Отново за таблото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 31 Май 2007, 21:41

По принцип прави каквото може за да поддържа зададената скорост на която предавка и да си (над 40 км/ч). Ако караш на 5 с 90 км/ч на някое стръмно място виздаш как разходомера започва да качва до 15 лт/100 и си намаляваш предавката, и обратното пак с 90 но си надолнище виждаш как изцяло спира горивото но скороста се увеличава и пак ръчно си превключваш 8) .

Иначе относно таблото, над краката(под волана) има стотици жици може ли от там да идва прекъсването. Защото се си мисля че ако е от самото табло не би трябвало да прекъсва чистачките(за темпомата незнам от къде чете информацията за скороста).

Потребител
Аватар

и моето

Мнение от Sa6o1 » 31 Май 2007, 22:37

и моето прави същите номера,първо ми изчезваха всичките уреди без лампите,а после проработи само скоростомера но на дисплея ми излязаха 6 (PPPPPP)казаха ми,че е някакъв чип в главната платка на таблото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 31 Май 2007, 23:01

Добре де този чип може ли по някакъв начин да спре захранването на чистачките(обясниха ли ти повече неща).

Потребител
Аватар

Мнение от Sa6o1 » 31 Май 2007, 23:28

при мен чистачките работят и не съм питал за това,но сигурно има връзка с таблото,защото една от степените е направена,така че като тръгнеш чистачките автоматично се включват и е възможно да са свързани със скоростомера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 31 Май 2007, 23:35

да и това е вярно не обърнах внимание на коя степен беше :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 01 Юни 2007, 8:02

Вие поне имате късмет,че после нещо проработва при вас, при мен както си карам и всичко по таблото отказва, само контролните лампи работят и за да оправя това трябва да откачам акумулатора за няколко сек. но след време пак става същото, даже ми се е случвало след 5мин да спре пак да работи вече не знам какво да правя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 01 Юни 2007, 11:13

Значи според фактите(колкото разбрах) ако проблема е в таблото : Данните идват в таблото(за скороста) и от него си четат останалите уреди(чистачки, темпомат). След като откаже таблото отказват и тези уреди. За темпомата ми се вижда разумно но за чистачките понеже ако няма скорост би трябвало да си го приеме като 0 км/ч и да си продължи поне с интервали. А те като спират ми се струва от някъде тотално да прекъсва захранването към тази част на колата. А от друга страна ако прекъсва захранването не би трябвало да рабори и осветлението на таблото(което си работи както трябва заедно с показалците за акумулатора и налягане на маслото).
А някой знае ли от трите букси които се поставят отзад кои жици са за захранването и да ли има повече от една жица да протичат 12 волта(например за осветлението, акумулатора и показалеца на маслото някво захранване и за останалите).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 02 Юни 2007, 0:31

Явно няма да мога да се зборя с проблема :evil: .
Да попитам, на моето табло скоростомера е до 220 км/ч като търся друго трябва ли да внимавам и за това, или само за оборотомера да е от шестак и да е дизеловски.

Предишна

Назад към E36