлява електрониката за впръскване на горивото и къде се намира при 325 TDS. Гледах че на таблото има индикотор за ел. впърскването на гориво. Някой знае ли за какво става на дума :)
Спорни дни
Ивайло

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 04 Юни 2007, 10:00

За дюза №4 с кабела това ти е електрониката за впръскването, ако ти свети лампата колата върви в авариен режим!!!
За повече диагностика!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Потребител
Аватар

Мнение от Ивайло Илиев » 04 Юни 2007, 14:01

Не ми свети лампата за впръскване постояноо, но няколко пъти светва за малко време и огасва

Потребител
Аватар

Мнение от Дани » 05 Юни 2007, 15:03

Къде е тая ламба за впръскване на гориво?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS 96'

Мнение от Kiceto » 05 Юни 2007, 15:51

Ако не се лъжа е до лампата за подгревателните свещи при палене :)
Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 05 Юни 2007, 16:32

Kiceto написа:Ако не се лъжа е до лампата за подгревателните свещи при палене :)

Точно там е!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Потребител
Аватар

Мнение от iMOD » 05 Юни 2007, 17:01

Провери кабелчето на 6-та дюза дали е цяло (на 325TDS това е "умната" дюза"). При мен беше почти скъсано и при вибрация ми светваше за момент въпросната лампа. Също така може да прави лош контакт накрайника. Ако това не помогне отиди на диагностика както каза titikaka.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 18 Юни 2007, 12:03

Вчера като се прибирах към София колара взе да си подава яката газ на магистралата и веднага я изключих от скорост и се успокои, помислих че е от автопилота(карах с него), след километър две пак направи същия ефект и ми светна тази лампичка 'впръскване на горивото' и колата се изключи :evil:. Спрях поогледах колата но няма нищо нередно, качих се врътнах ключа и тя си запали от раз. Докато пристигна не се появи този проблем, тази сутрин ми направи пак същото, рязко надува газта натискам съединителя тя се успокоява и си угасва. Паля, пробва се един два пъти да подаде газта пак до дупка но се укроти само пак, и без да угасне.
Можели някой колега да обесни къде точно да проверя на 6-та дюза преди да съм я закарал на диагностика.
Мерси предварително

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Юни 2007, 12:35

На 6 цилиндровите тази дюза се намира на четвърти цилиндър :!:
на 4 цилиндровите на 3-ти :!:
Колегата дето му се е форсирала сама колата :arrow:
Погледни си потенциометъра на педала на газта :idea:
Може там някое кабелче да ти прави мизерия.
Няма как дюзата да накара колата да се реже до 5к оборота.
Може да стане от електриниката на помпата която е в горната част на помпата ( в нея влиза един дебел кабел).
Ма там по добре не пипай че после няма да можеш да я настроиш сам трябва стенд.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 18 Юни 2007, 13:41

А когато е светнала тази лампичка и колата е изгаснала, и после пак да си пали като че ли и няма нищо от какво може да е ? Иначе ходих до В. Търново и се върнах, не съм я ръчкал,всички показлци са както трябва, средно 100~110 km/h и климатика включен през цялото време.Разхода на горивото мисля че също е нормален. Може ли да е от самото гориво ?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 18 Юни 2007, 13:58

swh_bmw написа:А когато е светнала тази лампичка и колата е изгаснала, и после пак да си пали като че ли и няма нищо от какво може да е ? Иначе ходих до В. Търново и се върнах, не съм я ръчкал,всички показлци са както трябва, средно 100~110 km/h и климатика включен през цялото време.Разхода на горивото мисля че също е нормален. Може ли да е от самото гориво ?

Не е от нафта.Най вероятно е от тази дюза да ти е присветнала лампата.Но имай в предвид,че ако дюзата не бачка или свтне за повече време ще натрупа гршка в компа и ще мине в авариен режим.
Когато мине в авариен режим няма мощност горивото е по малко и дефакто нама как да развърти турбото и повече от 2к оборота не вдига колата.Разгледай кабела на дюзата може да се е протрил малко някъде и да окъсява,може да се е нанокрила буксата от някоя локва.
На мен ми се е случвало след пароструйка на мотора да ми свети после тая лампа и като покарам малко така и изсъхне изгасва.
Но тази лампа мисля че светва и за други неща така,че може и да е друго не дюзата.За последното не съм сигурен.Пробвай да си почистиш клемата на кабела на дюзата като за начало.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 18 Юни 2007, 14:37

мерси колега :yes: ще провера довечера, ако не се оправи утре ще я карам на диагностика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 18 Юни 2007, 15:06

тая лампа трябва ли да свети на контакт?

при мене мисля че е така и като заплая гасне

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 18 Юни 2007, 15:08

nandrolon написа:тая лампа трябва ли да свети на контакт?

при мене мисля че е така и като заплая гасне

Ми не светва за секунда и веднага гасне,ако осттане да свети има проблем :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Stefos » 26 Юни 2007, 0:14

Още при купуването на моята кола тая лампа светваше в движение от време на време. Това беше предшествано от загуба на мощност и ако не превключех на по-ниска предавка, колата гаснеше в движение. В същото време палеше трудно и на студено и на топло. В Н&Н сервиз ми откриха, че точно от умната дюза сълзи нафта (покрай кабелчето). От това системата нещо дърпа въздух и бъзика сумати неща. Нова дюза е около 900лв, обаче там я свалиха, разглобиха и намазаха със силикон и стана екстра. Сега не ми свети лампата и студена пали от поглед, топла още се замисля ама там е май веригата.

Следваща

Назад към E36