добавяне на масло в горивото за дизеловите Е46?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
jazz написа:горивото не е проблем ако слагаш само -premium disell- alpin disel - от самото начало слагам само омв и то наи скъпата нафта и нямам проблем , сипваи нафта от 1.30 и ще имаш проблем![]()
да не бачкаш в ОМВ

аз до ся за 2 години съм бил 5 пъти на бензиностанция ... па ти си сипваи премиум и алпини ... после им кажи да ти дадът пенсия от там за донорство

От доста годинки карам дизелов автомобил и също са ми казвали, че е хубаво или двутактово масълце или газ от тази за лампите да слагам зимата.
Аз лично харесвам добавката на Кастрол ТДА. През най-големите студове даже си паля от първия път и двигателя работи съвсем спокойно. Когато е топло не слагам нищо ...
Колкото до нафтата за 1.30 ... зависи кой ти я продава
Аз лично харесвам добавката на Кастрол ТДА. През най-големите студове даже си паля от първия път и двигателя работи съвсем спокойно. Когато е топло не слагам нищо ...
Колкото до нафтата за 1.30 ... зависи кой ти я продава

- VeNoMkiLLeR
- Потребител
-
Говорих със едни познати тираджии и казват че слагат трансформаторно масло щото било много тънко БГ нафтата е много суха и няма смазочност когато зареждате от пистолета капне на асфалта нафта и ако се изпари и не остане мазно петно ясна е работата.
Мой приятел си купи новото Ауди А4 и на 5 пъти колата отказва да върви с БГ нафта сензора в ауспуха показва грешка " Наличие на Твърди частици" за кво говорим ....... Бензина май е по удачното решение!
Мой приятел си купи новото Ауди А4 и на 5 пъти колата отказва да върви с БГ нафта сензора в ауспуха показва грешка " Наличие на Твърди частици" за кво говорим ....... Бензина май е по удачното решение!
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Гледам, че почти изброихте целия фолклор за това какво да се добавя: двутактово масло, трансформаторно масло, газ... Само да добавя, че до тук са пропуснати мненията на доволни шофьори дето добавят спирачна течност, отработено моторно масло, ATF, олио и бензин. И всички твърдят, че ефекта е вълшебен. Аз пък мисля, че добавянето на масло не "поправя" лошото качество на крадената нафта (да си го кажем направо). Използването само на скъпо и качествено гориво от реномирани бензиностанции е единствения правилен избор. Но както и в Е39 до никъде не стигнахме със спора така и тук истината е, че всеки сам решава с какво да си кара колата. Само пожелавам успех на ентусиастите с намирането на правилното съотношение масло/нафта 

- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Aз пък виждам и другата страна на медала. Отбор гъзари, които възхваляват "скъпата нафта", (която между другото в повечето случеи е една и съща с крадената, защото се взима от шофьори на транспортни фирми с договори именно с Лукоил, ОМВ и Шел)и не дават нито един довод с какво точно маслото и другите компоненти "от фолклора" са лоши за дизеловите двигатели.
Така че не с рогата напред, а дайте да видим реално какво е по-добре да се ползва. Много ясно, че в книжката на БМВ няма да пише да се долива масло, но е излишно да споменаваме колко са различни горивата в БГ и тези в Германия. Лично за мен решението с добавките на кастрол е по-добро от другите варианти, но това не означава, че да се ползва масло е грешно.

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
преди сипвах само на шел,ама само ви-паулър дизел,не харесвам шел,ама си мислех че ви палара е по...,обаче сега за 2 ри път сипвам на омв премиум дизел и съм много доволен,слагам и на 2 резервоара веднъж по 1 литър синтетика за 2 тактови мотори,двигатела стана забележително по-тих,на 4 резервоара профилактично слагам на лики и моли добавката за почистване,винаги съм карал с добавки(предишни автомобили) и винаги съм бил доволен,ако някоя компания за производство препоръча добавка-тя си плюе на производството защото все едно нещо не е доизпипала по автомобила и се налага доработка.
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Обикновенният дизел съдържа сяра докато премиум дизела на ОМВ се води Евро 5 което е без сяра и следователно проблемите по дюзите и пушека ще са нищожни 

- milen4o_9305
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ребро
- Мечтае да кара: М3 touring
© написа:две години след началото на тази тема да добавя, че в момента масло не слагам. Сложих един два пъти, но после се отказах. Зареждам само от най-обикновения дизел на Ромпетрол и това е. ОМВ алпин и другите измислени дизели нещо не могат да ме впечатлят

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
© написа:quickshare написа:Обикновенният дизел съдържа сяра докато премиум дизела на ОМВ се води Евро 5 което е без сяра и следователно проблемите по дюзите и пушека ще са нищожни
колега след 1 януари 2009г в България не се продава Евро 4 дизел т.е. забранен е
Продава се само Евро 5
Да,ама новината до тея от бензиностанциите не е дошла още

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: добавяне на масло в горивото за дизеловите Е46?
Да вдигна малко темата от праха - вчера си взех по една бутилка бездимно моторно масло директно от Хускварна.
Една за старата и една за новата
(който има 2 жени - трябва да ги глези и 2те!)
На пълен резервоар вчера сложих около 200-250 грама...обаче съм минал само 7-8 км и се прибрах - днес и утре ще повъртя повечко...та ще видим има ли резултат някакъв.
Да уточня, че нямам проблем с мотора, дюзите или турбото...просто реших да пробвам.
Една за старата и една за новата

На пълен резервоар вчера сложих около 200-250 грама...обаче съм минал само 7-8 км и се прибрах - днес и утре ще повъртя повечко...та ще видим има ли резултат някакъв.
Да уточня, че нямам проблем с мотора, дюзите или турбото...просто реших да пробвам.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: добавяне на масло в горивото за дизеловите Е46?
Dimitroff написа:бездимно моторно масло директно от Хускварна...
Бездимното масло няма много добри мазителни свойства, защото при него основния акцент е да не те тровят изгорелите газове (това масло е за резачки, където ти директно гълташ дима). Слагай обикновенно двутактово масло.
Si non confectus, non reficiat.
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5