БМВ M DCT
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
БМВ M DCT
БМВ ще има трансмисия с два съединителя, като DSG на VW. Ще се появи при М3 с името "M DCT". Изработена е от Гетрак, има 7 степени и ще замени SMG. Ускорението до 100 на М3 ще се подобри с около 2 десети в сравнение с механичната, а смяната на предавките ще е по-бърза и гладка от SMG във М5 и М6.
Дали това не края на SMG?
Дали това не края на SMG?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Тия са психопати обаче, колко по-бързо от SMG на M5 и M6, аз си мислех, че те се недостижимо бързи, а те още искат 

BMW only!
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Това за Getrag сигурно ли е ? DSG всъщност не е на VW , а на BorgWarner и лиценза на VW или изтича тази година или изтече миналата и доста производители се точеха да си сложат DSG в колите.
(10мин. по-късно) Прегледах няколко новини за M3 в нета и действително за Getrag и подобна на DSG скоростна кутия говорят (че и по-добра).
(10мин. по-късно) Прегледах няколко новини за M3 в нета и действително за Getrag и подобна на DSG скоростна кутия говорят (че и по-добра).
Последна промяна AGD на 30 Май 2007, 14:09, променена общо 1 път
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
SMG3 не е толкоз успешна,за писта е изрод ама за в града...Пък и почти целия М5 форум пропищя че дава само дефекти...на някой дори повече от 1-2 пъти...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
а EDC kво е

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Turturelo написа:по-скоро electronic damper control ..или системата, която най-грубо казано, регулира твърдостта на окачването.
Мда де..

да.. и аз така подразбрах че новото м3 ще го има и със дсг... крайно време беше...
смг-то на бмв изпълнено във м5 и м6 е малко куцо всъщност.. основната ми критика (а и не само моя) е че при ниски скорости и не 100% газ смените са бавни във всички режими... а във с6 смените на пълна газ на ниските предавки пък са обикновено съпроводени със думкане отзад във дифа и цялостно "недодялано" на моменти усещане...
евентуално човек се научава да помага на смг-то и да се разбира със него, но винаги има усещането че нещо му куца, не е както трябва и всеки момент очаква да думне нещо някъде, да те тласне или да направи някаква друга груба постъпка- особено във трафик... колкото и да си свикнал със него...
да не говориме пък че надеждноста на смг-то до този момент е .. трагична общо взето...
аз си го обичам де.. ма може и по-добре.. със нетърпение очаквам бмв-версията на дсг-то.. за мене това е показателно че текущото решение не го долюбвам мноо мноо..

смг-то на бмв изпълнено във м5 и м6 е малко куцо всъщност.. основната ми критика (а и не само моя) е че при ниски скорости и не 100% газ смените са бавни във всички режими... а във с6 смените на пълна газ на ниските предавки пък са обикновено съпроводени със думкане отзад във дифа и цялостно "недодялано" на моменти усещане...
евентуално човек се научава да помага на смг-то и да се разбира със него, но винаги има усещането че нещо му куца, не е както трябва и всеки момент очаква да думне нещо някъде, да те тласне или да направи някаква друга груба постъпка- особено във трафик... колкото и да си свикнал със него...
да не говориме пък че надеждноста на смг-то до този момент е .. трагична общо взето...
аз си го обичам де.. ма може и по-добре.. със нетърпение очаквам бмв-версията на дсг-то.. за мене това е показателно че текущото решение не го долюбвам мноо мноо..

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
12 мнения
• Страница 1 от 1