за климатроника с врътките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
за климатроника с врътките
Колата е 318ис 94 год
Има си климатроник с врътките
Ама не мога да разбера как работи
правя го на двете врътни да духа топло на 24граду и не почва да духа докато не завъртя на централния въздуховод от студено на топло
Така е и на обратно трябва да върна на студено от централния че да почне да духа студено без да е от зна4ение ква е темп от врътките !!
Има ли нещо бъгъво или е така !
Има си климатроник с врътките
Ама не мога да разбера как работи
правя го на двете врътни да духа топло на 24граду и не почва да духа докато не завъртя на централния въздуховод от студено на топло
Така е и на обратно трябва да върна на студено от централния че да почне да духа студено без да е от зна4ение ква е темп от врътките !!
Има ли нещо бъгъво или е така !

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Не наред ти е колата. Завърти да духа към стъклото и ще си работят градусите без проблем. Централния отвор е нещо като обикновенно парно но ако вклучиш примерно на студено и натиснеш снежинката ще си духа охладен въздух от климатика. Също ако завъртиш шофьорската врътка в крайно ляво или дясно положение ще духа и на двета страни еднакво, то се и осеща когато е в крайно положение има малко съпротивление.
- avox76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '95, 320i, Touring
Ми то и на климатика с електронния панел на управление е така, и изобщо на всички климатици, не само в колите. Иначе от къде да знае на теб дали ти е топло или студено
Зимата си го пускаш на 24 градуса на топло и той духа топло, докато направи температурата. Лятото понеже не искаш да изстиваш си го пускаш на 24 градуса, но на студено и той охлажда докато достигне температурата. Не зная дали и в колите на по 2-3 години е така...може и да са измислили по интелигентни системи 

- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
А тоя климатроник с врътките как се сваля и коп4ето за легулиране каде да духа на жило ли е и може ли да се смени с тоя дето е с дисплеи?Или изоб6то как стажа тая цялата врътка?
swh_bmw написа:то интелигентната система е един температурен датчик за външната температура(би трябвало да го имаш в климатроника) и спрямо нея да си регулира. А да ли е направено така незнам.
тоя датчик не е ли за вътрешната температура и като я достигне спира да охлажда или респективно затопля. намира се до другите копченца на климатроника
тоя датчик не е ли за вътрешната температура и като я достигне спира да охлажда или респективно затопля. намира се до другите копченца на климатроника
отговора ми беше заради интелегентната система,
....Иначе от къде да знае на теб дали ти е топло или студено Зимата си го пускаш на 24 градуса на топло и той духа топло, докато направи температурата. Лятото понеже не искаш да изстиваш си го пускаш на 24 градуса, но на студено и той охлажда докато достигне температурата. Не зная дали и в колите на по 2-3 години е така...може и да са измислили по интелигентни системи
на дигиталния климатроник колкото разбрах отчита на 4 места вънка,вътре,ляво и дясно.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20980
А този с врътките има само вътре(все още не съм разбрал ако има един датчик как се определя двузоновата климатизация).
А тоя климатроник с врътките как се сваля и коп4ето за легулиране каде да духа на жило ли е и може ли да се смени с тоя дето е с дисплеи?Или изоб6то как стажа тая цялата врътка?
по принцип не е на жило, даже и ти може да го усетиш как работят моторчетата като сменяш позиции(услушай се на тихо). Но дигиталния се нуждае от доста повече сигнали и датчици(прочети темата в горния линк има и други доста изписани неща в форума)
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Ах няма жило, ей хелпъри..
Климатроника с врътките има жило, което управлява механично някои от клапите, и едно бутонче отвътре, което се натиска от една гърбичка на оста на врътката с позициите, която управлява по-отдалечените-електронни клапи. Така наизуст не помня кои клапи точно се управляват от жилото, но явно повечето са с него, защото има само едно бутонче за електрическите, т.е. само логическо ДА/НЕ ..

Климатроника с врътките има жило, което управлява механично някои от клапите, и едно бутонче отвътре, което се натиска от една гърбичка на оста на врътката с позициите, която управлява по-отдалечените-електронни клапи. Така наизуст не помня кои клапи точно се управляват от жилото, но явно повечето са с него, защото има само едно бутонче за електрическите, т.е. само логическо ДА/НЕ ..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
да мерси колега за линка понау4их не6то ново но не ми стана много ясно възможно ли е това някои правил ли го е и много ли е сложно питах един AC техник у6 много добър но в последствие от разговора ни се окоза 4е тои не бил по "жиците" както тои де изрази като "професионалист" говоре6е ми 4е трябвало сигорно да се сменят си4ки въздуховоди и т.н Има ли истина в това?Пак ме е яд колата е със 2-та аир 95 я водят 6то са и сложили тоя климтр с врътките нз.
Ах няма жило, ей хелпъри..
сори ако съм подвел някой, просто като сменям позициите и като чувам звуци от моторчета ми се стори така.

сега и аз като се разрових видях една тема и там си пише че е с жила
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=50383&highlight=%EA%EB%E8%EC%E0%F2%F0%EE%ED%E8%EA
и тука
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=48244&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EA%EB%E8%EC%E0%F2%F0%EE%ED%E8%EA&start=0
и много други се откриват с търсачката
11 мнения
• Страница 1 от 1