BMW ще купи ли Volvo ?
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW ще купи ли Volvo ?
BMW ще купи ли Volvo ?
Американският концерн Форд е във финансови затруднения (пак) и обяви дъщерната си фирма Волво за продажба. Един от заинтересувалите се до момента е добре познатият ни концерн БМВ АГ.
Според специалисти байерн-ци няма да си паснат с шведите и дружбата няма да продължи скоро. Според други това може да е част от успешната политика на БМВ през последните няколко години и резултата да е успешен.
Аз лично съм против.А вие?
Американският концерн Форд е във финансови затруднения (пак) и обяви дъщерната си фирма Волво за продажба. Един от заинтересувалите се до момента е добре познатият ни концерн БМВ АГ.
Според специалисти байерн-ци няма да си паснат с шведите и дружбата няма да продължи скоро. Според други това може да е част от успешната политика на БМВ през последните няколко години и резултата да е успешен.
Аз лично съм против.А вие?
Най-мразя да съм прав!!!
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Само canмогат да гласуват на анкети в този форум

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
ivan1979g написа:Аз пък си мисля, че ще си паснат. Дано стане.
На кое щи си паснат.. може би на напречно разположения В8 с предно предаване.. покрай форд им се е.а майката на тая марка..
SlipKnoT написа:ivan1979g написа:Аз пък си мисля, че ще си паснат. Дано стане.
На кое щи си паснат.. може би на напречно разположения В8 с предно предаване.. покрай форд им се еба майката на тая марка..
---Точно това е целта.Да се възроди една легендарна марка и отново името VOLVO да тежи истински.Както беше преди.Дано да стане.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
MaXimal написа:Nucl3arDru1D написа:по-добре Ягуар да вземат
Да бяха взели Aston Martin...
бива, бива

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
що бе, не съм против, нека ги купи, една марка по малко и така докато всички фалират и остане един производител на коли в света - БМВ 

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Дано ги вземат и да ги дадат на Бенъл - върху тях да си експериментира извратените идеи, а БМВтата да станат пак БМВта 

SlipKnoT написа:ivan1979g написа:Аз пък си мисля, че ще си паснат. Дано стане.
На кое щи си паснат.. може би на напречно разположения В8 с предно предаване.. покрай форд им се еба майката на тая марка..
В някво списание обясняваха, че на БМВ им трябват повече пройзведени коли с предно, за да е рентабилно Мини. Платформата на малките Волво и тази на Мини щяла да е една (като при 1 и 3 серия). Големите модели на Волво ще са на платформи и с двигатели на БМВ.
И двете марки са скъпи и световно известни, а са различни и не се конкурират. Явно има смисъл, след като от БМВ харчат пари за проучване на Волво.
Волво правят около половин милион коли на година. Ако се използват платформи, двигатели и т.н. от БМВ това значи огромни икономии от мащаба.
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
ivan1979g написа:И двете марки са скъпи и световно известни, а са различни и не се конкурират.
Волво не е скъпо и е като повечето автомобили от среден клас дето като си го купиш е вечно твое.. един приател си взе S80 2004та за около 80 000лв и сега неможе да му земе и 30 000 даже.. да си ги пазят форд..
Има логика и ще се допълнят в имиджов аспект. Все пак Волво е легенда при тема сигурност. Най - малкото клиентите на Волво са доста далече от продуктовата гама на БМВ...както и обратното. А и механиката остава доста назад при клиенти от типа на Волво.
Мисля, че и Субаро има доста ниска остатъчна стойност като втора употреба, но за всеки влак си има пътници. А и счетоводителите смятата само новозакупените автомобили. Поддръжката е за доставчиците.
Мисля, че и Субаро има доста ниска остатъчна стойност като втора употреба, но за всеки влак си има пътници. А и счетоводителите смятата само новозакупените автомобили. Поддръжката е за доставчиците.
Селото се оказа точно във града
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2