избор на лаптоп
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Аз съм пращал ЦД плейъри,двд-та,моят съквартирант прати лаптоп и все са били читави като са престигнали в бг и си работят.вероятност винаги има от изцепки,но нали се сещаш че и тея по магазините се лашкат по целия свят преди да се изложат на витрината
тай че според мен си заслужава,а пък и затова има застраховка 

© написа:а ако се прати по пощата каква е вероятността да пристигне тук без да го счупят/повредят?
Всъщност сега се сещам, че има двама човека ... единият е от форума и е много опитен - доста "подаръци" направи на хора от форума
ми с добра вероятност ще оцелее. Последния път един приятел носеше 2 лаптопа и единия беше в куфара му в багажното на самолета и нищо му нямаше.
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Аз съм с Lenovo 3000 N100 TY0BVBM ей този от 5-6месеца, а преди това година и половина някъде бях с IBM ThinkPad R51 от истинските старите, преди Lenovo. Е просто няма нищо общо! Новия е пълно дърво в сравнение със стария - е верно по-нов модел е, с всякакви екстри, по-добри процесор,хард,рам и т.н., но изработката е под всякаква критика. То ти стига да му пипнеш корпуса и веднага усета на евтина пластмаса! А и някак си е по-неудобен и неприятен за работа.. Но честно казано проблеми не ми е правил досега, върши си работа а и е доста по евтин от старите IBM-и.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- b2
- старши ентусиаст
-
на properties ->my computer ми излиза:
Intel Core(TM)2 CPU
T5500 @ 1.66mhz
иначе не помня точно от ценовата листа, коя модификация беше. Пак ти казвам - грам проблем не съм имал с него от както го имам, НО просто минаването от IBM ThinkPad R51 към този ми се стори по-скоро downgrade, отколкото upgrade
Не съм правил сериозен ресърч при избора защото така или иначе ми е служебен
А и не играя игри.. Взехме го от директно от Солитрон, защото фирмата ни е партньор, те не продават на крайни клиенти доколкото съм запознат. С гаранцията не съм имал проблеми и със стария и със новия. На стария ми изгоря дъното (след гаранцията) - 400 и нещо $ ама случва се кво да правиш
p.s. гаранцията е стандартната - 1г. мисля, че директно е към Солитрон - така, че няма никви грижи, но така или иначе нашата фирма прави сериозен оборот към тях
П.С. точно днес ми казаха от фирмата да си избера нов ноутбук, и сега гледам ценовата на IBM и тоя път няма да се набутам с ниска серия Lenovo
Intel Core(TM)2 CPU
T5500 @ 1.66mhz
иначе не помня точно от ценовата листа, коя модификация беше. Пак ти казвам - грам проблем не съм имал с него от както го имам, НО просто минаването от IBM ThinkPad R51 към този ми се стори по-скоро downgrade, отколкото upgrade

p.s. гаранцията е стандартната - 1г. мисля, че директно е към Солитрон - така, че няма никви грижи, но така или иначе нашата фирма прави сериозен оборот към тях
П.С. точно днес ми казаха от фирмата да си избера нов ноутбук, и сега гледам ценовата на IBM и тоя път няма да се набутам с ниска серия Lenovo

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Escape написа:magareto_yori написа:П.С. В УСА всички вършат бизнес с Делл и ХП
Абе зависи. УСА е страната на еднодневките. Всичко се сменя непрекъснато. НР и Дел дават ниски цени и затова се купуват. По същата причина се купуват и gateway, които са съвсем евтини.
Като качество обаче Тошиба и Сони с първи.
Аз не бих пратил нещо такова по пощата, но след като колегите имат опит, сигурно не е толкова страшно.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
Колега мислиш ли че компании които се занимават с милиони,а някои от тях с милиарди долари биха избрали ниското качество,защото то е евтино.В голяма грешка си.Аз лично се занимавам с офис чистене и мога да ти кажа че друго освен Делл няма в тея офиси.И не само компютрите,ами цели стаи със сървъри и сичко е Делл.А геитуей нямат роля на сцената.те са си евтини от всякаде.Делл са евтини по няколко причини и тези които знам със сигурност са:Къстъмър сървиса на Делл е изнесен В Индия,така че сейщай те се
Делл НЕ държат компютри на склад!Поръчваш и той се сглобява на момента и се доставя.И тук е момента да се каже че са наистина с доказано качество и за това имат много продажби,което пък от своя страна им позволява да държат народни цени
А Сони са добри,но там си плащаш и името 

Делл НЕ държат компютри на склад!Поръчваш и той се сглобява на момента и се доставя.И тук е момента да се каже че са наистина с доказано качество и за това имат много продажби,което пък от своя страна им позволява да държат народни цени

magareto_yori написа:Колега мислиш ли че компании които се занимават с милиони,а някои от тях с милиарди долари биха избрали ниското качество,защото то е евтино.В голяма грешка си....
Мисля, да. Същата фирма си купува службни коли от Форд и ГМ. Дали е защото са хубави

Но този спор не е много по темата. Аз не разбирам много от компутри. Споделям лични впечатления. Конкретно за Дел нямам. Имам Тошиба и съм доволен. Имам доста пиятели със НР и половината от тях не са много доволни. Имам приятели със Сони, който също са доволни. Скоро ще имам двама познати с Дел и ще имам преки впечатления и от Дел. Питах хора, който това се занимават преди да си купя и отговорът беше Тошиба и Сони (казах че търся качество).
Може и да съм в грешка, просто споделям мнение.
- b2
- старши ентусиаст
-
magareto_yori написа:... Делл НЕ държат компютри на склад!Поръчваш и той се сглобява на момента и се доставя...

Вариантът за САЩ отпада, нямам толкова търпение. Конкретно от тези три модела кой бихте препоръчали? За Дел няма оферти на тази цена ...
TOSHIBA Satellite A200-1CR HYPER New Model
Centrino® Duo processor T2080 (1.73GHz, 2MB L2 cache)/ 2x512MB DDR2-667MHz / 120GB SATA (5400rpm)/ 15.4" WXGA TruBrite (1280x800)Qosmio / DVD Super Multi drive DL/ Video Intel 943GML up to 256 MB / 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N)/ Bluetooth/ 5-in-1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)/ TV-out/ IEEE 1394/ 4x USB 2.0/ Express Card Slot/ Win Vista 32bit Home Basic, Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor/ 2 години международна гаранция/ 2.5kg
Цена: 1560лв
от тук
http://911.bg/a2/offers.asp?p=2082155&parent=3187
цена с ДДС: 1,499.00 лв. код: 09027732
- CPU INTEL CORE 2 DUO T5500 1,66GHz
- 15.4" WXGA TFT BRIGHT VIEW
- RAM 1 GB DDR2
- HDD 80 GB
- VIDEO INTEL MGA950 UP TO 224MB
- DVD-RW DUAL LAYER
- FAX/MODEM 56.6 K,LAN 10/100M,
- INTEL 802.11 B/G, ICH7-M HD AUDIO
- WINDOWS XP HOME
от тук
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09027732
Lenovo 3000 C200 TZ04LBM На склад
процесор: Mobile Intel Centrino Duo, Core 2 Duo T5500 1.66GHz, 2MB Cache
чипсет: Intel 945GM
памет: 512MB DDR2
твърд диск: 80GB 5400rpm
оптични устройства: DVD Recordable 5x
звукова карта: интегрирана, SoundMax, 2 internal speakers x 1W
модем: интегриран 56 К
мрежова карта: 10/100 Ethernet, Wi-Fi 802.11a/b/g
видео карта: Intel Graphics Media Accelerator 950 up to 128MB
дисплей: 15" TFT XGA с 1024 x 768 разделителна способност
операционна система: Windows XP Home
детайли: 4 USB 2.0, AC adapter, External Display, RJ-11, RJ-45, IEEE1394, S-Video-out, 5-in-1 Media Reader (MMC/SD/Memory Stick, Memory Stick Pro, xD), PC Card 1 TypeI/II, integrated Microphone, Headphone / Line out, Microphone / Line in
софтуер: LENOVO CARE, Adobe Reader; Diskeeper Lite; Google: Google Toolbar, Google Desktop, Picasa from Google; InterVideo WinDVD, Roxio DigitalMedia LE, Norton Internet Security (90 days of virus definitions), PC Doctor
батерия: 6 cells литиево-йонна 4:00 часа
тегло: 2.8 кг
Една година международна гаранция!
Цена: 1495 лв с включен ДДС
от тук http://www.pcstore.bg/ibm.html
TOSHIBA Satellite A200-1CR HYPER New Model
Centrino® Duo processor T2080 (1.73GHz, 2MB L2 cache)/ 2x512MB DDR2-667MHz / 120GB SATA (5400rpm)/ 15.4" WXGA TruBrite (1280x800)Qosmio / DVD Super Multi drive DL/ Video Intel 943GML up to 256 MB / 56K/ LAN/ Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N)/ Bluetooth/ 5-in-1 Bridge Media slot (SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)/ TV-out/ IEEE 1394/ 4x USB 2.0/ Express Card Slot/ Win Vista 32bit Home Basic, Toshiba ConfigFree™, Connectivity Doctor/ 2 години международна гаранция/ 2.5kg
Цена: 1560лв
от тук
http://911.bg/a2/offers.asp?p=2082155&parent=3187
цена с ДДС: 1,499.00 лв. код: 09027732
- CPU INTEL CORE 2 DUO T5500 1,66GHz
- 15.4" WXGA TFT BRIGHT VIEW
- RAM 1 GB DDR2
- HDD 80 GB
- VIDEO INTEL MGA950 UP TO 224MB
- DVD-RW DUAL LAYER
- FAX/MODEM 56.6 K,LAN 10/100M,
- INTEL 802.11 B/G, ICH7-M HD AUDIO
- WINDOWS XP HOME
от тук
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09027732
Lenovo 3000 C200 TZ04LBM На склад
процесор: Mobile Intel Centrino Duo, Core 2 Duo T5500 1.66GHz, 2MB Cache
чипсет: Intel 945GM
памет: 512MB DDR2
твърд диск: 80GB 5400rpm
оптични устройства: DVD Recordable 5x
звукова карта: интегрирана, SoundMax, 2 internal speakers x 1W
модем: интегриран 56 К
мрежова карта: 10/100 Ethernet, Wi-Fi 802.11a/b/g
видео карта: Intel Graphics Media Accelerator 950 up to 128MB
дисплей: 15" TFT XGA с 1024 x 768 разделителна способност
операционна система: Windows XP Home
детайли: 4 USB 2.0, AC adapter, External Display, RJ-11, RJ-45, IEEE1394, S-Video-out, 5-in-1 Media Reader (MMC/SD/Memory Stick, Memory Stick Pro, xD), PC Card 1 TypeI/II, integrated Microphone, Headphone / Line out, Microphone / Line in
софтуер: LENOVO CARE, Adobe Reader; Diskeeper Lite; Google: Google Toolbar, Google Desktop, Picasa from Google; InterVideo WinDVD, Roxio DigitalMedia LE, Norton Internet Security (90 days of virus definitions), PC Doctor
батерия: 6 cells литиево-йонна 4:00 часа
тегло: 2.8 кг
Една година международна гаранция!
Цена: 1495 лв с включен ДДС
от тук http://www.pcstore.bg/ibm.html
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- magareto_yori
- ентусиаст
-
Верваш ли си
Вервай те ми

Тошиба са яки,ама не съм чувал хубави неща за Вистата.
Нека някой с опит да сподели.
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
абе аз да попитам понеже много не разбирам
ако държа лаптопа винаги включен на контакт (220волта) дали ще се скапи батерията по бързо

74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5