Вкарахме се в приключение :)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Вкарахме се в приключение :)

Мнение от TheBoss » 01 Юни 2007, 14:25

Абе нашето семейство е много странно. Мине не мине и се вкараме в някое приключение. Добре, че сме веселяци и приемаме нещата от смешната им страна. Преди време имахме морско прасе(интересното е, че няма нищо общо нито с морето, нито с прасетата). Имаше си гадта аквариум, в него къща, стълба опряна на стената за да се качва на покрива(удобен способ за увеличавне на квадратурата на дома, вижте по американските филми все си правят спалните на някаква платформа). И там закачена поилката. Това приспособление е една обърната наопаки пластмасова бутилчица с тръбичка, втъкната в капачката и ще изиграе важна роля в понататъшната история. Та тази свиня обикаляше с нас пътищата на Родината. Имаше си даже и походен аквариум. И нали е морска свиня, водихме я и на море. Както и да е, разделихме се с прасето. Причините няма да ги споделям тук, твърде лични са. :twisted: Синът ни, Ради, от малък си пада по всякакви дзверове. Щом се движи, а още по-добре да пълзи, представлява интерес за него. То не бяха гущери(от тук се роди лафа: мамо, дръж ми гущера[вади гущер от джоба си] за да се обуя), не бяха жаби. Една година напълни аквариума с попови лъжички за да следи развитието им. И напролет имахме 10 жаби на балкона. После в час по природознание обяснявал на госпожата, че опашките на поповите лъжички не падат, както твърди тя, а се срастват с тялото. Както и да е, това предисловие беше за да разберете каква лудница е у нас. Около година бяхме само "на жаби и гущери", но преди около месец при една разходка в парка децата попадат на един изпосталял таралеж. И както сигурно се досещате, той се настанява в опустелия аквариум. Купува му се талаш, поилката се прибира, защото тарльовците пият вода от паничка(тук е мястото да спомена, че имаме опит и в отглеждането на бодливци - този е третият пребивавал у нас), изкъпва се в банята за да се отърве от бълхи, кърлежи и други подобни твари. Хапна саламец(това за бодливците и ябълките е легенда, само по детските книжки има подобни взаимоотношения между животно и плод) и легна да спи. Хубаво, обаче тарльо е нощно животно и някъде към 2-3 часа се проявява. Ако не знаете таралежите са големи бързаци. Както ги гледате тромави, тичат доста бързо и се катерят като алпинисти. Та нашият решил, че аквариумът е тесен за неговия кръгозор. Как точно се е справил с хлъзгавото стъкло не знам, но всички се събудиха от едно "ТУП" и той вече беше навън. Нощта премина в посменно пазене на аквариума, а на другия ден вече беше на свобода. Парк голям, все ще си е намерил другарче. Добре, обаче родженният ден на Ради наблжава и той заявява: искам за подарък домашен любимец. Хубаво, но какъв? Ами, плъх. За тези, които не знаят, плъховете са два вида: ратус норвегикус(още му казват сив канален плъх) и черен (американски) плъх. Е, ние се спряхме на норвегикус. Поръчахме го и ден преди рожденния ден ни донесоха няколко за да си изберем. И ние се спряхме на този прекрасен женски екземпляр(бях настойчиво убеждаван, че още е много млада и със сигурност не е бременна, дано да е така).
Изображение
Изображение
Настанихме я във вакантното жилище, даже поръчахме дядото от Търново да донесе хамстерско колело. Да, ползваме го, но не за фитнес, а за спалня. Плъхът е много интересно животно. Социално, като човека. И както каза един мой колега, биолог по образование, след време плъхът ще започне да се мисли за човек(горкият Дарвин, май ще разбием теорията му на пух и прах). Е, за сега още се мисли за плъх и се държи като такъв. Но пък бързо се сприятелява с хората, като влезнеш в стаята не се крие, като се подадеш ръка идва и почва да я души или ближе. Абе атракция си е. От няколко дена е толкова самоуверен в къщата си, че започна да стои прав подпрян на стъклото или да се хваща с предните лапички за конструкцията, която крепи поилката към ъгъла на аквариума. Ако не знаете, плъховете са единствените животни осен приматите, които имат опозит, т.е. пети пръст, който е срещу другите. Като нашия палец. И това им позволява много дейности като хващане, катерене и т.н. И вчера през нощта да вземе и да излезне от аквариума и да изчезне :), а аз на работа. Звънят ми и разправят че : The rat goes underground, т.е. влязъл под дюшемето :) Заложили му на дупката при тръбите за парното салам направили стълбичка от книги за да се прибере, ако ожаднее :) Обаче вчера заранта се прибирам и плъха още го няма, гледам в дупката дето се предполага, че е влязъл - има непокътната пайжина. Ясноооооо, поне не е под дюшемето. Припонмям си основния закон на физиката, че ъгълът на падане на светлината е равен на ъгъла на отразяване, взимам едно огледало и фенерче и почвам да лежа по земята. Слагам огледалото зад секцията и светя в него. Зад гардероба - нищо, зад контейнера на бюрото - нищо. Светвам зад малкото гардеробче и опалааааааа, едни очи светят насреща ми. Взимам една пръчка от преди 20 години, ако се сещате пластмасовите кантове на ученическите бюра, като го махнеш и има една тънка част, ние я режехме и я ползвахме за тънка шибалка. Почвам да бъркам отзад, Стеф пази да не тръгне към контейнера, обаче гадта не мърда. Изведнъж Ради вика: ОПАШКААААААА Поглеждам, опашката се подава под онази летвичка, дето е отпред отдолу на секцията (когато купувахме плъхкинята човекът ни каза: ако се завре някъде, докопвате я за опашката и я вадите). Натискам с пръст да не избяга и се изнасям от ъгъла. Пускам на мойто място Рад, щото ръката му е по-къса и може да се мушне под гардероба. Е, извадихме Лалка(така се казва сега, щото е проста като селянка. В началото и казваха Бу, че това плъхско име ли е? Виж Лалка направо си и лепна), ама тя гадината не ще да седи в аквариума. Само при поилката и гледа да няма никой наколо за да се покатери отгоре и. Та после ходих да взема летвички 1,5х1,5 и мрежа за комари, после правих рамка, опънах мрежата и сега вече мога спокойно да почина. Гадинката се опита да хапне мрежичка, ама аз я плеснах по главата в момента, когато захапа мрежата и май подейства и сега не проявява интерес към капандурата си :) До кога не знам, ама някой ден, като се приберем в къщи може пак да се окаже, че "сме в Матрицата".
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 01 Юни 2007, 14:35

:bowdown:
много ми хареса

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 01 Юни 2007, 14:44

и аз имах допреди години едно морско свинче даже бяха станали две...НО ПЛЪХ!!??????????!?!?!?!?!?!??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: като видях детето ти как го държи и ми настръхна косата :uups:

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 01 Юни 2007, 14:46

grnka написа:и аз имах допреди години едно морско свинче даже бяха станали две...НО ПЛЪХ!!??????????!?!?!?!?!?!??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: като видях детето ти как го държи и ми настръхна косата :uups:

Aйде сега - фасони! Ти как си държиш мишката без да се оплакваш? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 01 Юни 2007, 14:46

:lol: :lol: :lol:

Само ще вметна - Бу е име за хамстер. Който е играл Baldur's Gate ще се сети. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

E21 поклонник
Аватар
Кара: e36 компот

Мнение от x3m » 01 Юни 2007, 14:49

TheBoss написа:(бях настойчиво убеждаван, че още е много млада и със сигурност не е бременна, дано да е така)

Моли се да е така че иначе
П.С. По - добре се зареди с 9 мм. отсега ама в индустриални количества :mhihi: :mhihi: :mhihi:
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 01 Юни 2007, 15:11

Босеви, Железни сте :D
ПС И аз бах хванал бодливец в двора и го пъхнах в една кофа/без похлупак/ да го видят децата на сутрина!
Нарязах му ябълки, както пише в детските книги :mhihi: въобще не ми хрумна , че любимата храна на Ежко-Бежко са змии, щях да му резна колбасче :uups:
Остових го на спокойствие с ябълките, след час прирових целия двор, никаква следа изчезна така, както се и появи, от нищото :shock:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 01 Юни 2007, 16:55

еми страх ме е от мишките дееба :uups:
иначе с хлебарките нямам проблем и т.н. но мишка ли е настръхвам...веднъж чистехме мазето с жената и като изкочи един Джери тя скочила върху мене а аз къде да скокна?направо замръзнах там докато нашия заминал на двора и Том му видя сметката :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 01 Юни 2007, 17:28

Много хубава история, евала за семейството. Плъха изглежда пич (не пиша п****, за да няма объркване :mhihi: ).
Направи му капандурата с някаква метална мрежа, за да не я изеде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше e34 520
Мечтае да кара: E34 535

Мнение от TheBlame » 01 Юни 2007, 21:44

не вярвах че ще го кажа ама ..... плъхчето е симпатично а и става да се стресне някоя и друга жена :mhihi:
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ

Алчността убива всички !

master of the force
Аватар

Re: Вкарахме се в приключение :)

Мнение от alx » 02 Юни 2007, 1:57

TheBoss написа:...

taka sym se smial kato go chetoh... mnogo hubawo napisano :)

hm.. ne mi izliza kirlicata- syjaliawam...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 02 Юни 2007, 2:49

Feanor написа::lol: :lol: :lol:

Само ще вметна - Бу е име за хамстер. Който е играл Baldur's Gate ще се сети. ;)

:yes:
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 02 Юни 2007, 11:08

Много хубав разказ... :)

А това с мишките май е някакъв синдром. Приятелката ми ми надуваше главата в продължение на 1 месец, че иска мишчица. Сега сами може да предположите, че има мишчица. Толкова е малка, че понякога я търсим с часове и не можем да я намерим. Само се крие и спотайва. Интересното обаче е, че не се плаши от нас. Ходи си по земята все едно си е в аквариумчето и на всичкото отгоре знае кога искаме да излизаме и се показва за да си я прибираме в къщичката. Всички и се радват като на малко детенце... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 02 Юни 2007, 12:12

TheBoss написа:....

колега да те спонсорирам с една клетка за хамстери ... няма излизане ... има си два етажа къщичка мисля ... полуниво ....
такова за напояеан на животното ..
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 02 Юни 2007, 13:53

Добре де...ама па плъх... :mhihi:
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

Следваща

Назад към Страхотни истории