Проблем с диференциал или полуоски дайте мнение моля

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с диференциал или полуоски дайте мнение моля

Мнение от juro » 25 Май 2007, 19:30

Колеги днес се появи някакъв проблем в моето БМВ, който предполагам, че е от полуоски или диференциал.
При подаване или отпускане на газта се чува метално пукане от към диференциала. Също при тръгване напред или назад. При установена скорост на свободна няма пукане.
Пукането със сигурност не е от тампон или шарнирната втулка защото всичко това е сменено преди 2 седмици.

Утре сутринта колата ще се разглобява и ще се види със сигурност какво не е наред, но тъй като в 4.30 след обед трябва да съм в София на абитурентска на колегата Марто от форума ви моля ако някой е имал такъв проблем или знае от какво е да сподели за да мога да си набавя необходимите части тази вечер и да не се губи доста време в мотаене утре а направо да сменят каквото трябва за да мога да стигна до 4.30 в София за да не развалям плановете на Марто.

Давайте идеи, че утре ако не ида ще прецакам празника на Марто, а не съм сигурен, че ако тръгна така ще стигна затова трябва да се поправи проблема до утре към обяд.

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

д

Мнение от krasi_bmw » 25 Май 2007, 19:45

опитай като го качиш на канал да държиш на спирачка и го тласкай на полусъединител ,а отдолу некой да гледа и слуша да ни ориентираш малко ,за да помагаме.......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 25 Май 2007, 19:57

Преди малко го правихме този опит.
Видимо нищо няма. Под колата пукането се чува ужасно силно.
Прилича не пукане на каре на кардан, но със сигурност не е карето.
Не мога да определя дали е диференциал или полуоската дори и като си държа ръката на полуоската. Пукането се усеща на полуоската, но изобщо не е ясно дали е от нея или от диференциала.
Работата е там че частите мога сега да ги набавя ако знам какво е развалено, или поне сега да ги поръчам и утре в 9,00 да са тук, обаче сервизите не работят за да разглобяваме сега а на външен вид всичко е ок и правя само догатки.
Струва ми се че пукането е в дясната част на колата, но като съм под нея няма начин да разбера дали е така защото е доста силно и се усеща и по полуоските и по диференциала.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Май 2007, 20:11

иди на канал, с едната ръка хвани кардана неподвижен, а с другата пробвай да въртиш напред-назад лявата и дясната полуоска. може да е тампон на дифа, може да са скъсани болтове... общо взето много работи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 25 Май 2007, 20:19

М да знам, че може да е от много работи :(.
Сега явно нищо няма да стане и ще се решава утре ппроблема.
Както и да е. Хората са си казали от 100 години, че утрото е по мъдро от вечерта :confused: .
Просто не искам да изпускам абитурентската на колегата Марто :) утре, а и той разчита на нас да се съберем 11 Е36 и ще е кофти да не ида.
Ще се надявам утре бързо да разрешим проблема.
Все пак мерси на всички които дават мнения. Ще са ми полезни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi_bmw » 25 Май 2007, 20:22

май си за вътрешно каре,но само със сваляне можеш да разбереш или карай пък кво е ще разбереш.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 25 Май 2007, 20:39

Утре сутринта разглобяваме :)
това е решението
Аз смених двигателя и цялото окачване сега едо каре или там диференциал няма да ме бутне.
Въпроса е да имам късмет и да стане утре навреме.

ентусиаст
Аватар

с

Мнение от krasi_bmw » 25 Май 2007, 23:10

бъзо става,успех :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jy » 27 Май 2007, 20:06

juro написа:М да знам, че може да е от много работи :(.
Сега явно нищо няма да стане и ще се решава утре ппроблема.
Както и да е. Хората са си казали от 100 години, че утрото е по мъдро от вечерта :confused: .
Просто не искам да изпускам абитурентската на колегата Марто :) утре, а и той разчита на нас да се съберем 11 Е36 и ще е кофти да не ида.
Ще се надявам утре бързо да разрешим проблема.
Все пак мерси на всички които дават мнения. Ще са ми полезни.

и какво стана?разбра ли се какво е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 28 Май 2007, 21:45

:)
Ми много неща станаха :)
болтове на полуоската разхлабени, изскочила полуоска незнам и аз от къде точно е изскочила. Скъсани тампони разни и тези на двигателя също.
Хората казаха че задкормилното устройство е виновно :)
защото дизела особено с гуми 225 16 цола не трябвало да се върти на място :):) пък аз много не го жаля.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i Turbo
Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.

Мнение от VENBO » 28 Май 2007, 22:06

Толкова ли не си пазите колите, ве :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 28 Май 2007, 22:21

Е като иска да го пазят да не е ставало БМВ а още по малко да е попадало в моите ръце :).

Пък като дойде време да не мога да я поддържам може и да почна да я пазя :).
За сега си я карам както ми е кеф :).
Проблема е само че се скапа точно когато трябваше да ходя на Марто на абуригентската
ужасссссссссс

Назад към E36