Европата
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Ако има спад в бизнеса, то какво да кажат хората на държавна работа(изключвам управляващите и всички свързани с тях)...
Както е тръгнало скоро може и от глад да се мре

Както е тръгнало скоро може и от глад да се мре

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Burningparis написа:...
Позитивното развитие на бизнеса се вижда не от глада за кадри и повишените на разходите за реклама и печат!!!! а от общото повишението в жизнения стандарт на хората...пак те питам, освен че караме БМВ-та на по 200 години, плащаме 2лв за литър бензин, бухаме яко кредити и лизинги, едно хубаво ядене навън ти е поне 7 лв и тенденцията е разходите да се повишават а заплатите не ... къв е тоя тренд в бизнеса....
С думи прости и желязна логика пак ще кажа,че щом работата на печатниците скочи много,значи бизнеса е скочил също толкова.
Пример прост: Предприятие Х произвежда олио,продажбите растат и съответно нуждата от етикети също. Ферщеен? Как продават повече,ако не се е вдигнал стандарта на хората питам? /само риторично разбира се/.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Заплатата /непроменена/ все повече не ми стига, въпреки че все повече се ограничавам от много неща. Добре поне колата е здрава и не ме вкарва в харчове 

only rear wheel drive
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ами днес ходих на панаира на книгата... бедно и постно в сравнение с предишни години
... на къде отиваме, вие си мислете... 

Burningparis написа:....
Не знам до колко си запознат с факти, че повечето сериозни големи компании от БГ произход са на политици, бивши мутри( спортисти, ченгета), синове и дъщери на генерали и комуняги...
....
С това съм напълно съгласен (т.е. сигурно съм "запознат с факти"

Само един пример: Имам приятел собственик на транспортна фирма. Има няколко нови камиона (на лизинг) и с тях доставя стройтелни материали. Камионите са супер, имат си и кран и няма никаква хамалогия в работата. Заплата е около 1200лв и не може да намери шофьори. Колко бяха заплатите за подобна работа преди 5 години, когато НАТО и ЕС бяха далеч?
- Burningparis
- ентусиаст
-
NeoPrint написа:Burningparis написа:...
Позитивното развитие на бизнеса ....
С думи прости и желязна логика пак ще кажа,че щом работата на печатниците скочи много,значи бизнеса е скочил също толкова.
Пример прост: Предприятие Х произвежда олио,продажбите растат и съответно нуждата от етикети също. Ферщеен? Как продават повече,ако не се е вдигнал стандарта на хората питам? /само риторично разбира се/.
добре Пич, не съм сляп за това, че в определени сфери има подем (мога да ти изброя поне 20 фирми с оборот над 10 мил лева дето имат 10% ръст в продажбите за 2006 ама сме в ЕС от 2007) обаче и малко по нагоре хората ти го казаха а и аз също че парите почват да НЕ стигат все повече защото темпът на нарастване на заплатите е по-малкак от този на цените. Ето бензина е скочил с 40% от началото на годината а от него зависи всичко що е превоз и тн, съответно оказва влияние или в повишение на крайната цена на продукта или в профит марджина на компанията. А за олиото ...ми ако искаш ще разбера кои колко продава, възможно е вече по-евтино олио от турция примерно да не се внася заради ЕС и да са заели по-голям ниша. А и не помня добре ма май стандарта се гледаше по потреблението на вида стоки и то не тези от първа необходимост...
Ферщеен? - wtf?
Последна промяна Burningparis на 03 Юни 2007, 13:04, променена общо 1 път
- Burningparis
- ентусиаст
-
ivan1979g написа:Burningparis написа:....
Не знам до колко си запознат с факти, че повечето сериозни големи компании от БГ произход са на политици, бивши мутри( спортисти, ченгета), синове и дъщери на генерали и комуняги...
....
С това съм напълно съгласен (т.е. сигурно съм "запознат с факти"), но не виждам какво общо има това с приемането ни в ЕС. Нали не искаш да кажеш, че ЕС е виновен, че комунистите и мутрите управляват страната
Нали темата беше какво се е променило след 1 януари. Аз казвам, че положителните неща тук са благодарение на ЕС и НАТО. ВЪПРЕКИ КОМУНИСТИТЕ И МУТРИТЕ, НЕЩАТА В БГ СЕ ОПРАВЯТ (много бавно за съжаление) БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРИЕМАНЕТО НИ В НАТО И ЕС.
Само един пример: Имам приятел собственик на транспортна фирма. Има няколко нови камиона (на лизинг) и с тях доставя стройтелни материали. Камионите са супер, имат си и кран и няма никаква хамалогия в работата. Заплата е около 1200лв и не може да намери шофьори. Колко бяха заплатите за подобна работа преди 5 години, когато НАТО и ЕС бяха далеч?
брат съгласен съм , нямах това предвид което тълкуваш, исках само да кажа, че ред фирми не са мерило са бизнеса поради факта че си намират пазари и финансиране по начин , по който обикновена фирма няма да бъде допусната.....
а как ше работат за 1200 лв .....ми те 1200 като ти вземат данаци стават 850....горе съм ги разбил за какво стигат. работил съм в транспортна фирма и имам идея как е там, имам и приятел които ми е казвал колко му е разхода за всеки камион и колко трябва да изкарва за да е вс ок...и аз се надявам че с ЕС и НАТО, лека полека ще се нормализират нещата и аконе ние поне децата ни да живеят нормално...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
ние(бг народа) сме възпитани да сме доволни на малко и така стотици години-малки жилища,малки улички,малки коли,малки заплати....
кво се оправя държавата незнам-дупки,мръсотия,простотия,мизерия,чалга,цигания!
и голяма работа е като идеш до морето-все едно си се качил на луната(тва за средния българин)!
хубу мръднала работата на печатниците,ама тея фирми дет рекламират дали са вдигнали заплатите с некви 20% или печалбата е отишла за нови коли и парцали на к**ва!!!
още сме много гладни.....
и голяма работа е като идеш до морето-все едно си се качил на луната(тва за средния българин)!
хубу мръднала работата на печатниците,ама тея фирми дет рекламират дали са вдигнали заплатите с некви 20% или печалбата е отишла за нови коли и парцали на к**ва!!!

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- TheBlame
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше e34 520
- Мечтае да кара: E34 535
Re: !
pavlin_e30 написа:ние(бг народа) сме възпитани да сме доволни на малко и така стотици години-малки жилища,малки улички,малки коли,малки заплати....
ето един човек дето да каже истината която хич не е цветна ...

За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ
Алчността убива всички !
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
pavlin_e30 написа:....
Е тука си адски прав. И в печатниците не са мръднали заплатите от 6 години с повече от 200 лв. А работата се е учетворила

- Burningparis
- ентусиаст
-
NeoPrint написа:pavlin_e30 написа:....
Е тука си адски прав. И в печатниците не са мръднали заплатите от 6 години с повече от 200 лв. А работата се е учетворила
не само там брат, не само там .... и в банките е същата работа... за да мръднеш на по-висока заплата требе да бегаш у друга или не знам какво нещо да си красива п-ка и да се ш-аш с шефа.....
- Гост
-
бе като чета темата имам чуството ,че печатарския бизнес е в потребителската кошница....
и половината форум бачка там! верно е ,че рекламата гълта средства ,когато има пари и в бизнеса като цяло ,ма не е изцяло меродавна! в сферата ,в която работя се усеща спад! международен транспорт и логистика! уж да се кара повече като няма граници,уж да се дръпне напред,ма нещо не става работата. ластик ли ше правим ,що ли...!?!? първо малко надолу ,па после вече да дръпнем нагоре!?!? при мен нещата засега са по-зле от миналата година! добре ,че съм си накупил нужните неща по време на предприсъединителния период...
гърците ми разправяха преди години ,че са си живели най-добре точно преди да ги присъединят! после настанала касапница,та поне бях подготвен психически!

гърците ми разправяха преди години ,че са си живели най-добре точно преди да ги присъединят! после настанала касапница,та поне бях подготвен психически!
- Burningparis
- ентусиаст
-
преди години работех в Kuehne & Nagel ...от там имам доста приятели дето се занимават с logistics...специално от един от тях съм чувал точно това което казваш за гърците...
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2