Неуспешен запис от пулт !!!
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Неуспешен запис от пулт !!!
Колеги преди време бях писла , че трябва да направя записи на оркестър направо от пулта !!!! Уж всичко беше ОК , пробвах да запиша от уредба , от телевизор ( вкарвам жака в Line in ) и със Sound Forge всичко се записваше добре . И така снощи отивам с оркестъра с нагласата да направим записи на един събор ( ръководитела беше много доволен ) и аз отивам сигурен , че ще стане , но уви ......... Значи смеситела е марка Beringer ( 8 канала . При него са 4 чинча - два са INPUT и два OUT PUT. В случая ме интересува OUT Puta - слагам си двата чинча и после жака в Line In на Лап топа . Нооо какво се получава - няма никой . То като го сложих трябваше да чувам на слушалките какво свират , ама няма никой ( гробна тишина ). Пробвах и на входа на микрофона - пак няма никой. По настройките се ръчках два часа - слагах отметки , махах отметки - НЕ И НЕ няма никой . По принцип ми обясниха къде трябва да има и къде да няма отметки - всичко бях спазил .... Направо така ми кипна , че ми идеше да измаам пулто от земята ( ама нали не е мой
) . Дигнах кръвно , началника и той се напуши и ме гледаше на крав .( каза да оправа проблема до Събота - че тогава имат сватба ). Някакви идеи ??????????????????????? След малко ще разбера точния модел на пулта и мога да ви го напиша . Как да накарам да излезе сигнал от пулта ( аз мисля че проблема е при него ) . Нали ви казвам от касета на уредба със жак - жак записва и се чува на слушалките ми , а от пулта няма никой . А няма на пулта нещо около чинчовете за пускане на изхода ( само 4 чинча са ). Освен нещо по настройките на компа да ми има ???

- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Попринцип трябва да е отметката на рекординг пропътрайса и по-точно на "What U Hear" И жака от out-a на миксера към LIN UP-a на саунд картата ...... Програмата ти е кофти ако си направил тези настройки 90% проблема е в програмата ... Но както казваш ти че нищо не чуваш ... Прекъснат кабел или кофти изводи на саунд картата или на миксера ...
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Смених 3 кабела ( проблема не е при тях ) . Програмата я заеби - идеята е да ми дойде звука на слушалките . Румен ( човека на който е пулта) , каза че са правили записи с касетофон на касета и е станало !!!!! Ама на Лап топчето го няма сигнала от пулта . Има едни настройки в Sound Effeckt , Speaker Configuration. И там има Line In , Misc In , Line Out , опциии за канали , да не би нещо от там да става врътката ??????
- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
ЛОЛ това са изходящите настройки дето регулираш волума и мутето ти там ли си бъзикал вместо на РЕКОРДИНГ настройките ?
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Не бе човек не съм бъзикал там !!!!! Просто питам да няма там някаква тънкост ... Рекординг настройките са ми ясни
- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Ми там тънкоста е всички отметки да са махнати и волум скалата до край ........
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Значи само да отбележа , че не е сигурно дали са правили запис с касетофон , защото когато ми го каза това Румен беше пиян , така че не разчитайте че излиза сигнал от пулта 100 % . Да не би да няма някакъв чалъм да се пипне нещо по пулта , за да се отпуши изходящия сигнал ????
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колеги ето линк да видите как изглежда пулта . http://www.eslevents.nl/partymiddelen/g ... xtafel.JPG
Ето това е въпросния пулт !!!! Айде са кажете къде са изходите за запис и какви са тънкостите !!! Или моля ако знае някой да каже някой музикален форум
Ето това е въпросния пулт !!!! Айде са кажете къде са изходите за запис и какви са тънкостите !!! Или моля ако знае някой да каже някой музикален форум
- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
КРАСАВИЦА ! Ако ми падне за 1 седмица в рацете това нещо ще се накфя на макс !
иначе ето ти аудио форум http://www.bgaudioclub.org/forum/
иначе ето ти аудио форум http://www.bgaudioclub.org/forum/
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колеги пулта , както казах е Beringer 8 канален , точния модел е " UB1832SX - PRO " . В петък ще се видиме с човека на който е пулта и в тях ще правим опити да излезе сигнала . Написах точния модел на пулта ако знае някой да споделя за него тънкости и да каже има ли нещо по особено при записа !!! Колега momo76 мерси за отговорa ...... . Само , че преди малко се чух с Румен и той твърди че за запис са само чинчовете оставени и отзад няма нито изход канон , нито жакове !!!! Ама и той не е сигурен . Е сега в Петък ще го разучаваме и ще видя дали ще го излъжа . Все пак ако ти е познат този модел за , който писах споделете от сега .
Благодаря предварително
Възможно ли е да са оставени само чинчовете за запис ???
Благодаря предварително
Възможно ли е да са оставени само чинчовете за запис ???
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Колеги всичко в ясно вече ... Мисля , че няма да имам проблеми !!! Ако искат администраторите да заключват темата . В петък ще изпробвам дали записва и се надявам да няма проблеми . Ако има ше пиша
Мерси за съдействието

Мерси за съдействието
14 мнения
• Страница 1 от 1