Виене :(
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Виене :(
Здравейте, имам един малък въпросец
Наскоро се возих без да слушам музика и взех та чух някакво кофти виене. Не мога да определя откъде точно идва, но се чува непрекъснато. Проверих маслото в диференциала - ОК е. Други предположения нямам. Асен казва бензинова помпа, а вие?
Благодаря
М/у другото искам тук да вместя специални благодарности към ентусиаста viper, който днес доста ми помогна по телефона с някои въпросчета
Смених си крушката за късите светлини. Светна перфектно и тамън извадих една голяма усмивка та ми изгоря тази на габаритите
М/у другото взех крушката за 4лв. от OMV, да разчитам ли, че няма да изгори скоро или обратното
Някаква странна марка NARVA или подобно. Ужким made in germany.

М/у другото искам тук да вместя специални благодарности към ентусиаста viper, който днес доста ми помогна по телефона с някои въпросчета

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Лагер на някое от колелата, предни/задни!!! Обикновенно от лагерите се чува виене, не знам... само давам идея
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Ааа да забравих да спомена, че преди 2 седмици на поледицата изтървах колата и изкривих джанта като се ударих странично в един бордюр. Смених всичко, но дали може да съм попрецакал нещо друго? Ударът не беше много силен, но все пак...?
PS. Става дума за предна дясна джанта
PS. Става дума за предна дясна джанта

- vicho
- старши ентусиаст
-
аз давам идеята щот ми е пресничка така да се каже, днеска цял ден сменявам лагери на Мазда-та на предно дясно колело! И за това ти предложих да не би да е от това, ами щом е имало удар, възможно е да е станало нещо!!! Ама пък чак вътре лагерите да са се изкривили или пукнали или нещо такова, виенето при маздата се получаваше защото лагерите бяха износени, то не самите лагери ами "черупките", някой "майстор" ги беше пренатегнал и имаше отлюспени парченца от вътрешната страна където се търкаля лагера... и сега нови!!! Ако не откриеш друга причина това е една от възможните според мен!
то виенето може да не е само от нивото на маслото.не старата кола/забранено ми е да казвам името и.ей оназ от '79/и вие6е много .налях и ново масло.пак.викам си абе карай.след време взе да 4ука в завоите.отидох на сервис,свалиха касетата и тея сателити ли как им викат/дето отговарят за разли4ното движение на всяко колело в завоя/изронени.поне по2-3 зъба им липсваха.4е няма такива ве4е.някви нови ми дават с пове4е зъби и не стават.сложиха стари.заспа.да 4укам да дърво досега не се е обадил.ина4е не съм спец и не мога да ти кажа какво ти е станало на колата.може да е някой лагер.
а за крушките да те попитам пък аз.сложих едни Н3 на мохера вместо онези обикновени и след няма и седмица се надуха и посиняха.на какво се дължи това.може ли защото оригиналните са 40/45W а тези 50/55W?ама не вярвам да е от това.
П.С: моля да бъда извинен от администраторите и модераторите 4е пак пи6а за друга кола а не бмв но ме интересува за6то става така.плс за разбиране.знам 4е сте добри4ки
а за крушките да те попитам пък аз.сложих едни Н3 на мохера вместо онези обикновени и след няма и седмица се надуха и посиняха.на какво се дължи това.може ли защото оригиналните са 40/45W а тези 50/55W?ама не вярвам да е от това.

П.С: моля да бъда извинен от администраторите и модераторите 4е пак пи6а за друга кола а не бмв но ме интересува за6то става така.плс за разбиране.знам 4е сте добри4ки

BMW is the car...another cars are just traffic
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
слушкай си по-силно музичката 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
след този удар до изкривяване на джантата Иво мисля че почти е сигурно да е от лагера на главината
прост тест дигни гумата която си ударил на крика във въздуха и хвани колелото с двете ръце отгоре и отдолу и се опитай да го разклатиш
ако има луфт значи си е заминал
другото което е ако няма луфт развърти пак на ръка гумата и виж дали е върти трудно и дали се чува шум като триене на сухо
може да е тръгнал да запича
това е по лошото
Ако е от помпата ще се чува и като седи колата на место а не по време на движение
Със скоростта ако се увеличава също не е от помпата
Ако имаш други въпроси питай допълнително това беше нахвърляно набързо
П.С. последното нещо за което трябва да мислиш това е нещо от скорости и диф

Ако е от помпата ще се чува и като седи колата на место а не по време на движение

Със скоростта ако се увеличава също не е от помпата

Ако имаш други въпроси питай допълнително това беше нахвърляно набързо

П.С. последното нещо за което трябва да мислиш това е нещо от скорости и диф

Последна промяна Penchev на 03 Фев 2004, 0:06, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
още един тест за проверка дали е от лагера на главината, при маздата като дигна 60 и започваше да вие, с 80-90 вече направо не се трае и клопа за страх!!! Пробрай и ако е тай... ето го проблема е намерен, остава да се разреши!!!
УСПЕХ!!!
УСПЕХ!!!
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
И при мен има виене .....
Най-отчетливо се чува като се движа с около 80 км/ч.
Смених масло на диференциала и скоростна кутия, но виенето си остана.
Най-отчетливо се чува като се движа с около 80 км/ч.
Смених масло на диференциала и скоростна кутия, но виенето си остана.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2