Въпрос за откраднат телефон?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Въпрос за откраднат телефон?
Някой да знае как се процедира? Става дума за скъп и нов телефон. Предполагам, че на някой се е случвало. Чувал съм хора да си ги намират, а пък други не... Чрез полиция говоря... Въобще има ли други варианти? Телефона е на една позната и затова питам, а вярвам и че ще е интересно и за други. Благодаря предварително! 

- Гост
-
ако тела е купен от магазин по документите има идентификационен номер или въобще ако му имаш идентификационния номер -дай го в полицията и като го включи някой с карта,обаче не трябва да е прима или б-кънект или въобще някаква предплатена и ще го намерят веднага и ще го викнат да го питат от къде е ! тва ства ,обаче само ако някой го използва с карта на тарифен план! ако някой си го ползва с прима-забрави да се намери!!
- Гост
-
не е верно! сина беше намерил тел на улицата захвърлен в канавката-некъв тъп сименс 55! и го пробвал с неговата прима и после го захвърлих ,че не ми харесваше хич,па и на него! и след 2месеца ми се наложи да си дам нокията на ремонт и г оизвадих от един шкаф и след като сложих картата след половин час ми се обадиха от районното да ида за справка и от къде,кво ,що и си го прибраха!!!така че ченгетата го откриха и си замина по живо , по здраво ,а бил взет от некво лапе-15г. и после се били нещо и го захвърлили.....
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
В телефона има IMEI, а в SIM картата има IMSI, ICCID, KI. Та не е лесно да се направи връзка кой какъв телефон с каква карта ползва. Така са се намирали телефони на пребити/убити хора, някой от тях да се оказвали купени от "елитни" магазини...
Възможно е обаче да се промени IMEI-а (не на всички). Тогава просто го отпиши.
Възможно е обаче да се промени IMEI-а (не на всички). Тогава просто го отпиши.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
[Georgi] написа:В телефона има IMEI, а в SIM картата има IMSI, ICCID, KI. Та не е лесно ...
Вероятно имаш предвид, че е лесно. Защото IMEI номерът на телефона се изпраща всеки път към оператора, преди да се извърши регистриране в мрежата. И ако телефон с този IMEI се издирва - ела пиле, че ми требеш. Да не говорим за методите за точно определяне на мястото, откъдето телефонът излъчва.
Иво, казвай на твойта приятелка веднага да пуска жалба в полицията - няма друг начин да го намери. Аз лично познавам човек (бивш колега), на който му намериха телефона. Ама както казва колегата, ако му сменят IMEI номера, няма шанс

It's not who You are, it's who You know...
13 мнения
• Страница 1 от 1