Кофти тръпка - отвори ми се капака при 140 км/ч!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Кофти тръпка - отвори ми се капака при 140 км/ч!

Мнение от kagebista » 03 Юни 2007, 9:10

Еми стана това, което трябваше да стане, въобще мамата си джаса :shock: Пораженията са напълно смачкан капак и предния джам на сол. Та питането ми по тоя въпрос е да ми дадете ориентировъчни цени за преден капак и предно стъкло. И дали стават от всички модели Е36. Моето е компакт. 10х

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 03 Юни 2007, 10:06

извини ме, но ми е интересно как ти се е отворил капака, ако си го бил затворил ? Аз лично съм си забравял веднъж отворен капака и куката която всъщност е нещо като предпазител го държеше, докато се усетя. Така поне 15-20 км.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 03 Юни 2007, 10:06

кофти е тръпката и при мен стана само че с старата Е28 и то при 200км ама бях на небето в тоа момент и всичко мина благополучно с приземяването :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 03 Юни 2007, 11:07

Наистина и на мен ми е интересно как се е отворил, ако е бил затворен?
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 03 Юни 2007, 12:06

освен всичко това той е под наклон спрямо въздушния поток и силите на притискане са бая прилични при 140 и би трябвало да го държът затворен ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti

Мнение от Milcho » 03 Юни 2007, 12:43

Един друг колега, също с E36 компакт, беше писал, че му се е случило същото....отворил му се капака. Беше писал и каква е причината (май в куката, ама не съм сигурен). Само дето немога да се сетя кой точно беше, а и не намирам темата :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 03 Юни 2007, 13:10

Причината за отварянето е, че не е бил затворен както трябва. По прицип много лесно се затваря с леко натискане, но ето че тоя път това ми изигра лоша шега. Темата я пуснах не за да дискутираме законите на физиката, а да ми кажете ориентировъчни цени на потрошените компоненти и дали са взаимозаменяеми. Това, което ме интересува е написано в първия пост.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Юни 2007, 13:44

Предния прозорец е 140лв нов в Кобра. http://www.autoglass.bg
Предния капак от седан е същия като на компакт.
Нямам идея колко пари е нов,но по-добре втора употреба оригинален от колкото нов интеркарски.Ако искаш да не става на дупки от градушка :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 03 Юни 2007, 13:48

Сещам се за колегата с червения компакт,при него беше същата случка.Проблема му беше че осигурителната кука,е била клеясала и не се е движела свободно под въздействието на пружинката и е била останала в отворено положение.Напълно е възможно при недобре заключени механизми да се отвори капака,достатъчно е открехване под действието на пружините,оттам нататък насрещния въздух си знае работата.. :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i Turbo
Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.

Мнение от VENBO » 03 Юни 2007, 14:49

kagebista написа:Темата я пуснах не за да дискутираме законите на физиката, а да ми кажете ориентировъчни цени на потрошените компоненти

Колега, тук преди всичко си помагаме-та като те пита някой нещо може с две думи да обясниш-интересува ни как се е отворил капака, за да знаем какво да правим за да не се случва това повече, така че недей се ядосва. :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

с

Мнение от krasi_bmw » 03 Юни 2007, 18:07

Първо си отравете куката да се движи свободно ,ако е клеясала ,особено немските и австрииски коли които са били доста на сняг и луга.Ако работи нема начин да се отвори -това и е работата .Също ако нее регулирана и не законтря в маската.2 самите ключалки се регулират по отделно,треа да влизат точно в дупките .3 наи -важно жилото също се регулира на 2 места ,съответно 2ключалки,трябва да са хлабави дотолкова че резето -контрата на клю. при отворен капак да се прибере до края в каналчето ,зада держи яко иначе от вибрациите се отваря и дане отхлабите много че нема дасе отвори капака.НО АКО СИ ПРАВИТЕ ЕКСП. И НЕ РАЗБИРАТЕ МОЖЕ И ДА ГО РАЗРЕГУЛИРАТЕ И ДА СТАНЕ ПО ЛОШО.

Назад към E36