Газ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525д 2003 Автоматик

Мнение от L_G » 04 Юни 2007, 18:53

Колега за 4-5 месеца минах 10К+ и за това време единственото което смених що се отнася за газта са сменени едни свещи, дюзи не сам пипал(но съм съгласен че ако караш САМО на газ ще се запушат, което не мисля че е проблем защото и на бензин да караш пак ги чистиш) нито пак ремонт на двигателя, това за газта че скапва двигателите се разправя още от времето на жигулите.....аз до сега само съм чувал да разправят че от газ се прецакват но никога не съм срещал някой който да каже - ето строшими се колата от газта стана и това и това, ако има такъв нека сподели....всеки разправя газта това газта онова но 80% от хората който говорят нямат представа дали това е така или не но просто са чули нещо от някаде си.....та за тези 10К при разход 10 на 100 съм оставил към 1000 лв за газ ако карах на бензен щяха да са поне 2000....едвали има някой който ще се разсърди на тези 1000 лв излишък....дори и да се скапе двигатела аз за 2 години при сегашните цени на Е36-ците ще си избия парите за още една

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBkoo » 04 Юни 2007, 19:06

Не всеки е като вас газетата да ми гори по 20 на 100 бензин.И аз ще си взема е36 скоро и ще му сложа газов инжекцион.ГИ да излезе 1200-1500 лв че и повече да е.А ако си я карам на бензин (при разход 10 на 100) 120 пъти да заредя по 10 лв колко излиза "газета" ?При старото ми бмв за 3 месеца навъртах 10 000 км.С е36 не мисля да карам по малко или да я вадя 2 пъти в месеца обаче да съм газар като ми седи пред блока , така че всеки си избира какво да прави.Найстина при калпав майстор тази икономия после може да излезе солена но затова сме форум да си помагаме с съвети не да скачате всичките в/у някои който е решил да слага газ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 04 Юни 2007, 19:38

Някой да има някво инфо за "Бул авто газ" или там както му е името . Казаха ми 1100лв и два дни да им оставя колата ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 04 Юни 2007, 19:52

е не мога да ви разбера, почвам с това че карам на нафта и не бих си зел бензин еле па да му слага газ , ама какво толкова , това си е една посредствена / ве4е/ кола която всеки може да си позволи , бензина мина 2 лв , защо да не слагат газ хората - това дето казвате че караш бмв а не можеш да му сипваш бензин е смешно !!! това е смешна Е-36- ца , 6том имате толкова пари да давате 6то не сте с по нови БМВ-та ?????????????? :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от venci-bs » 04 Юни 2007, 20:06

Здравей те,колеги!
Искам да попитам само едно вапросче превържаниците на газ.Защо няма нито една марка кола излязла от завода производител само с газова уредба?!А иначе всеки решава какво да си прави колата;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 04 Юни 2007, 20:30

venci-bs написа:...
Искам да попитам само едно вапросче превържаниците на газ.Защо няма нито една марка кола излязла от завода производител само с газова уредба?!...

Има, има... :mhihi:
И чисто газови; и газ/бензин; и метан/бензин...
Да не говорим, че има даже едни модели 316g; 518g; 730g...
Това, че в началото на 90-те развита мрежа за зареждане на LPG по Европа имаше основно в Италия, Холандия, Русия и донякъде България, не значи че няма фабрични коли с алтернатива на бензина!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 04 Юни 2007, 22:29

зна4и казвате,ако сложа газ и си карам на газ/бензин смесено да ре4ем по дълго ще изкарат дйзите преди да се зачистят? други какви проблеми има свързани с газта. говорим за ги монтиран при добри специалисти както требва марка да ре4ем брц.
аз имам рено 11 и шкода на газ и да вика и на двете правих двигател,на реното наскоро му шлаифаха главата и сменяха гарнитура,а 6кодата основен ремонт отиде ... то това е относително,но която кола съм имал на газ все някакви проблеми ми е правила..та затова се интерисувам проблемите при бмв-та?
дюзи,клапани, какво още? глава?
да не стане така 4е ако сложа газ след година да се вкарам в приклй4ения и ремонтите да ми излязат колкото една нова е36 :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: газ

Мнение от bam-bam » 04 Юни 2007, 22:30

///MapTo написа:
bam-bam написа:не бе ама друго е да си на бенз ... голема гъзария е в днешно време и да караш 1-2 пъти в месеца ... ама нали е важно да имаш БМВ паркирано пред блока :mhihi: :mhihi: :mhihi:

така и така си тръннал,визирай някого... :roll:

няма нужда да визирам никого ... мина модата да си дупе с БМВ (всеки 3ти вече кара е36)... така че не виждам нищо лошо да си сложа на газ .. гърмело било не вървело било БМВ не е автомобил за ГАЗ .. айде бе кои я роди тая уникална мисъл ? някои болен мозък или как ?!
или какво като не е на бензин не е д0пе ли :mhihi:
при тая цена на бензина секи има право да си кара с каквото иска
така че вместо да го плюете може да приемете факта че ако бензина стане 5 лв а газта левче може и вие да си сложите ... д0петата на бензин дет са (пак не визирам никои ) и да дадете някои съвет на човека ... а не да ми киселеете и да се праите на оборотни , все пак форума е УЖ да си помагаме или съм се объркал пак ... а може ли да пиша в него щот нямам БМВ на бензин ? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 05 Юни 2007, 10:01

Значи и аз ще взема отношение за газта. Преди две години си взех Е36 318 с газова уредба. В началото по колата единствения проблем беше двигателя по каросерията всичко си беше перфектно с бели мигачи отпред и отзад стоповете, джанта перфектна с капачки направо кукла колата за 93' г. доста екстри климатроник, шибидах, твърдо окачване, борд комп. ел. пакет и др. Та спазарих се за цена пониска от нормалните цени за колите по онова време заради мотора, което мен не ме плаши щото си прая аз нещата и недавам за майстори много много. Поправих стандартните неща за мотора кобилици и повдигачи и мотора заспа от към шум. Единствения проблем беше с неравномерния празен ход на бензин! Майсторите дето са слагали газовата видимо си лечеше ,че са били парлапани и неразбират много. След поправките които направих сменяне мястото на изпарителя и посоката му, а след няколко месеца и изпарителя. Оправяне на стъпковия мотор който беше прекъснат с реле когато работо на газ, което го правят и други хора на колите си и което не е правилно (мога да обясня защо), горе долу колата ми заработи на газ. На бензин съм възтановил цялата система от маркучите до дюзите, сега си работи горе долу добре на бензин и на газ. В момента имам един проблем с работата на бензин когато е запаля топла и е карам на бензин докато разбера от къде е.
Та за обобщение ако искате колата ви да е работи перфектно както съм например аз когато и има нещо немога да заспя вечер.

.....следва продължение...
Последна промяна Se7ven на 05 Юни 2007, 10:59, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 05 Юни 2007, 10:50

Идеята е, че колата може да работи и на газ говоря за обикновенна газова монтирана добре, но разходите по подръжката се вдигат защото газовата си е по претенциозна към филтри, свещи, дърпане на въздух от някъде, кабели, дистрибуторна капачка, палец и ако не ви са сменяни скоро и сложите газова скоро ще се наложи смяната, също така и гърнетата тръгват махане на катализатор, замяна с резонатор (всяка година или 30-тина хил. км.) смянана задно гърне...... и от там тръгва газовата скапа всичко!!! Икономия се постига не наполовина както ги смятатат някой!!! Но едни 50% икономия като цяло има. Има и малко време което трябва де се отдели за горе споменатрите процедури. Друг е въпроса, че със слагнето на газвата се вдигат километрите за пробега и вече се гледа с друго око на разтоянията от там разходите за гориво или остават същите или малко се вдигат, тези мои наблюдения и изводи съм направил с две години каране и около 55 хил. километра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 05 Юни 2007, 11:02

Se7ven написа:Идеята е, че колата може да работи и на газ говоря за обикновенна газова монтирана добре, но разходите по подръжката се вдигат защото газовата си е по претенциозна към филтри, свещи, дърпане на въздух от някъде, кабели, дистрибуторна капачка, палец и ако не ви са сменяни скоро и сложите газова скоро ще се наложи смяната, също така и гърнетата тръгват махане на катализатор, замяна с резонатор (всяка година или 30-тина хил. км.) смянана задно гърне...... и от там тръгва газовата скапа всичко!!! Икономия се постига не наполовина както ги смятатат някой!!! Но едни 50% икономия като цяло има. Има и малко време което трябва де се отдели за горе споменатрите процедури. Друг е въпроса, че със слагнето на газвата се вдигат километрите за пробега и вече се гледа с друго око на разтоянията от там разходите за гориво или остават същите или малко се вдигат, тези мои наблюдения и изводи съм направил с две години каране и около 55 хил. километра.

:OT:
Може ли да вметна, че 50% са си баш наполовина... :uups: :mhihi:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от Se7ven » 05 Юни 2007, 11:10

Айде сега на 10 лв. = 100% нали , 50 % от 10 лв. = 5 лв.
Когато икономията е 100 % е 10 лв. + 10 лв.
Когато икономията е 50% е 10 лв. + 5 лв.
50% са половината от нещо, когато е икономия е половината плюс нещото!

Аватар
Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
Мечтае да кара: м6

Мнение от BMWm5 » 05 Юни 2007, 12:05

Бензиновия двигател на сяка една кола е проектиран да работи само на бензин!Останалото се нари4а българска работа 6то в германия никои не кара на газ?Но пак аз като българин 6те кажа "ние не сме виновни оправниците ни са виновни 4е ни е толкова скъп бензина" как може бензина от 1,20 да отиде на 2,20? какво става?За6то никои ни6то не предпие?В някоя друга държава или вси4ки 6те се дигнат или никои няма да слага бензин и няма как да не го върнат на старата цена.А тук ние от си4ко разбира6тити и наи умните казваики германците са малумни и 5 лв да ни направат бензина пак 6те си сипваме или слагаме тъпите жабарски уредби и ни идва много ефтинко... Докато не се събудят си4ки докато е о6те време 6те разправяме е36 се кара на газ не на метан...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Юни 2007, 12:34

съгласен съм с теб динякаде ама ти вярваш ли си че може да се стигне до стачки,протести и тнт.на мен не ми се вярва а и не смятам да ставам роб на колата че всеки път да си правя тънка сметка ся ако сипа за еди колко си 95 ще мина еди колко си разтояние ама пък ако сипа 100октана пък ще мина не знам си кво!!ако карах 2000+година кола за 20хил+лева да нямаше дая правя тая интервенция с гаста ами щях да си зема дизел!което пак погледнато реално допреди 10г всеки си мислеше че дизела е ебати ташака и ства само за товарни коли а ся кво става сички производители яко наблягат на нафтата и защо?ами сигурно не е от любов към дизела ами явно и там на запад не са такива гъзари кат нас ,,които освен на бензин няма да карам на друго,,ами гледат кое ще е по евтино и изгодно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525д 2003 Автоматик

Мнение от L_G » 05 Юни 2007, 13:45

:OT: Никой от оправляващете не го е еня зя никой от народа.....Стремели сме се да достигнам европейско ниво, да цените и начина на живот почти го е достигнал за разлика от заплатите.....как е възможно пенсиите от германия с тяхната пенсия да си позволят почивка на сланчев бряг а млади хора с по няколко висши да не могат да си позволят дори и в най-закътаното място на морето да отидат..................

Що се отнася до бензина тия ни обявиха е*ати цифрата, а за тези с нафтовите горелки казаха че вървели дори и с опотребявано олио но проблема бил с кучетата и котките че ближели ауспуха на колата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна L_G на 05 Юни 2007, 16:57, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E36