ПОМОЩ ПЕРКАТА НА КЛИМАТИКА?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E kak BMW
Мечтае да кара: MMMMMPower

Мнение от cvetoslav » 29 Май 2007, 9:14

Ще го погледна а за термостата ако отваря късно тя ще грее колата.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 29 Май 2007, 9:21

cvetoslav написа:Ще го погледна а за термостата ако отваря късно тя ще грее колата.

Хмм не е задължително да грее като отваря по-късно или поне не може да се осети поне при мен беше така

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 29 Май 2007, 15:35

Извинявам се че се намесвам в темата но бях писал по скоро в една друга тема че имам проблем с перката на климатика не се вклучваше изобщо а като отидох в сервиза проработи,след това си поработи няколко дни безупречно,но по едно време пак се прецака и отидох пак в сервиза и се иказа че 1-ва степен на перката изобщо не работи щото е изгоряло съпротивлението за 1-ва степен и вкл. направо на 2-ра, но така от време на време ми гори бушона за перката който е 30 ампера и ми сложиха 40 ампера щото да не гори ама може и той да изгори и съм се заредил с няколко . Но ми казаха че от никъде не мога да си купя такова съпротивлени ами трябвало направо нова перка към която си вървели съпротивленията за 2-те скорости ама малко не ми се дават пари за нова перка та имам следния въпрос:

Може ли да се пригоди някакво друго съпротивление или да се купи от някъде такова каквото ми е необходимо( в сервиза ми казаха че вече не се намирали на пазара тези съротивления)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 29 Май 2007, 15:39

BAI_DOBRI написа:Извинявам се че се намесвам в темата но бях писал по скоро в една друга тема че имам проблем с перката на климатика не се вклучваше изобщо а като отидох в сервиза проработи,след това си поработи няколко дни безупречно,но по едно време пак се прецака и отидох пак в сервиза и се иказа че 1-ва степен на перката изобщо не работи щото е изгоряло съпротивлението за 1-ва степен и вкл. направо на 2-ра, но така от време на време ми гори бушона за перката който е 30 ампера и ми сложиха 40 ампера щото да не гори ама може и той да изгори и съм се заредил с няколко . Но ми казаха че от никъде не мога да си купя такова съпротивлени ами трябвало направо нова перка към която си вървели съпротивленията за 2-те скорости ама малко не ми се дават пари за нова перка та имам следния въпрос:

Може ли да се пригоди някакво друго съпротивление или да се купи от някъде такова каквото ми е необходимо( в сервиза ми казаха че вече не се намирали на пазара тези съротивления)

има ги по големите магазини "оригинални" по 60-80 лв.
иди в някой голем магазин за транзистори, диоди и тем подобни и си вземи съпротивление 1 килоом, между 70 и 100вата. може и повече да е, ама като размер ще е огромно :mhihi:
п.п. колкото по-голямо вземеш (ватове) толкова по-малко вероятно да ти изгори. аз примерно бих заложил на 100 вата
и струва 2-3 до 5 лв ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cvetoslav » 29 Май 2007, 15:49

Мисля че моя проблем идва от датчика за тая перка. Както каза колегата когато си пуснеш климатика се пуска първата скорост а има един датчик който го дават само за коли с климатик, намира се на главата и е на 101 градуса това е далеч над средата на стрелката та той мисля си аз включва втората скорост. Ето го и въпросния датчик № 9. Ако някой има такъв да даде един за проба ще има бира после.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 29 Май 2007, 20:10

за всеки случай преди да пробваш въпросния датчик си замери резистора при перката, обикновенно ако е изгорял, се е цепнала керамиката и се вижда от пръв поглед. за по-сигурно го замери от двата края с мултицет ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cvetoslav » 30 Май 2007, 8:24

Колко трябва да показва този резистор, на него пише ли. А за датчика като го откачих и спря да духа постоянно но не съм сигурен така дали ще включва изобщо, някой не знае ли какво съпротивление трябва да дава въпросния датчик да го мерна дали е в ред или да го сменям, той поне не е много скъп.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 30 Май 2007, 10:01

около 1 Kohm
ако ти покаже 0 значи е изгоряло ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 30 Май 2007, 12:49

иди в някой голем магазин за транзистори, диоди и тем подобни и си вземи съпротивление 1 килоом, между 70 и 100вата. може и повече да е, ама като размер ще е огромно
п.п. колкото по-голямо вземеш (ватове) толкова по-малко вероятно да ти изгори. аз примерно бих заложил на 100 вата
и струва 2-3 до 5 лв

"оригинално" съпротивление искаш да кажеш отивам купувам го, махам старото и слагам новото?

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 30 Май 2007, 20:10

BAI_DOBRI написа:
иди в някой голем магазин за транзистори, диоди и тем подобни и си вземи съпротивление 1 килоом, между 70 и 100вата. може и повече да е, ама като размер ще е огромно
и струва 2-3 до 5 лв

"оригинално" съпротивление искаш да кажеш отивам купувам го, махам старото и слагам новото?

Да ;)

Предишна

Назад към E34