Pioneer DEH-P6900IB vs. Alpine CDA-9854R
Модератор: Icco
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
по бързата процедура написах в гуглето модела и на първия линк които беше в http://www.pazaruvaj.com направих съпоставка на двата модела пионерчето въпреки че инфото му беше по оскъдно си пишеше за филтрите но при алпина такова инфо нямаше !
А може и аз да съм малко недоскив все пак
ще проверя отново в сайта на алпин за модела да видим там кво ще пише
А може и аз да съм малко недоскив все пак

ще проверя отново в сайта на алпин за модела да видим там кво ще пише
- Icco
- Музикално деформиран
-
проверих в сайта на алпин /европейския и американския/ както и в сайта на тояга и никаде не пише че модела има HP / LP Crossover за разлика от моделите за които съм сигурен че имат там си пише в спецификациите че има така че колега посочи ми един сайт в който пише че модела има филтри и веднага се съгласявам с теб ! 

- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Аз си купих преди 1 седмица Алпайн CDA 9857R .... уникално радио. Вграден усилвател, реални 60х4, 3 изхода за 3 усилвателя. Супер яко меню, а за качество на звука ... без компромис!
За мен ако говорим за екстра клас радиа .. това са Clarion, Alpine, Becker .. един клас надолу са Pioneer, Sony, JVC .. по-достъпни са като цени, а и повече им се губи цената.
За мен ако говорим за екстра клас радиа .. това са Clarion, Alpine, Becker .. един клас надолу са Pioneer, Sony, JVC .. по-достъпни са като цени, а и повече им се губи цената.
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- Icco
- Музикално деформиран
-
колега тихо малко с тия 4х60 реални дето ги пишеш че ми става смешно
и не подценявай Pioneer !!! доста добре дрънкат а и ако не си запознат последните няколко години все Алпин и Пионер си мерят пишките в авто озвучаването и да ги сложиш при жвц иии там сони мони си е направо пристъпление от твоя страна 

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
AlibiTu написа:Аз си купих преди 1 седмица Алпайн CDA 9857R .... уникално радио. Вграден усилвател, реални 60х4, 3 изхода за 3 усилвателя. Супер яко меню, а за качество на звука ... без компромис!
Невъзможно е да се получи такава голяма мощност от автокасетофон освен ако ве4е не са по4нали да ги правят вътре с импулсно захранване,за да се вдигне напрежението.Справка за 14,4 В:
Pout=U^2/2R=14,4V^2/2.4Ohm=25W
това е максималната мощност при това напрежение и товар 4 Ома.За да се полу4и 60W мощност при това напрежение единствения на4ин е товара да ти е 1 ом.Пове4ето CD-та обаче работят 4-16 Ома

Давам своя глас за Пионера

- Icco
- Музикално деформиран
-
Относно яката оптика на пионер не мога да коментирам просто защото нямам наблюдения както и ти нямаш авно наблюдения за алпин щото само ще ти кажа че си записвам всичко на 24 скорост и си хвърлям ЦД-тата в жабката без опаковка и след половин година пак си свирят без проблем едно такова ЦД при опит за пускане в чистонов блаупункт някакав прехвален просто си изписа грешка и при трите вкарвания и изкарвания така че може да се направят някакви изводи колко надрани ЦД-та имам а нямам никакав проблем с просфирването !! За две години от както го имам алпина съм чистил оптиката 1 път но от толкова пушиляк в колата от тия бърнаути каквото и да е ще се зацапа
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
Icco® написа:Относно яката оптика на пионер не мога да коментирам просто защото нямам наблюдения както и ти нямаш авно наблюдения за алпин
Аз не само ги слушам ами и ги правя и знам за кво става въпрос

http://www.ciao-shopping.nl/Pioneer_CDJ_100S__330875
Две еи такива неща обиколиха по4ти вси4ки дискотеки в СТЗ и след 6 години ползване аз не съм чул да прескочи или да не раз4ете диск.Освен това все още не са ходили на ремонт и не са им по4иствани още оптиките и въпреки това си работят като нови .Само се загледаи по концертите,професионалните Диджеии с какви Плеъри работят и пак си помисли дали същите конструктори не са направили и моето СД.А относно Алпин...да хубава техника правят ама са се специализирали само в кар аудио.Освен това пускат по 2-3 модела СД-та на година.Ако Паинер правиха по толкова вси4ки щяха да си помислят 4е са фалирали

- AlibiTu
- ентусиаст
-
За реалните ватове, не мога да бъда сигурен, така ми беше обяснено от човека в магазина. Не е някой съвсем тъп, но може и да е имало и някаква доза лъжа. Иначе има някакви вградени далавери, дето променят тока. Примерно на изключена кола когато усиля повечко и радиото самичко се изключва....това си го обяснявам точно с тия неща. Колко реално са му ватовете незнам, но съм си много доволен.
За Pioneer немога да кажа нищо от личен опит. Но изказването ми за класовете беше по повод това, че примерно в специализирани за музика магазини виждаш радиа като Алпайн, Кларион, Бекер и по-малко модели на останалите марки, а в тия големите универсални магазина .. само JVC, Sony, Pioneer. В крайна сметка си е лично решение какво радио ще си вземеш. За мен най-добрия дизайн имат JVC..изчистени, супер яка визия ... но всичко свършва сякаш до там
.....
За Pioneer немога да кажа нищо от личен опит. Но изказването ми за класовете беше по повод това, че примерно в специализирани за музика магазини виждаш радиа като Алпайн, Кларион, Бекер и по-малко модели на останалите марки, а в тия големите универсални магазина .. само JVC, Sony, Pioneer. В крайна сметка си е лично решение какво радио ще си вземеш. За мен най-добрия дизайн имат JVC..изчистени, супер яка визия ... но всичко свършва сякаш до там

- Icco
- Музикално деформиран
-
Don_Mandragon написа:Icco® написа:Относно яката оптика на пионер не мога да коментирам просто защото нямам наблюдения както и ти нямаш авно наблюдения за алпин
Аз не само ги слушам ами и ги правя и знам за кво става въпросСамо ще ти дам за пример нещо профи на паинер:
http://www.ciao-shopping.nl/Pioneer_CDJ_100S__330875
Две еи такива неща обиколиха по4ти вси4ки дискотеки в СТЗ и след 6 години ползване аз не съм чул да прескочи или да не раз4ете диск.Освен това все още не са ходили на ремонт и не са им по4иствани още оптиките и въпреки това си работят като нови .Само се загледаи по концертите,професионалните Диджеии с какви Плеъри работят и пак си помисли дали същите конструктори не са направили и моето СД.А относно Алпин...да хубава техника правят ама са се специализирали само в кар аудио.Освен това пускат по 2-3 модела СД-та на година.Ако Паинер правиха по толкова вси4ки щяха да си помислят 4е са фалирали
колега къде си виждал дискотечно оборудване Алпин ?? нещо си в грешка и съм сигурен че ако ми ги сложиш в багажника да ги повозя 2 седмици ще им чистиш оптиката щото бърнаута е мноо кофти нещо за оптиката освен това темата е за определени модели които момчето иска да сравни така че ако си забелязъл съм си направил труда да проверя точно определените модели какво имат и какво не и съм си казал думата !! а по въпроса че
авно си безработен !Аз не само ги слушам ами и ги правя и знам за кво става въпрос![]()
- AlibiTu
- ентусиаст
-
Май Don_Mandragon искаше да каже с изказването за дискотечното оборудване, че Pioneer e качество. Изобщо не е споменавал за Алпайн и дискотечно оборудване, даже пише, че са се специализирали в Кар Аудио.
Абе за сега нямам познат да му се е повредило радиото, каквото и да е
... ама явно щото няма намеса на "разбирачи" и за тва радиата си работят ок.
Абе за сега нямам познат да му се е повредило радиото, каквото и да е

- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Батко говориш глупости ..... 4 по 60 дрън дрън ......... Pioneer са класа под алпин ...... глупости пак ......... Това че алпините почват от 300 лева нагоре това ли ги прави класа ? и двете марки имат модели над 2 бона така че пайниър съвсем не са по-добре като цена ,а просто имат повече асортимент към предлагана техника .... Съгласен съм с всичко казано от Don_Mandragon много е прав ! И нека не забравяме че когато Pioneer са правили Аудио техника алпин не са били замислени още ......
П.С. Не използвай термина РАДИО че е малко смех
П.С. Не използвай термина РАДИО че е малко смех

...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!
- AlibiTu
- ентусиаст
-
За 4х60 стана ясно по-горе, нема нужда от злобни коментари
На немски се казва Autoradio, на английски Player .. избрал съм немския вариант

На немски се казва Autoradio, на английски Player .. избрал съм немския вариант

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
bmw_e36_fen написа:Съгласен съм с всичко казано от Don_Mandragon много е прав ! И нека не забравяме че когато Pioneer са правили Аудио техника алпин не са били замислени още ....
AlibiTu написа:Май Don_Mandragon искаше да каже с изказването за дискотечното оборудване, че Pioneer e качество. Изобщо не е споменавал за Алпайн и дискотечно оборудване, даже пише, че са се специализирали в Кар Аудио.
Именно

- Icco
- Музикално деформиран
-
- bmw_e36_fen
- младши ентусиаст
-
Ем то ги сравнихме но спора почна че някои каза "Естествено това е алпин защото е качество бате" 

...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2