Отново за таблото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Отново за таблото

Мнение от swh_bmw » 31 Май 2007, 17:07

Съжелявам че темата се повтаря хиляди пъти, и доста е изписано че решението е ново или втора употреба. Но все пак искам да попитам някои неща.
Става въпрос за рестартирането на таблото.
1. Забелязах че когато таблото не работи спират ми и чистачките. Някои знаели от къде идва захранването на чистачките?(Карал съм изцяло без табло, а тогава чистачките си работиха).
2. Преди бях забелязал че и темпомата спира да функционира докато таблото не работи. Ако някой пак знае от къде е захранването на темпомата?
Иначе светлини, мигачи и всичко останало си работят когато таблото не функционира. Забелязал съм че когато таблото спре да работи осветлението на борд компютъра се увелича до максимум(а иначе съм го намалил от потансиометъра, става въпрос когато карам на светлини)
С тези описани неща проблема ми изглежда някакъв дребен(може и много да се лъжа :uups: ), ако някой може да опише кои кабели да проверя ще съм му благодарен.
Благодаря предварително, Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 31 Май 2007, 18:01

Абе трябва да има начин да се оправи ама просто още не сме го разбрали тоя начин ......

Колко струва иначе едно табло предполагам е майка си и баща си
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

ИС-пушил ентусиаст
Аватар
Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
Мечтае да кара: Ферари ф 40
Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация

Мнение от Mishel_Vaian » 31 Май 2007, 18:07

Между 80-180 лв ако не се лъжа втора зависи как ще те излъжат по моргите :winky:
My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 31 Май 2007, 18:08

Говорих за ново .... Това втора ръка да кажем 80-90% ще е като моито прецакано и после трябва да става Кербала !

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 31 Май 2007, 19:47

Да използвам темата:Какво е темпомат???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 31 Май 2007, 19:51

Идва ми някаква цифра от спомен около 600, но може да ви излъжа.
Молбата ми е ако някой има ел. схема на таблото или го знае на изус да напиши няколко реда да опитам и да съм сигурен че не от някое кабелче. Пък и симтомите които ги наблюдавам особено спирането на чистачките ми се струва че е от ел. верига някъде. Но може и да се лъжа :dunno: .

п.с : Темпомат е да си настроиш скороста която да ти поддържа постоянно(над 40 км/ч) мисля че му казват и автопилот. Например на магистралата си настройваш на 120 км/ч когато дойте наклон нагоре или надолу си подава газ или прекъсва.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 31 Май 2007, 20:43

Ясно мерси

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Май 2007, 20:46

swh_bmw написа:
п.с : Темпомат е да си настроиш скороста която да ти поддържа постоянно(над 40 км/ч) мисля че му казват и автопилот. Например на магистралата си настройваш на 120 км/ч когато дойте наклон нагоре или надолу си подава газ или прекъсва.

Да уточним че е само при автоматика... :idea:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 31 Май 2007, 20:59

Ами моята 5 напред и една назад(мануал) но пак си има ;)
Но е важното таблото и ел. схемите

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Май 2007, 21:05

swh_bmw написа:Ами моята 5 напред и една назад(мануал) но пак си има ;)

Чакай , нека кажем за темпомата,искам да уточним дали е само при автоматичната скоростна кутия,щото при ръчните де стои мангала дето ще менка скоростите..
Последна промяна Le Transporteur на 31 Май 2007, 21:12, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 31 Май 2007, 21:07

Le Transporteur написа:

Чакай , нека кажем :mhihi: за темпомата,искам да уточним дали е само при автоматичната скоростна кутия,щото при ръчните де стои мангала дето ще менка скоростите..

е то сигурно е само на 5та след 100 КМ иначе в града в задръстването е малко леко безмислено това :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Май 2007, 21:16

bmw_e36_fen написа:
Le Transporteur написа:

Чакай , нека кажем :mhihi: за темпомата,искам да уточним дали е само при автоматичната скоростна кутия,щото при ръчните де стои мангала дето ще менка скоростите..

е то сигурно е само на 5та след 100 КМ иначе в града в задръстването е малко леко безмислено това :)

Това е ясно ,а сигурно е екстра повечко за магистрала,според мен е абсурд да го има при ръчните скорости,натоварването на двигателя се мени в зависимост от пътния релеф, а скоростната трябва да отговори на тези промени.. :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 31 Май 2007, 21:24

Ами моята ръчна кутия и си имам темпомат ( автопилот ) и на 3-та с 50км/ч пак мога да си го ползвам (например ако има някво ограничени и куките дебнат с радар) но общо взето го ползвам когато карам с над 100км/ч на 5-та щото ако примерно карам с 80-90км/ч и като дойде някой баир много се натоварва двигателя, а при по-голяма скорост, респективно по-големи обороти по баирите нагоре усещам само как колата сама ме залепя за седалката :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Май 2007, 21:29

BAI_DOBRI написа:Ами моята ръчна кутия и си имам темпомат ( автопилот ) и на 3-та с 50км/ч пак мога да си го ползвам (например ако има някво ограничени и куките дебнат с радар) но общо взето го ползвам когато карам с над 100км/ч на 5-та щото ако примерно карам с 80-90км/ч и като дойде някой баир много се натоварва двигателя, а при по-голяма скорост, респективно по-големи обороти по баирите нагоре усещам само как колата сама ме залепя за седалката :twisted: :twisted:

Това исках да знам :yes: .Благодарско :!:.А ако се получи поозорване на зададения номер предавка,какво се случва,водача ли трябва да се намесва.....Спирам с оффтопика :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 31 Май 2007, 21:35

Le Transporteur написа: Това исках да знам :yes: .Благодарско :!:.А ако се получи поозорване на зададения номер предавка,какво се случва,водача ли трябва да се намесва.....Спирам с оффтопика :!:

Ами ако не се намеси водача независимо на коя предавка си колата ще продължи да се тормози за да поддържа зададената скорост.

Следваща

Назад към E36